Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Mariane máte nějaký vzkaz pro pákistánský lid?....při téhle otázce by mnoho lidí propuklo v pláč a chtělo ze sebe vyřvat všechny svoje pocity. Avšak Mariane Pearl sedí před moderátorem klidná a odpovídá bez jakékoliv nenávisti k lidem, kteří její životní lásku zavraždili. A právě tímhle gestem má u mě velký respekt a hodně lidí by si z ní mělo vzít příklad. Před projekcí A Mighty Heart jsem si chtěl zjistit, kdožeto ten Daniel Pearl vlastně byl a jaký to byl člověk. Omylem jsem ale narazil na fotku, kde má svázané ruce a u hlavy zbraň. Hrdlo se mi v ten okamžik sevřelo a já si vzpomněl na větu, kterou Mariane ve filmu pronese: " Podívejte se on se na té fotce směje, dává mi najevo, že je v pořádku!" a opravdu úšklebek je patrný už při prvním pohledu. Nedokážu si představit jaké utrpení si Mariane prožila, protože jsem nic takového nezažil (a doufám, že ne), ale určitě je tahle situace tou největší překážkou, která může člověka za život postihnout. Mariane smekám.... ()

lilina133 

všechny recenze uživatele

Človek niekedy stráca niť, že čo sa vlastne práve deje...Dosť neprehľadné, škoda, mohla to byť slušná dráma...avšak takto ostáva len šedinký priemer bez veľkých emócií (jediný svetlý okamžik - keď sa mužské osadenstvo díva na kazetu, táto scénka je z celého filmu najlepšia...)s priemernou Angelinou (čakala som viac, keď už si ulovila fešáka Brada Pitta, ktorý tento film aj produkoval...) ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Začíná a plyne zcela obyčejně, diváka se takřka nedotýkajíc. Obehraná písnička, jen další variace na téma islámských teroristů, dalo by se říci. Jenže pak přijde zvrat a v poslední půlhodině vám dojde, proč byla do filmu obsazena Angelina Jolie, a jaké že to poselství vlastně přináší. Připomíná nám, že o hrůzách té části světa, kterou se snímek zaobírá, je potřeba stále hlasitě hovořit a stále na ni upozorňovat. Mám totiž ten pocit, že jen absolutním spojenectvím celého zbytku normálně smýšlejícího světa by se podařilo toto peklo uhasit a ďábly vymítit. Zážitek z filmu by byl o to hlubší, kdyby i přes svou výjimečnost Angelina na obrazovce nepůsobila jako pupek oceánu, a kdyby její dabing ve verzi, v jaké jsem bohužel měl tu čest film vidět, byl alespoň o fous lepší než prachmizerný. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Mě osobně to nepřineslo žádný silný zážitek, ze kterého bych měl být na větvi. Je to pomalu plynoucí příběh, ve kterém bych čekal na konci pořádnou dávku emocí, místo toho se mi dostal jen konec, který byl hodně vlažný. Rozhodně znám jiné filmy, které umějí z tohoto prostředí vytáhnout víc. Za mě hodně slabota a dávám 40% :( ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma určitě silné a bohužel stále aktuální. Ale mě chyběla vygradovaná naléhavost a emoce. Film mi přišel až příliš rutinní a všechno se dělo jen tak mimochodem. U podobných záležitostí chci, abych, i přes jasný konec, bezděky věřil, že to dobře dopadne. To tady nešlo ani náhodou. Stejně tak se nedalo uvěřit projevu Angeliny Jolie. 30% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Film zprvu financoval Warner Brothers. Poté, co od filmu odstoupil, převzal jej Paramount Vantage (HappySmile)
  • Brad Pitt, který produkoval tento film, přišel s myšlenkou natočit příběh, když viděl na CNN rozhovor s Mariane Pearl v době, kdy probíhalo pátrání po jejím manželovi. (HappySmile)

Reklama

Reklama