Reklama

Reklama

Univerzální uklízečka

  • Velká Británie Keeping Mum (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dobromyslný Walter Goodfellow (Rowan Atkinson) je vikářem v malém anglickém městě Little Wallop, kde žije se svojí ženou Glorií (Kristin Scott Thomas) a dvěma dětmi. Gloria se snaží zachovávat důstojnost manželky duchovního, ale časem zjistí, že děti a beznadějný manžel jí nestačí k pocitu životního štěstí. Touží po záchraně, jež přichází v podobě Grace (Maggie Smith) - okouzlující diskrétní hospodyně, která má svůj osobitý recept na vedení domácnosti a velmi neobvyklé způsoby řešení problémů... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (558)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvělá a osobitá komedie s typickými britskými rysy. Parádní obsazení, scénář i atmosféra malého, poklidného městečka. Maggie Smith mi připomínala něco mezi Mary Poppins a Nanny McPhee, Rowan Atkinson se zase z Mr. Beana převtělil v kněze (scény, kde se učí a poté před diváky pronáší o vtip posilněné projevy, jsou úžasné:) a Patrick Swayze opět svádí ženy svým americkým šarmem:) ()

francis 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem se koukal tak trochu náhodou, ale jak jsem tak koukal, pomalu jsem zjišťoval, že mě to baví čím dál tím víc. Nemám sice moc rád takovou tu stylizaci "tohle je komedie, tak se smějte", kterou to chvílema trochu zavánělo, včetně "hudby do komedie jako dělaný", ale mnohem blíž to bylo klasický britský komedii natočený s nadhledem. Vtipy totiž většinou byly opravdu legrační a některý scénky byly skvěle odlehčený. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

4,5 / 5...Tady je vidět, že to opravdu točili angláni.. Ta anglickost z toho úplně sálá. Každej záběr, každej akord hudby, ... nádhera. Herci jsou skvělí, bez vyjímky, a především Maggie Smithová je prostě k sežrání... Rowan Atkinson je opravdu k nepoznání, MR. Beanovi se trošku blíží jen při fotbalový scémě, jinak je to člověk, kterýho prostě neznám a seznámení s ním člověka potěší.. A Swayze opravdu překvapil.. Takže co říct na konec... Dáte si čaj? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Milá černá komedie mi připomněla zlaté časy té české...( Čtyři vraždy; Pane, vy jste vdova; Konec agenta...). Trojice Thomasová - Smithová - Atkinson je skvělá, zdárně sekunduje ve vedlejší roli i Swayze. Uklízečku jako je Smithová by člověk občas potřeboval. Zatočí s otravným psem ( taky nám každou chíli nějaký vyje pod oknem), nepříjemným sousedem i chlípným a vypočítavým milencem. Pohled na dno jezírka evokuje bazén z Konce agenta W4C či garáže ze Čtyři vraždy stačí, drahoušku.... ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní zážitek... dost britský, velice ženský, neřkuli feministický. Vůbec bych neřekl, že se jedná o komedii, je to spíš takový malý, odlehčený příběh - sám o sobě docela zajímavý, ale žel podaný nezajímavým způsobem... Příliš neforemné a taky mdlé a pomalé na to, s jakým humorem se tady pracuje. Přesto mě právě tenhle patřičně vysušený, v černém čaji vyluhovaný, humor byl hodně blízký. Docela mě mrzí, že to musím říct, ale myslím, že obsazení Rowana bylo velkou chybou... Třebaže se očividně snažil, jeho kněz nakonec skončil jako karikatura někde na půl cesty mezi Beanem a Goodfellowem - vrcholem nedůvěry v jeho postavu pak byla scéna s Šalamounovou písní. Ženské party byly naopak obsazeny senzačně - Thomasová a Smithová vykouzlily opravdu senzační výkony na kterých film pevně stojí. Mé malinko nadopované hodnocení jakbysmet... 70% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (6)

  • Ve 36. minutě Lance (Patrick Swayze) po dotelefonování odjíždí v golfovém vozítku Club Car, přičemž se ozve zvuk normálního motoru. Tato vozítka jsou ovšem na baterie a nevydávají téměř žádný zvuk. (Lucy.Anna.N)
  • V celosvětových kinech komedie utržila celkem 18,5 milionu amerických dolarů (z toho necelé 3 miliony ve své domovské Velké Británii). (NIRO)

Reklama

Reklama