Reklama

Reklama

Po stopách zabijáka

  • USA Primeval (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina novinářů se vydá do Jižní Afriky po stopách desetimetrového krokodýla, který ohrožuje místní obyvatele. Na jednom břehu řeky je čeká lidožravý krokodýl, na druhém znepřátelené kmeny v ničivé občanské válce zuřící v džungli... (TV Prima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem vážně nevěděl zda je hlavním tématem filmu nějaká občanská válka v Africe či ten obrovský digitální sympaťák. Teď když mi běží v pozadí už závěrečné titulky, můžu s klidnou duši říci, že jsem viděl jak lepší, tak i horší snímky s touto prehistorickou potvorou. Samotný krokodýl se však musím říct vcelku povedl i když ten pohyb po souši trochu skřípal, dalo se to vydržet. Scénář jako takový je, ale neskutečně hloupý. Několikrát jsem nevěřícně kroutil hlavou nad situacemi, které postrádají sebemenší logický smysl a jaká nešťastná náhoda se v některých momentech musela zrovna stát. Nakonec však dávám tři hvězdičky, mimo jiné za pěknou krajinku, hudbu a pěkné žrací scény. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty byť z Amerika?“ – Jasné, bráško.“ – „A ja sa tam ako dostať?“ – „Moji rodičia sa tam dostali na otrokárskej lodi, ale dnes už to také ľahké nie je. Chceš Tic-Tac?" Každým ďalším pozretím sa mi to páči viac. A to napriek tomu, že kasting nie je dokonalý, triky sú miestami príšerné, počas finále máte naliehavý dojem, že by to fakt už radšej malo skončiť a niekedy je scenár plný predvídateľných momentov a klišé, kedy postavy s nulovými streleckými schopnosťami vedia dokonale ovládať pušku atď. Avšak veľa tomu dáva zvláštny, no fungujúci mix obžaloby afrických vojnových zverstiev s krokohororom. Napriek viacerým horším momentom vidno, že to písala dvojica stojaca za vcelku šikovnými vecami ako Sieť, Hra alebo T3. Potešil ma sympatický vzťah medzi kamošmi Purcellom a Jonesom, z nich ten prvý síce nevie hrať a druhý je otravný, ale je to v súlade s charaktermi postáv. Mrazivá je ústredná zápletka o skutočnej legende  menom Gustav a skvelý nápad o „veľkom“ a „malom“ Gustavovi. Mnohé scény sú intenzívne, výborné a atmosférické. Momenty postupného odumierania postáv v sebe majú niečo realistické, na čo tak skoro neprestanete myslieť. Celosvetová tržba nedosiahla ani 5 miliónov, bez komentára. O tri roky starší dokument o Gustavovi. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento snímek jsem si pustil hodinu po zhlédnutí filmu Návrat do krvavé laguny, což byla asi chyba. Nutilo mě to porovnávat. Uznávám, že se to nesluší, poněvadž je to jak když porovnáváte Spidermana se Supermanem:-) Už bez legrace. Chybou filmu je to, že vlastně vůbec nenahání strach. A obsahuje pár komických scének, zvláště když krokodýl běhá skoro jako Bolt:-) Nepotěší ani výkony herců. Po zhlédnutí divák cítí zklamání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Problém je, že prakticky pokaždé, když se krokouš objevil, zbláznila se kamera. Ale úplně. K tomu se drtivá většina útoků odehrává ve tmě, takže víc než cokoliv jinýho jsem byl častokrát dost nasranej. A přitom nevím proč to tak bylo, protože nějaký dolar na to evidentně padnul a monstrum v celé své kráse nevypadalo z hlediska triků vůbec špatně. Takhle bylo zajímavější (nikoliv zajímavé) to, jak si partička amerických novinářů poradí se splašenými rebely z kmene Hutuů. Jinak nejsem přírodovědec, ale cválající krokodýl ve filmu, který se prsí titulkem "podle skutečných událostí", mi přijde trošku moc. 30% ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Kvalitních ,,krokodýlích" hororů bych si měl vážit, protože je jich samo o sobě málo, nicméně tenhle mezi ty kvalitní nemůžu zařadit.. přislo mi, že krokodýl tu nebyl na prvním místě a děj se hodně točil kolem občanský války, což mi moc nedává smysl.. kromě pohledu na pěknou africkou přírodou jsem si z toho neodnesl nic, už nikdy víc.. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Ačkoliv krokodýl dokáže hlasitě prskat a syčet, díky absenci hlasivek není schopen hlubokého řevu, jak lze slyšet ve filmu. (Conspi)
  • Krokodýl z úvodu skutečně existoval a měl na kontě několik desítek zabitých lidí. Ani 7 let od premiéry filmu nebyl chycen. (Chrustyn)
  • Poslední zpráva o pozorování krokodýla z tohoto filmu je z roku 2008. Přisuzuje se mu údajně na 300 lidských obětí. (Žralok)

Reklama

Reklama