Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller, pomalejší dramatický rozjezd a potom rychle do finále, film má jen 84minut, takže uteče jako voda, vetší délka by mohla tento film pohřbít. Jessica hraje obstojně a za celý film mi nevadila, dobré výkony podává i H. Christensen, Terrence Howard. Určitě se tento thriller nezapíše zlatým písmen do dějin filmu, ale neurazí a ty ,,zlaté maliny,, byly v tomhle případě trochu mimo, ale to už se stalo víckrát…7/10* ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Co jsem o Awake věděl, než jsem si ho pustil? Že je to thriller a v hlavní roli Hayden "Jumper" Christensen s krásnou Jessicou Albou, která se stále nenaučila hrát. Co dál? Vlastně už nic, proto jsem byl mile překvapen zápletkou a následným rozuzlením poměrně zajímavého a originálního příběhu, který má sice sošné herecké výkony, ale díky krátké stopáži a pohledné "mamince" zůstávám utřech hvězdiček. Je to další z řady rádoby thrilleru pro mladé a mladší :)) ()

Reklama

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

V pohodě film. Začátek a rozjezd slabý, chladný.. Od chvíle jak šel Clayton na operaci a posléze nastálo při operaci "probuzení" jsem film opravdu žral a nemělo to chybu. Jak film skončil, na jsem chtěl dát v emocích 5*. Tak mě ten film, resp. od zmíněného probuzení bavil... S odstupem času to vidím na krásné 4*.. Líbil se mi zvrat, jak Claytonova "přítelkyně" najednou byla největší mrcha a ne holka, která si chtěla Claytona vzít. Plus maminka Claytona, která v čekárně přišla na kloub a dala své srdce svému synovi, aby ho zachránila. Mezitím v posmrtném životě povyprávěla co se jak stalo a tím se to krásně dozvěděl i divák... Super zažitek.. 80% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hezký námět totálně pohřbený tuctovým režijním přístupem a nevychtralým scénářem, který každý zvrat překládá až chvíli poté, co už jej lze předjímat. Svým promrhaným potenciálem mě to až štvalo. Ani jeden z herců navíc - řekněme si to upřímně - není zrovna extratřída, takže jsem celou dobu viděl pouze postavičky na šachovnici, s nimiž si scenárista šoupe podle předem jasně daného plánu (který navíc, jak už jsem zmínil výše, není úplně obtížné prokouknout), nikoli životné postavy. Ve výsledku je tak Awake sterilním moderním thrillerem bez špetky atmosféry, z něhož jen občas vykukuje vysoký potenciál. Tvůrčí kreativita holt začala i skončila v jednom bodě - při vymýšlení výchozího námětu. Natahovat to na delší stopáž, klesl bych v hodnocení až na dvě hvězdy. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Chytrý, originální a ke všemu nemálo nepříjemný thriller s perfektní ústřední dvojicí Jessicou Albou a Haydenem Christensenem (kdo by to byl býval řekl). Během sledování jsem nevěřícně koukal na obrazovku s nepříjemným mrazením v oblasti hrudního koše. Už samotná skutečnost, že při transplantaci srdce jste při vědomí, paralyzovaní a vnímáte vše, včetně veškeré bolesti, je dost šílená (a zde tak perfektně a detailně převedená na plátno) na to, aby se člověk po zhlédnutí Awake začal bát i umrtvení u zubaře. Jsem rád, že Jessica i Hayden konečně něco uhráli, jen by Jessica občas ty šaty shodit mohla a Hayden by si mohl lépe vybírat role, nejlépe hodně podobné. Se zbytkem i lhostejným hudebním doprovodem jsem byl spokojen. Sice mi Probuzení způsobilo velmi nepříjemně strávený večer, ale naprosto zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • Film neměl žádnou novinářskou projekci. (Othello)
  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)
  • Počas postprodukcie, na ceste z nahrávacej kabíny pre ADR (proces nahrávania dialógov v štúdiu po natáčaní), si Hayden Christensen vyvrtol členok po tom, čo zakopol o uvoľnený drôt. Rozhodol sa, že spoločnosť Weinstein Company nebude žalovať. (Arsenal83)

Reklama

Reklama