Reklama

Reklama

Malá Marisa si nejraději hraje s malým aligátorkem. Jejímu tatínkovi se to ale moc nelíbí, a tak jednoho dne spláchne aligátorka do záchodu. Děj se posouvá o několik let. Městem se rozšíří zpráva, že v čističce se našly ukousnuté části těla. Kdo je ten brutální vrah? Neuběhne ještě tolik času, abychom zapomněli na slavný Spielbergův mořský thriller Čelisti. Nyní se představuje další zvířecí zabiják - obrovitý aligátor. Neohrožený detektiv sleduje nejen stopu příšery, ale přijde i na stopu nekalým pokusům s hormony. (Lucernafilm Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

Dark_Shark 

všechny recenze uživatele

Patří mezi nejoblíbenější filmy mého dětství. Sice jsem ho už roky neviděla, ale vzpomínky přetrvávají a sama se bojím, že pokud bych se na něj opět podívala, můj názor by se změnil, a to nejen díky efektům. A proto zůstává nedotčený v mém dětském srdci jako malý aligátor, který jen trochu povyrostl a měl větší potřebu potravy. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem zapomněl okomentovat? FUCK! Tak hlavně, že mám okomentovanou tu zkurvenou dvojku, já jsem taky dobrej vocas... No co k tomu říct patří to k vlně animal horůrků přelomu let sedmdesátých a osmdesátých tedy filmům už lehce zestárlým a prachem zapadlým, ale nostalgie je svině. Jako harant jsem si u toho nadělal do spoďárů dneska už se spíš pousměju, ale svoje místo tenhle film má. Hlavně útok aligátora na svatbě je peckovní scéna. Je to samozřejmě hrozně blbej film a 4* mu nakonec nedám, ale ty silný 3*? Proč ne.65% ()

Reklama

Mania 

všechny recenze uživatele

Dobře, vidět to prvně teď, tak bych dala stěží jednu hvězdičku. Ale vzhledem k tomu, že jsem to viděla před nějakýma čtrnácti patnácti lety, a v té době se mi to vážně líbilo, tak nechám i nyní tři. Navíc představa, že něco, ať už je to aligátor, nebo cokoliv jiného, žije v kanalizaci, je přeci jen děsivá. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Ako malý som to videl a strašne sa mi to páčilo. Teraz som to pozrel znova a už to čaro filmu z detstva nejak vyprchalo. A hlavne si človek v dospelosti všimne veci, ktoré dieťa ani nenapadnú. Jedna velká, aj keď celkom prehliadnutelná chyba tu je. Obrovský krokodíl sa vždy dokázal vynoriť v kanále z vody, alebo chcanky, ktorá luďom sahala ledva po členky. Inak je to celkom priemerný a jeden z najlepších zvieracích hororov. VIDENÉ 2x ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dobre pozerateľných béčok nie je nikdy dosť i keď Alligator je jasne inšpirovaný Čeľusťami čo je jasné z dum-dum hudby pri útoku krokodíla. Ešte dnes by si niektorý tvorcovia podradných filmov o krokodíloch mohli brať príklad z tohto ako jednoducho a účinne natočiť monster film. Zlisovanie auta a prerazenie kanála aj s cestou sú scénky za všetky drobné. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Model aligátora použitý ve filmu nepřišel nazmar - byl věnován fotbalovému mužstvu Miami Gators, Kteří jej použili jako svého maskota. (Avalon820)
  • Robert Foster se v začátcích natáčení ještě léčil ze zánětu mozkových blan, který jej v minulosti postihl. (Avalon820)
  • Ve filmu dr. Marisa (Robin Riker) říká, že největší známý aligátor měřil 4,5 m. To je ovšem nepřesné, samec dorůstá běžně až 5,5 m. Největší známý jedinec pak měřil 5,8 m. (Žralok)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama