Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clayton (Hayden Christensen) je v mnoha ohledech úspěšným mladíkem, má báječnou snoubenku Samathu (Jessicca Alba) a obchody mu jenom vzkvétají. O jeho zdraví se to ale rozhodně říci nedá, zoufale potřebuje transplantaci srdce. Správného dárce pro něj hledá jeho přítel, kardiolog Jack Harper (Terrence Howard). Když ten správný okamžik nastane, dárce je nalezen a operace má začít, Clay zjistí, že anestezie ho pouze paralyzovala, vše kolem sebe vnímá a cítí, ale nemůže se ani pohnout a mluvit a stává se tedy nechtěně svědkem své vlastní operace srdce. Začíná mít pochybnosti, zda je vůbec v plánu doktorů nechat ho přežít. Probuzení je psychologickým thrillerem, který Vás rozhodně nenechá chladnými. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8,6miliónaTržby USA $14,377,198Tržby Celosvetovo $32,685,679Tržby za predaj DVD v USA $12,761,805 //počet predaných kusov 614,958║ Na moje prekvapenie miestami to ma až nechutne mrazivú atmosféru, aj keď Hayden Christensen je po hereckej stránke ako väčšinou býva zvykom dosť nevýrazní, túto nevýraznosť vynahradzuje chladný dej z operačnej sály, ten je fakt až nechutne mrazivý. Nuž a máme tu krásavicu ako je Jessica Alba, rovnako u nej to po hereckej stránke nie je nič výnimočné ale aspoň pohľad na ňu je príjemný. Celkovo tento film pripomína svojou témou a úrovňou Zvieracú kazajku. /65%/ ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

V pohodě film. Začátek a rozjezd slabý, chladný.. Od chvíle jak šel Clayton na operaci a posléze nastálo při operaci "probuzení" jsem film opravdu žral a nemělo to chybu. Jak film skončil, na jsem chtěl dát v emocích 5*. Tak mě ten film, resp. od zmíněného probuzení bavil... S odstupem času to vidím na krásné 4*.. Líbil se mi zvrat, jak Claytonova "přítelkyně" najednou byla největší mrcha a ne holka, která si chtěla Claytona vzít. Plus maminka Claytona, která v čekárně přišla na kloub a dala své srdce svému synovi, aby ho zachránila. Mezitím v posmrtném životě povyprávěla co se jak stalo a tím se to krásně dozvěděl i divák... Super zažitek.. 80% ()

Reklama

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý debut, který nedoporučuji zhlédnout před jakoukoli operací (ani nevím, proč jsem si ho pouštěl, když jdu tento týden také na menší zákrok). Námět je zajímavý leč trochu nereálný, což režisér a scénárista v jedné osobě nahrazuje hravou režií. Christensen a Alba hrají obstojně (!), ale velký výkon i na malém prostoru podala Lena Olin. Za pár dní se mi film zřejmě vykouří z hlavy, dnes však nelituji, že jsem si Awake pustil. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Co jsem o Awake věděl, než jsem si ho pustil? Že je to thriller a v hlavní roli Hayden "Jumper" Christensen s krásnou Jessicou Albou, která se stále nenaučila hrát. Co dál? Vlastně už nic, proto jsem byl mile překvapen zápletkou a následným rozuzlením poměrně zajímavého a originálního příběhu, který má sice sošné herecké výkony, ale díky krátké stopáži a pohledné "mamince" zůstávám utřech hvězdiček. Je to další z řady rádoby thrilleru pro mladé a mladší :)) ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Poměrně zručně provedená banalitka, která nechodí kolem horké kaše. Od začátku se nám zde rozvíjí příběh dvou blízkých lidí, z nichž jeden musí podstoupit transplantaci srdce. Nic zvláštního. Pak se jde na věc, na scénu přichází zvrat a vedlejší astrální dějová linka. Ta divákovi rafinovaně poskytne vysvětlení celé zápletky a jsme u konce. Film díky své morbidní atmosféře a prostředí otevřeného hrudníku dokáže zabavit divákovu pozornost celkem slušně, přestože jsou zde na první pohled patrné logické chyby. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (9)

  • DVD verzia obsahuje sedem vymazaných scén. (Arsenal83)

Reklama

Reklama