Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

drake31 

všechny recenze uživatele

Pozitívny, pozitívny, pozitívny - prevládajúce slovo v komentároch ostatných a ja plne chápem prečo. Vychádza to zo samotného prístupu tvorcov,až cez hlavné postavy ktoré úctyhodne stvárnili Morgan "The God" Freeman a prenádherná Paz Vega. Uvolnené, príjemné, vtipné, čo si viac priať. Kvalitne strávených sedemdesiat minút. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se prostě proto, že jsem chtěl vidět Paz Vega. A ono to bylo takové to příjemné povídání o těch obyčejných věcech, jako že se životem se dá vždycky něco udělat a není osamělý ten, kdo má přátele. Prosté, vtipné, příjemné a pozitivní. Kdybych to viděl ve stavu deprese, možná by mě to nasralo, naštěstí jsem měl dobrou náladu, tak mě to potěšilo. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vynikající Morgan Freeman, který se bavil každou minutou filmu :) Bylo to tak bezprostřední a zábavné :) Nevím sice, jak to funguje v takových "dírách" na pokraji města, ale tady to bylo přesně tak zaplivané, že by z toho chtěl každý utéct. Pracovitost postavy Paz Vega je úžasná :) A její touha konečně zdrhnout pryč, aby se mohla posunout a budovat si jak svoji kariéru, tak osobní život - je to někdy těžké, ale Freeman ji v tom hodně pomohl :) Byla to velice příjemná podívaná, kdy jsem si pořád říkala, kde je ten zádrhel...A ono ne.. :) Příjemná "komedie" ze života :) ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pozitivní optimistický pohodový nezávislý snímek, který nabízí divákovi obyčejnou radost ze života a připomíná, jak ten život umí být krásný. Říkejte si, co chcete, mně se to líbilo. Nádherné prostředí v podobě nepříliš zalidněného supermarketu, potom se pro porovnání film přesouvá do velkého hypermarketu, a filmy, které se odehrávají v těchto prostředích já umím ocenit. Osobně bych si sám sebe uměl představit jako pokladního v takovémhle malém milém supermarketu. Ale není to jen prostředí, kvůli kterému hodnotím tak vysoko tento film. Je to i pohodový a optimistický děj a především herecké výkony Morgana Freemana, který zde působí úžasně lidsky a neuvěřitelně pohodově, a potom výkon Paz Vegy, která se zde také ukazuje ve velice dobrém světle. A co si budeme povídat, malé cameo Dannyho DeVita mě dokázalo velmi rozesmát, bylo správně načasované a velice vtipné. Je jasné, že v reálném světě by se tenhle příběh asi nikdy neodehrál (i když je pravda, že možné je všechno). Ale i přesto film zůstává velmi příjemným civilním snímkem, který do mého života přinesl trochu té pozitivní energie a rozzářil můj obývák. Jediné trochu slabší místo je dialog dvou hlavních aktérů při pojídání hamburgeru, který mě trochu nudil, a to je důvod, proč nedávám maximální hodnocení. Ale i čtyři hvězdičky jsou příjemné hodnocení a já je tomuto filmu milerád uděluji. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ale jo, občas se mi při reprízách zadaří a já můžu vylepšit své původní hodnocení. Tohle byl jen úplně obyčejný film o setkání dvou lidí, který si nehrál na nic většího, než čím opravdu byl- jednoduchou konverzačkou, kterou nechali tvůrci prostě plynout aniž by do děje implementovali romantické blbiny, emocionální ždímačku nebo téměř všudypřítomný patos, který už je pro americké snímky stejně nezbytný, jako kečup pro hranolky. A tak jsem se vyklidnil a nechal plynout dialogy, které po mně nevyžadovaly znalost děl předních filosofů, a užil jsem si nenáročně podaný příběh dvou diametrálně odlišných lidí, jež si nekladl žádné vyšší cíle. No, a mně se to kupodivu líbilo, protože to celé bylo takové pohodově lidské. Na druhou stranu bych mohl celou záležitost vnímat jako střet reálného života s Morganem Freemanem, v němž druhý jmenovaný hladce zvítězil na body, pokud to nebylo přímo K.O. / Poučení: Pozor! Některá vozidla ztrácejí po umytí soudržnost. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)

Reklama

Reklama