Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Malá Terezka přijíždí na prázdniny k babičce a dědovi, kteří tvoří svéráznou dvojici. Zatímco děda Malý, vesnický všeuměl, se celý život pokouší, samozřejmě marně, létat na rogalu, jeho žena vše shovívavě pozoruje a v klidu přitom pokuřuje doutníky. Prázdninová pohoda však netrvá dlouho. Místní zbohatlík a nepoctivec Napakunk chce, aby mu děda vyřezal sochu jeho dcery Pepiny v životní velikosti. Děda však odmítne. Pepina je totiž tak tlustá, že nenajde tak silné dřevo. Další den proto Napakunk porazí památnou lípu, pod níž se kdysi děda seznámil s babičkou, a přiveze ji dědovi. Ten ho však vyhodí a rozzlobený lakomec v noci zničí strašidelný park, který děda vyrobil pro Terezku. Té se podaří zachránit jediné dřevěné strašidýlko, Cvikýře. Ten nečekaně obživne a předvede Terezce své zázračné dovednosti. Nemůže sice konat dobré skutky, jen strašit, ale i toho dokáže Terezka využít. Od té chvíle se Napakunk stává obětí soustředěného útoku zlomyslných kouzel. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (89)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jeden z povedených... Famozní "dědek Malý" v podání R.Hrušínského, který rozdává smích a radost své vnučce z Prahy a dětem z vesnice, tolerantní "bábí Malá" v podání Jany Štěpánkové, kouřící trabuko a čekajíc s lékarničkou přes rameno kdykoli si "Malý" umane letět s rogallem, M.Dočolamanský jako "pokérovaný" nápadník a nepřekonatelný záporňák Josef Somr... Jo tenhle film, je moc hezký pro dětskou dušinku... a nejen pro ní... ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Strašidla z vikýře jsou veselou pohádkou pro malé i velké. Každý se snad někdy těšil na prázdniny k dědovi a babičce (i já nejsem vyjímkou). Nejinak tomu je i v případě malé Terezky, která touží po nějakém kamarádovi. To se jí jednoho večera splní a pak už začíná jedno dobrodružství za druhým... 60% ()

Reklama

soukyd33 

všechny recenze uživatele

Scéna s holubem a hadrem. 😄 Já myslím, že to je velmi příjemný film, který hezky uteče. Film pro děti začíná tam, kde jsou kouzla a čáry. Poznámka: Film je i plný hlášek a zajímavých situací. Hláška: Legendární hláška "grázl", mě stále baví. Aneb jak naučit děti R. 😄 Poznámka: Musí se nechat, že se to vážně povedlo. 👍 Poznámka: Vlastně tu není nic, co by nefungovalo. Hvězdiček 5 ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Strašidla z vikýře o malé Terezce na prázdninách u babičky se mi vždy docela líbil, i když to pro mne není TOP pohádka. A vzhledem k průměrné kvalitě ani nemůže být tou nejlepší, možná protože zde chybí zámky, princezny a pohádkové bytosti. Ty zde zastupuje pouze dřevěné strašidýlko, které občas čaruje a spíše pomáhá, než že by někomu ubližovalo. Dále je tu spousta dalších postav - svérázný děda v podání Rudolfa Hrušínského, který se snaží postavit rogalo na domácí způsob a jeho manželka Jana Štěpánkvá v klidu přitom pokuřuje doutníky. Nejlegračnější ovšem podle mne je místní zbohatlík Napakunk, který šidí v obchodě zákazníky a jemuž strašidýlko nejvíce ztrpčuje život. Občas je ve filmu díky tomu legrace, kterou umocňuje místní mladík Michal Dočolomanský, v té době hodně populární herec. I když mne tedy tato pohádky nevadí, moc se na ni nedívám, protože mi zde chybí jak kvalita, tak ta pohádkovost jako taková. Spíše se jedná o prázdninový příběh s lehkým nádechem nadpřirozena, který neurazí a lehce pobaví. Strašidla z vikýře tak za to ode mne dostávají průměrné tři hvězdičky ***. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Vždycky jsem potají záviděl malé Terezce ty strašidla, jak pro ní její děda udělal :-). Zajímavá herecká dvojice Hrušínský st.-Štěpánková, která působí dost různorodě a komicky. Nesmím také zapomenout na let rogalem a nežádané obarvení vlasů malé Terezky. Nevím proč, ale když někdo řekne, že tetování a resp. snaha zbavit se ho je bolestivé, vždy si vybavím scénu s panem Dočolomanským... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Natáčeno v obci Machová v okrese Zlín. Dále v obcích Kojetín a Mysločovice, na zámku Račice, lomu Drysice a Kroměříži. (Vitex26)
  • Vůz, v kterém ve filmu jezdil Napakunk (Josef Somr), byl Mercedes Benz W 123 vyráběný od roku 1976. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama