Reklama

Reklama

Kriminální thriller natočený podle skutečného příběhu početných vražd mladých žen v Ciudad Juárez. Lauren (Jennifer Lopez) je vášnivá americká reportérka pro Chicago Sentinel. Její noviny ji vyslali do mexického pohraničního města Juárez, aby prošetřila sérii záhadných vražd. Jejich oběťmi jsou výhradně mladé ženy z celého Mexika, které se vydaly do pohraničí za prací. Lauren chce o tom napsat článek přímo na místě. Její pátrání je úspěšné, a výsledky jsou šokující. Zjistí, že jde o stovky obětí. Získá si tak důvěru místních továrních dělnic, ale sama se dostane do nebezpečí. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (97)

Skip 

všechny recenze uživatele

Téma filmu velmi vážné, avšak zpracování hodně na pováženou. Zejména Jennifer Lopez je velkým mínusem kvůli své neschopnosti zahrát vážnou roli. On je ale problém i se scénářem, kdy to celé moc nedrží pohromadě, a režie také dost hapruje. Námět by to byl velice silný, ale jeho potenciál byl přetaven do spíše jen průměrného filmu. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Bordertown, mohl být velkým hitem a oceňovaným filmem. Bohužel, měl příliš mnoho nedostatků což je docela škoda. Vynikající mrazivě smutné téma z prostředí Mexického pohraničí je přeci jen neokoukané a divácky zajímavé. Mínusy bych viděl v obsazení hlavní herečky J.Lopezové. Ta se sice typově na roli hodí bezvadně, avšak její herecký um vysokých kvalit zrovna nadosahuje a uměl bych si představit lepší obsazení Lauren. Lopezová však v žádném případě není hlavním důvodem, proč Bordertown je takový jaký je. Chybí mu jistý spád, akčnost a silnější vtáhnutí do děje. V pár scénách se to povedlo (kupříklad jak Lauren jede sama autobusem), škoda jen že jich nebylo víc. Co se tomuto dramatu podle skutečných událostí povedlo je, že jsem nad touto tématikou dlouhou dobu přemýšlel a dost mě rozesmutnila. Bohužel Martin Sheen v roli šéfredaktora měl pravdu, zákony jsou dvou druhů pro bohaté a pro chudé a to neplatí jen v Mexiku, ale všude ve světě. A z tohoto faktu mě mrazí v zádech.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré patria do zlatého fondu kiematografie svojou inovatívnou formálnou štruktúrou a sú považované za umelecké, ale o našom svete niekedy nič dôležité nevypovedajú a sú filmy absolútne priemerné a zabudnuté, ktorých posolstvo je ale nesmierne dôležité. K druhému typu patrí aj Bordertown. Obsahuje občas takmer až nechcene parodické scény, množstvo scenáristického klišé, ale jeho odkaz je nespochybniteľný. O tejto problematike som nemal ani páru a tým pádom som nesmierne rád, že som film videl. A jeho nedostatky na tom nič nezmenia a preto sa mi ich ani nechce rozoberať. Mali by ho videť všetci, vrátane Trumpa a jeho administratívy. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Film mě příjemně překvapil. Byť se mi moc nechtělo koukat na film o Mexičanech (Mexičankách), kteří jsou zneužíváni jako levná pracovní síla nepřátelským Západem, navíc na pomezí mezi USA a Mexikem začne docházet k záhadným vraždám pohledných pracovnic, a to ve stovkách a nitky se vinou až k samotné vládě (nejen mexické)...Ale příběh mě pohltil, Lopezová, kterou až tak nemusím, je tu naprosto věrohodná a vůbec, nakonec to nebylo špatné téma. ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Vyhrabala se z vlastního hrobu.“ Dosti matná a nepřesvědčivá sonda do mrazivých událostí letitých vražd mladých dělnic, které se chtě nechtě dějí na mexickém pohraničí. Nejen investigativní reportérka Jennifer Lopez, ale i celý příběh se bohužel tváří nesmírně vážně a všichni zúčastnění by si tak moc přáli, abychom je i vážně brali (ostatně celé vyprávění je inspirováno skutečnými událostmi). Režisér Gregory Nava si nicméně vybral tak naivní formu vyprávění, že je i kritický tón zašlapán do prachu mexického písku. Celé je to až příliš tezovité, bez zápalu, bez jiskry a jen matně vzpomínám, kdy se Antonio Banderas objevil v něčem nadprůměrném!! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Natočeno podle skutečnosti. (M.B)
  • Kvůli násilným scénám byl film zakázán v Thajsku. (Holina)

Reklama

Reklama