Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

viperblade 

všechny recenze uživatele

To, že Jiří Strach je jeden z nejlepších českých současných režisérů, je zbytečné zmiňovat. To, že Ivan Trojan umí, je ještě zbytečnější. A že Radoslav Brzobohatý taky umí, tak to už je pouhé plýtvání kilobajty… :-) Tak co sakra chci u tohohle krásného filmu komentovat? Snad jen, že (možná spoiler!) ta pointa s poslíčkem mě fakt dostala. Taky bych (až budu na sklonku života) uvítal takovýhle prášky. Alespoň dvě balení. ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Co se příběhové stránky týká, nejedná se o žádný originál. Zlý despotický tatík, nedorozumění v rodině, problémy s dětmi,... Proto by se mi film nelíbil. Navíc některé nejasnosti, jako např. zmizení milenky a velmi rychlý návrat filmu škodí. Ale Ivan Trojan předvádí obvykle kvalitní výkon, Radoslav Brzobohatý perfektní, Ivana Chýlková zajímavá, atd. atd. Až na Pavla Lišku, který je zase Liška a už mi to začíná vadit, tak po herecké stránce není co vytknout. Jiří Strach dobře režíroval, a tak vznikl film, který se prostě zaryje pod kůži. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Krásný a originální příběh, který stojí na vynikajících hereckých výkonech Radoslava Brzobohatého a Ivana Trojana. Díky fajnové režii a příjemné hudbě se snímek velmi dobře sleduje a čas při sledování velmi rychle utíká. BrainStorm je film s řadou vážných až depresivních scén, ale také s pohodovou a komediální pasáží, která neskutečně skvěle připraví půdu pro závěr snímku, v němž se mísí dojetí, smutek i radost nejen hlavních postav snímku, nýbrž i diváků, ovšem pouze těch diváků, kteří dovolili Strachově počinu proniknout až k jejich srdcím. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Četné, třebaže nijak zásadní nedostatky scénáře hravě maskuje Strachova umná režie i slušné technické zázemí, které mu Česká televize poskytla (poprvé se například natáčelo speciální kamerou s vysokým rozlišením). Drobné vtípky scénáristovy (v kině hrají ROMing) doplňují vtípky castingové. A tak například lékaře hraje byvší „básník“ Pavel Kříž a Hana Gregorová si s manželem Radoslavem Brzobohatým střihla milou etudu na téma chrápání. Hereckému obsazení samozřejmě vévodí Ivan Trojan, přičemž ostatní herci s ním povětšinou dokáží držet nelítostné tempo. Zmíním alespoň dva své favority, roztomile nenucenou Slovenku Táňu Pauhofovou coby přítelkyni hlavního hrdiny a i při rozsahu jeho role nezapomenutelného (a neopomenutelného) Pavla Lišku. Originální a špičkově zpracovaný námět sice ztrácí na detailech, ale v celku umí vyvolat dlouho přetrvávající emoce. Tiše sním svůj naivní sen o americkém remaku v režii Darrena Aronofského, se Stevem Carellem a Peterem Falkem v rolích otce a syna. :-) 85% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Slušné, i když vzhledem k obsazení jsem čekal více. 1) 35letý Jiří Strach (režie), 33letý Marek Epstein (scénář), 44letý Ivan Trojan (terapeut Jakub), 76letý Radoslav Brzobohatý (Jakubův otec), 45letá Ivana Chýlková (Jakubova žena) a další známá jména se podílela na filmu. 2) Pointa se mi líbí. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Zatímco na začátku filmu má svěřená Škoda Octavia poznávací značku začínající na 7A2, ve zbývajícím průběhu filmu je možno postřehnout na značce písmena AKL. K takové změně by ovšem dojít nemohlo, protože první zmíněný typ poznávacích značek je novější. (Mara97)
  • Pani Jeklová (Klára Melíšková) sa stážuje počas psychologického sedenia, že je rada, že jej manžel herec má úspech ale ako začal aj prednášať na DAMU, naňho žiarli. V reálnom živote má Klára Melíšková skutočne za manžela herca, ktorý absolvoval odbor herectva na pražskej DAMU a v súčasnej dobe tu pôsobí ako pedagóg. Je to herec Lukáš Hlavica. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama