Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři sta let po škole! Tak zněl ortel vynesený před mnoha a mnoha lety nad Saxánou, studentkou čarodějnické školy v Říši pohádek, která utekla do světa lidí za svou první láskou Honzou Bláhou. Saxána nyní žije normálním životem v krásné rodinné vile se svým manželem Janem, dcerkou Saxánkou, bláznivou tetou Irmou a strýcem Evženem. Na co ale úplně zapomněla, je půda skrývající tajemství o jejím předešlém čarodějnickém životě. Právě toto maminčino tajemství náhodou objeví dcerka Saxánka, která se nenadálou souhrou okolností a své zvědavosti ocitne v kouzelné Říši pohádek plné trpaslíků, rarachů, draků, bazilišků, šotků a morkolabů. Na malou holčičku čekají neuvěřitelná dobrodružství neznámého světa, který se právě ocitl na pokraji zkázy. Odvážná Saxánka za pomoci svých nových pohádkových kamarádů rozplétá zamotaný svět pohádek, který se zlými silami snaží ovládnout komiksový gangster Crashman. Žákyni 2.B čeká nelehký úkol, jak se vypořádat se všemi nástrahami podzemní říše, přelstít komiksového gangstera a dostat se zpátky domů k mamince. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (656)

dex2man odpad!

všechny recenze uživatele

Kvůli nesmyslné snaze nacpat do filmu co nejvíce nepovedené CGI za každou cenu se zapomnělo na vše ostatní. Od režie, přes scénář až po neherecké nevýkony.. Uši trhající, hloupé dialogy, bezduché, rádoby komické digitální postavičky a toporní herci předvádějí amatérské výstupy, aby bylo dosaženo maximální úrovně trapnosti. Přiznám se, že jsem nedokoukal ze strachu z milostné scény mezi Bohdalovou a Somrem, byla totiž na spadnutí. S politováním musím konstatovat, že česká pohádka je mrtvá a Saxana 2011 jí zarazila do rakvičky pořádný hřebík:( ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Zatímco Dívka na koštěi měla příběh a byla plná zajímavých figur, mladší Saxana je chaos plný počítačových triků. Chybí vtipné hlášky a zábavné situace. Osobně si myslím, že po veliké éře Harryho Pottera nebylo moudré oprašovat kouzelnické téma. Dnešní děti jsou příliš zmlsané dokonalou animací, na které naše republika nebude mít nikdy dostatek finančních prostřeků, aby vytvořila originální dílo. ()

Reklama

HellFire odpad!

všechny recenze uživatele

Žil jednou jeden král, který na stará kolena zjistil, že se dají točit filmy před zeleným pozadím, a tak se rozhodl, že natočí pokračování Saxany, o které nikdo nestál. A jelikož měl věrné poddané, povedlo se mu vybrat dostatek peněz na daních a obsadit své vůbec nejvěrnější přívržence. Výsledkem bylo něco tak geniálně komediálního a zároveň obludně odporného, že se král raději nadobro stáhnul do ústraní, kde až do své smrti litoval, že si navždy zkazil svou pověst. ()

Pepinec odpad!

všechny recenze uživatele

Tady si asi někdo usmyslel, že když už jsme jednou na pouti, musíme toho stůj co stůj vymést co nejvíc. Takže z houpaček šup na labutě, z labutí hurá do strašidelného hradu, po něm hrrr na řetízkáč, nezapomenout na autodrom, twister, rychle prolétnout střelnicí a přes horskou dráhu to dotáhnout až na přehupovačky. Jo, tak já tedy pěkně děkuju; blbě mi bylo už na labutích, z řetězáku mě sundavali v mrákotách, twister si pamatuju jen z vyprávění a na přehupovačkách už jsem to vážně nevydržel, a chudáka plyšového Harryho Pottera vystřeleného na střelnici jsem náruživě poblil. Jestli si takhle někdo představuje pohádku, měl by míň chodit na kolotoče a víc do lesa na čerstvý vzduch. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Saxanu jsem vlastně na etapy dal během Vánoc, kdy ji v televizi dávali. Dokonce to ani nebyl účel se na ní koukat, spíš to byl osud. Nechtěl jsem na to koukat, ale když už to v televizi běželo, tak jsem to nechal běžet. Bylo mi jasný, že nakonec skončím s odpadem, ale že mi bude tak zle, to jsem fakt nečekal. Pana Vorlíčka uznávám a mám ho moc rád. Proč si ale proboha dává tu práci, aby natočil něco takového? Je to podle mě promarněný čas a bohužel už i Saxána dostala deku druhýho dílu. Propojení kreslené a hrané podoby je příšerný. Neříkám, že animačně je to vysloveně špatné, spíš, že se to k sobě prostě vůbec nehodí. Je to hrozná blbost. Nevím jak děti, ale já bych se v prvních minutách filmu okamžitě ztratil, protože bych měl problém se vůbec čehokoliv chytit. A ta čórka všemožných filmů, co se promítla v příběhu? To mi je vážně až odporný. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (26)

  • Ve chvíli, kdy je paní Laštovková (Naďa Konvalinková) v nemocnici, v parku před nemocnicí se objeví drak, který poté následně opeče plamenem několik buřtů a dá je jednomu kolemjdoucímu, přičemž Laštovková vykoukne z okna a tvrdí sestřičce, že viděla draka, jak opéká buřty. Drak však griloval buřty ještě dříve, než se podívala z okna. (SimonSomin)
  • Pro film Saxána a Lexikon kouzel vzniklo na 25 unikátních animovaných postav, které ve filmu fungují v přímé interakci s živými herci, na 12-15 animovaných prostředí, přes 650 trikových záběrů. (ČSFD)
  • Po premiéře film sklidil ostrou kritiku. Jiřina Bohdalová však prohlásila: “To je jedno, hlavně že se to líbí dětem!" (vyfuk)

Související novinky

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

Bronislav Poloczek (1939 - 2012)

16.03.2012

Po vleklých zdravotních problémech dnes zemřel ve věku 72 let herec Bronislav Poloczek. Pocházel sice z hornické rodiny, ale vzhledem k otcovým problémům s účastí ve 2. světové válce pod britskou… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama