Reklama

Reklama

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) kdysi býval nejlepším odstřelovačem americké armády. Po osudové události a zklamání však zmizel beze stopy. Vládní agenti ho po rozsáhlém pátrání objeví v horské chatě a přesvědčí ho, aby se vrátil do služby a pomohl jim překazit plánovaný atentát na prezidenta Spojených států. Zatímco se Swagger připravuje na misi, zjistí, že byl zrazen a chycen do pasti. Pronásledují ho tajné služby z celé země. Zraněný a osamělý musí dopadnout strůjce zákeřného spiknutí dřív, než bude pozdě. Swagger zosnuje plán pomsty, jehož důsledky pocítí nejvlivnější a nejzkorumpovanější vůdci svobodného světa. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (678)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Odstřelovače odstřelila dlouhá stopáž. Například Wahlbergovo léčení trvalo snad déle než zanícený projev českého politika. Podobně natahované scény film bohužel ničily. Musím však filmu přiznat i kvalitky ! Třeba celý úvod je akční nářez jak od boha. Mark Wahlberg je dost drsnej frajer a Kate Mara je ženská co má slovo "vypadat sexy" napsáno na zrcadle. Když se příště režisér bude držet pravidla natahuje se kondom a ne filmový scény udělá líp. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Mark Wahlberg si chtěl natočit vlastního Bournea, ale moc se mu to nevyvedlo. Ne že by nedokázal sám utáhnout akční podívanou, to on dokáže a ještě mu v tom pomáhá Danny Glover. Natočil to ovšem průměrář Fuqua a ten to natáhnul na dvě hoďky, což už tak průměrnej thriller udělalo ještě průměrnějším. Příště si musí Mark vybírat líp. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dalo se to čekat, že Odstřelovač bude průměr. Přesto je to pro mě průměr dosti výrazný a zábavný, tak jak na akční film být má. Mark Wahlberg mi dokázal, že je opravdu solidní sympatický herec a začínám ho mít v oblibě čím dál tím více. Samotný příběh sice není žádný zázrak. Jde o jedno velké spiknutí právě proti němu a i když se stále něco děje, není to natolik impulzivní, aby to diváka dokázalo chytit a nepustit. Sázení na efektivitu se sice pokaždé nemusí vydařit, ale zde má své místo a právě proto si hraje na velkofilm, který není, ale každopádně zabaví. Neurazí ani nepřekvapí, jak příběhem tak akcí, které je alespoň slušně natočená. Antoine Fuqua není špatný režisér. Snaží se o velkolepou show, což se mu pokaždé nepovede. Víceméně on sám už zazdil pár nadějných projektů. Tento se k nim řadit nejspíš nebude. Zachraňuje ho totiž dost iniciativní Mark a jeho odstřelovací puška, která by dokázala udělat díru do zdi na takovou vzdálenost, až by se divákovi při pohledu na něj protočily panenky. --- Nejsme na divokém západě, aby se to tu řešilo zbraněmi. I když občas by to bylo zapotřebí. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V současném módním trendu, stavět akci na rychlém střihu a spoustě CGI efektů, je Shooter velmi sympatickou old school alternativou, která nijak neskrývá své ambice stylového béčka a svou skladbou děje i stylem vyprávění, vystavěném na základních klišé, okatě odkazuje na žánrové manýry akčních filmů přelomu let 80. a 90. Fuqua pochopil, že dobře zvládnuté řemeslo dokáže mnohé a tak je Shooter i přes ty své 2 hodinky velmi příjemně strávený čas ve víru pádné akce, kterou tvrdí božský Mark Wahlberg, jenž z nasraného výrazu nepovolí ani na minutu a dává vzpomenout na největší akční bijce, kteří vévodili podobně laděným snímkům před 15-ti lety. Kdyby ještě k tomu cedil ostřejší hlášky, nápálím tomu plnou taxu! Pro žánru oddaného diváka maximální pohoda, pro zbytek světa, jak se tak dívám na hodnocení kolem, asi nezkousnutelné krmivo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Je známou skutečností, že fandové akčního žánru ke svému zážitku nepotřebují dobrý scénář, protože akční film je tak nějak z logiky věci založený na jiných hodnotách a Odstřelovač je toho jen typickým dokladem. Scénář je silně dementní, jde o zhuštělou sbírku těch nejprofláknutějších klišé doplněných typicky pateticko-patriotistickými kecy o demokracii, lásce k vlasti, spravedlnosti atd. Jedná se vlastně o typickou Seagalovku, nicméně (i když rutinně) přece jen po režijní stránce lépe zvládnutou a především výrazně lépe zahranou. Mark Wahlberg se do podobných rolí skvěle hodí. Pro fanoušky žánru slušná záležitost s několika nekompromisními souboji, neprůstřelným hrdinou a podlými záporáky. Ostatní budou asi při tupých dialozích, zjevných nelogičnostech a předvídatelných soubojích trpět. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (39)

  • Hoci plukovník Johnson (Danny Glover) povie, že je pripravená etiópska jednotka zložená z 24 mužov, ale na chate sa ich objaví (vrátane pilota helikoptéry) minimálne 28. (Enceladus)

Související novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (více)

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama