Reklama

Reklama

Black Water: Abyss

  • Nový Zéland Black Water: Abyss (více)
Trailer 1

Dva páry vyrazí na výlet do australské džungle, aby prozkoumali dosud lidstvem nedotčenou, hlubokou jeskyni, objevenou jejich kamarádem, který se do této tajemné šachty vydává s nimi. Když se všichni spustí dolů, začíná dobrodružství. Ne však takové, jaké si myslíte. Venku totiž začne obrovská bouře a jeskyni zaplaví voda. To ale není to nejhorší, skupina totiž po chvíli zjišťuje, že ve vodě něco je. Něco děsivého a nebezpečného... (Matared)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

Traucki je režisér, který má na kontě pouze survival horory, kde hrají hlavní roli predátoři ze zvířecí říše a jinak tomu není v tomto případě, kdy se, po posledním neúspěšném projektu, na sedm let odmlčel, aby nyní přišel s pokračováním svého režijního debutu. Abyss na kvalitu svého předchůdce nedosahuje, ale výhodou je, že nepotřebujete znát původní děj, jelikož to na sebe ničím nenavazuje. Téměř celý film se odehrává v temné jeskyni, takže je to potřeba sledovat v noci, jinak nic neuvidíte. Herci jsou sympatičtí a hrají uvěřitelně, nicméně se dalo najít dost nelogických kiksů. Tím narážím na scény s aligátorem, který útočí jen tehdy, kdy se to hodí scénáristům. Postavy umírají v předvídatelném pořadí a občas je vidět i nějaká krev, které je, na poměry tohoto subžánru, docela dost. Velkým plusem je fungující klaustrofobická atmosféra a mnohdy se dostaví i nepříjemné pocity, protože tento aligátor je chytrá a nepředvídatelná bestie, která ,,vyskakuje na diváka'' stylem, za který se nemusí stydět většina duchařin. Jako celek je to, minimálně, v rámci subžánru nadprůměr, jehož shlédnutí byste neměli litovat. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z krokodýlí žranice divák uzří spíše krokodýlí mrsknutí. A i když si kovaní zoologové trhají diplomy, tenhle jeskynní průzkum docela zabaví. Režisér Andrew Traucki se po třinácti letech vrátil do podobných vod, v nichž už se se svým štábem s krokodýlem zabijákem v zádech svého času brodil. Tentokrát jen změnil lokaci, a denní svit vyměnil za šero jeskyně. Krokodýlí eskapády napsalo scenáristické duo John Ridley a Sarah Smith, co se věnuje seriálové tvorbě. A tenhle jejich "zlozvyk" až rutinu si přetáhli i do filmových vod, které neskýtají tu nejnápaditější hru na honěnou se zubatým šibalem. Ovšem režisér má poměrně přehled a cit, kdy diváka napnout a své herce poslat do úzkých. A tak se stalo, že Jessica McNamee v titulní roli si s krokodýlem tyká, ten si ji na své menu nezařazuje, ovšem čtyři její přátelé už pro něj představují plnohodnotný jídelníček. A to nevyzrazuji postupné řídnutí party, nýbrž jde o pouhé konstatování, že divák shledá jednoduché, avšak intenzivní dění přece jen poněkud předvídatelným a schematickým. K duhu filmu jde realisticky komponovaný krokodýl, neokoukané herecké tváře a poměrně neotřele využité prostory panenské jeskyně. (Rozpočtem) skromná hostina s kuchařem pevného stisku může začít. 7/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Režisér zatraceně nedoceněného The Reef který osobně považuju za možná nejlepší žraločí film hned za kultovními Čelistmi si sice vybral trochu slabší chvilku, ale že by si film zasloužil 47%, to teda ani omylem. Atmosféra v jeskyni je slušná, krokodýl dokáže nepříjemně vybafnout, herci v pohodě, smrti slušný a stopáž přiměřená. Velkou díru v žánru film sice neudělá, ale pro nadšence do animal hororů je film příjemnou jednohubkou na sobotní večer. Takovýhle mizerný hodnocení si nechte pro televizní SyFy píčoviny. Pohodová jednohubka.59%. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie som na takéto "prírodné" horory ale dal som tomu šancu. Priestory a atmosféra výborné a tá beznádej hrdinov, kde sa voda valí a krokodíl je v nej bola skvelo vykreslená. Po krvavej stránke však slabota a nič dobré v podstate neuvidíme. Ubral by som tak 15 minút nakoľko to malo celkom dosť nudných scén. Celkovo sa mi to páčilo avšak ten koniec to skoro pochoval... a to že na meter netrafila obrovského krokodíla a ten ju len pokuskal troška to si ozaj mohli odpustiť. Za mňa teda nakoniec čistý priemer s trápnym koncom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva páry, průvodce a dobrodružství v divoké přírodě severní Austrálie. Objevená šachta totiž může vést do rozsáhlé neobjevené jeskyně, za které by jednou mohla být turistická atrakce. Teď je ovšem třeba ji řádně prozkoumat. Ovšem naše banda (mnozí bez zkušeností) do ní vleze v době, kdy mraky nad nimi rozjedou solidní slejvák, prostor se tak rychle plní vodou, navíc není tak prázdný, jak si parta myslí. Prostě pro hladového predátora ideální příležitost k lovu. Nepotřebuju efektně natočené ukousnuté končetiny za každou cenu, ale tohle? Pusto, prázdno, nikde nic. Nic ale bylo zřejmě i v hlavách tvůrců, kteří přišli se scénářem na několika stránkách a vyslali pětici (docela sympatických) výletníků do podzemní dutiny. A prakticky jen opakujeme to, co už od režiséra Andrewa Trauckého známe. Má za sebou krokodýlí dobrodrůžo Krvavá laguna či komorně laděný a bez speciálních efektů natočený Útes smrti. Také ten je plný únavných scén, kdy hrdinové plavou a jen civí kolem sebe, jestli neuvidí žraločí ploutev. Tady je to jak přes kopírák. Baterky neustále sledují temnou hladinu a minuty se vlečou. Navíc i tehdy postavy poukazovaly na svůj zamotaný milostný vztah, tady máme jednu těhotnou, ovšem kdo bude asi otcem? Tip diváka bude rozhodně správný, stejně jako nebude těžké tipnout, kdo ze skupiny zařve jako první a kdo přežije. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o druhý režisérův film o krokodýlech. Tím prvním byla Krvavá laguna (2007). (Duoscop)

Reklama

Reklama