Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu si říkám, že magická Praha by byla vhodným kandidátem pro jakýkoliv příběh s Indiana Jonesem nebo Nicolase Cagem s cílem nalezení nějakého historického artefaktu. Ani jeden se ale ještě do Prahy nepodíval a tak mi na cestě za dobrodružstvím zbyl tajemný žiďáček Bořivoj Navrátil a parta tří dětí, kteří se ve filmu Maharal vydali do centra Prahy (a hrad Zvíkov), aby objevili něco, co mělo být dávno zapomenuto. Příběh je sice dle předpokladů trošku ztřeštěný, ale vše vynahrazuje nádherná kamera a herci, kteří si toto dětské dobrodružství vysloveně užívali. Přemýšlel jsem nad hodnocením, ale ulítlým závěrem u mě mírně kleslo. Nakonec tedy solidní trojka a nadšení z toho, že i takové příběhy se u nás sem tam zfilmují. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Když čtu většinu zdejších hodnocení, tak se nemohu ubránit dojmu, že dotyční vůbec nechápou, že Maharal je film primárně určený pro děti a je třeba se na něj koukat dětskou optikou. Srovnávat tento film s Indiana Jonesa či Šifrou mistra Leonarda je fakt mimo. Měl jsem teď možnost se na film koukat s partou dětí (9-14) a těm se film hodně líbil. Pro děti se toho tady od 90 let moc netočilo, takže minimálně z tohoto pohledu jde o velmi dobrý počin. Film má podle mě v sobě jak atmosféru tajemna, tak zároveň humor a po většinu dobu filmu to do sebe docela pěkně zapadá. Jediné, co se fakt nepovedlo, je poslední scéna, kde ta snaha o odlehčení působí vysloveně komicky. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený pokus o české Lovce pokladů, který se ale ve svém průběhu čím dál víc zamotává do dějových kliček, komplikací, postav a já nevím, čeho všeho. Výsledek je pak značně nekonzistentní mix dospělého dobrodružství a sobotní dětské takšařice pro mladší deseti let. Konec je pak naprosto mimo, nic se vlastně nevysvětlí (obzvlášť ty náhledy na město by to potřebovaly) a zůstává tak pachuť po značně promarněné šanci. Potenciál tu byl. Zbylo jen několik humorných scének (např. parkovací eskapády Barbory Seidlové, která je mimochodem herecky nemožná) a charismatický Bořivoj Navrátil. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Pohledem svých synů, nikoliv svým, i když jsem film sledoval také, hodnotím tento dobrodružný snímek určený pro starší děti jako slušně nadprůměrný. Zajímavá kamera, slušné herecké vyjádření a vystižné tajemno děje posouvá tento příběh do roviny nadprůměrné české tvorby pro děti. Nehledal bych zbytečně nelogické pasáže, a že jich tam opravdu je! Jde přece "pouze jen" o dobrodružství viděno dětskýma očima. Když někdo čte Julese Verna, také nevyhledává nelogičnosti. Nemyslím, že by tento snímek měl kdokoliv srovnávat s Indiana Jonesem. Proč pořád něco srovnávat? Ty dva snímky mají z hlediska srovnání společné pouze to, že se jedná o fantasy a dobrodružství. To už bychom mohli s Maharalem srovnávat i Zemanova Barona Prášila z roku 1961 či Vynález zkázy z roku 1958. A to jistě nikdo neudělá. Nedá se srovnávat nesrovnatelné, a to nemyslím jen z hlediska finančního rozpočtu. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Na české poměry překvapivě dobrodružný film, který se snaží přiblížit těm zahraničním, jako jsou... Lovci Pokladů? No, moc se mu to ale nepovedlo! Až tu vznikne film, který se bude jak scénářem, tak výpravou, moct vyrovnat zahraničním dobrodružným filmům, tak bouchnu flašku šampáňa a půjdu na to do kina! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Antikvariát Schwarz, ve kterém zemře jeho majitel, kterého ztvárnil Josef Somr, je skutečným antikvariátem v Praze na Betlémském náměstí. Také název antikvariátu Schwarz se shoduje se skutečností. (navabaca)
  • Děj filmu se odehrává v roce 2002. Všimnout si ale můžeme vozidla Škoda Roomster, které vzniklo až o 4 roky později. (Terva)
  • Maharal je hebrejská zkratka označující Rabiho Löwa (Jehúdu Ben Becalela Loewa) = Morenu Ha-gadol Rabi Liva (náš velký učitel rabi Liva) (Asmodin)

Reklama

Reklama