Reklama

Reklama

Nula od nuly pojde

  • Velká Británie Big Nothing (více)
Trailer

Charlie (David Schwimmer) napsal knihu, ale nikdo mu ji nechce vydat. Kvůli zajištění své rodiny musí přijmout podřadnou práci, z níž je však následně vyhozen kvůli špatné radě svého kolegy Guse (Simon Pegg). Oba rychle potřebují peníze, proto se rozhodnou zrealizovat Gusův plán a požadují od místního reverenda sto tisíc dolarů, jinak se veřejnost dozví o jeho internetových „choutkách“. Že plán nevyjde přesně podle plánu a po okolí města se začne povalovat hromada mrtvol, snad nemá cenu říkat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (415)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Skôr také Little Something ... pod zub, navarené podľa nie moc originálneho receptu, ale talentovaným kuchtíkom. Jean-Baptiste Andrea pre tento krát sólo a nesklamal. Hlavne v atmosférických častiach (+ obľubený "google earth" záber na nočnú cestu) badať rukopis človeka, ktorého miesto je predsa len skôr v horore (vizuál celkovo na jedničku). Koniec koncov Big Nothing nie je zlý, je len snaživo priemerný s pár dobrými nápadmi a zaručene nemôže sklamať človeka, ktorý si chce na necelú hoďku a pol pri telke oddýchnuť. 65% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Sakra, já ho fakt praštil!" Klasická černohumorná britská komedie, kterou lze vidět opakovaně. Jakmile se začnou vršit mrtvoly, člověk si vzpomene na české fláky Čtyři vraždy stačí, drahoušku, Konec agenta W4C či Pane, vy jste vdova. Vytříbený smysl pro temnou legraci máme s Brity společný. Kolotoč náhod a neštěstí promění triviální vydírání v nekončící eskapádu malérů, během které se většina postav odebere na pravdu boží. Pistole, sekery, nože či septik si rychle najdou svůj cíl. Pokud si divák není ke konci jistý, zda film končí dobře nebo špatně, poslední vteřiny ho o tom přesvědčí...Klipový střih, šlapající Gogol Bordello, Rammstein, Eels či B.Strong dodávají snímku patřičnou šťávu. Vražedně milé. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Pozor na (nezletilé) zákusky. Vypadají tak lákavě a „nevinně“, ale jakmile (je) jednou okusíte, není cesty zpět. Žánrový mišmaš, který překvapivě (to jak scénáristicky, tak herecky) drží poměrně pohromadě, přičemž ani v samotném závěru se nesesype jako domeček z karet. Byť pravda, je to o pověstný fous.....Helenky Fibingerové. 73% S dovětkem, pro příště bych poprosil (notně)„přičernit“ a neměl bych výraznějších námitek. Na druhou stranu, zaplaťpámbu resp. Jean-Baptiste Andrea (i) za tuhle „light“ verzi. P.S. pevně věřím (doufám), že stávající papež Benedikt XVI. resp. J. Ratzinger odstupuje (dobrovolně) pouze a jenom kvůli chatrnému podlomenému zdraví a nikoliv vatikánskému předplatnému osvětovného oběžníku „víra (v) lolitky“.... P.P.S. chudák N. McElhone. Ta holka má smůlu na „trouble men“. Nebo je to trochu jinak, tj., je sama přitahuje resp. je jimi přitahována...? ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad, že i smíšením komedie a thrilleru může vzniknout skvělý a zábavný film. Tvůrci do toho šli vyloženě po hlavě a nechali všechny postavy plavat v takových sra*kách( myšleno i doslovně), že se z toho nakonec dalo vyždímat možná i více, ale i tak je toho víc než dost. No jen považte, celkem jednoduchý plán na oloupení nadrženého reverenda se nádherně zvrtne, onen kněz se ukáže být protagátorem toho nejtvrdšího porna, jeho manželka je vraždící psychopat a její tajný milenec jakbysmet. To máme rázem zaděláno na pořádně ztřeštěný a vražedný příběh. A taky že ano. Big Nothing se sice nikdy neprokope do té první ligy, jeho příběh je možná až moc přeplácaný, chvílemi dost křečovitý a v konečném součtu nepřináší ani nic moc nového, ale pořád se jedná o královsky vtipný, přiměřeně morbidní a krásně plynulý snímek s výborným hereckým obsazením. Kdybych chtěl hledat chyby, určitě bych spoustu našel, ale to si tahle komedie prostě nezaslouží.. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Výborná černá komedie s hodně nelítostným humorem. Trochu to připomná Mělký hrob, jenom je to o hodně cyničtější. David Schwimmer jako zarostlý nervózní exot, který i s doktorátem z pedagogiky musí makat na callcentru, mě hodně bavil, Simon Pegg je ale postava číslo jedna. Potěšilo mě, že si tentokrát tvůrci - narozdíl od hodně nových komedií - odpustili dlouhou stopáž a sebemenší náznak moralizování. ...actually, I quite liked Gus at the first sight... Gus: "Welcome to hell, dickhead." ()

Galerie (10)

Zajímavosti (9)

  • Scéna s lentilkami je přímým odkazem na film Matrix (1999), kde Morfeus (Laurence Fishburne) nabízí Neovi (Keanu Reeves) také modrou a červenou pilulku, jakožto dvě možné varianty dalšího vývoje situace. (GordonCZ)
  • John Polito přijal roli ve filmu díky tomu, že scénář byl "to nezvrácenější, co kdy četl." (Othello)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2006 na filmovém festivalu v Cardiffu. (ČSFD)

Reklama

Reklama