Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britský režisér John Maybury (LÁSKA PROKLETÁ, SVĚRACÍ KAZAJKA) do svého nového snímku obsadil hereckou hvězdu Keiru Knightley, jejíž matka, Sharman MacDonald, je autorkou původní divadelní hry i scénáře. Příběh popisuje vztah známého waleského básníka Dylana Thomase (Matthew Rhys) se dvěma ženami - jeho maželkou Caitlin (Sienna Miller) a přítelkyní z dětství Verou Phillips (Keira Knightley), jejíž osud se však pojí s jiným mužem, Williamem Killickem (Cillian Murphy). Obě ženy jsou nespoutané, obě jsou okouzlující a obě po něm touží. Pro kterou z nich se rozhodne? (jjituska)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (132)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Sharman Macdonald .. 70% zaokrouhlených nahoru především za Keiru a válečnou Anglii ;-)) ___ Příliš vlažný, pomalý rozjezd, kde zaujme tak akorát zpívající Keira Knightley, ale jinak je roztahaný, bez silnějších momentů. Takže mimo kupených stylizovaných obrázků, perfektních kostýmů a všudypřítomného cigaretového kouře se zde okrajově zaplétá milostný čtyřúhelník. Silnější momenty a hustější atmosféra snímku přichází až později, jak v rovině obsahové, tak herecké. Ty obstarává samozřejmě opět výtečná Keira, která bezpečně vládne tomuto snímku a zaostávají za ní nejenom zbylý herečtí partneři, ale většinou i režisér samotný. ___ (Come back to me) Atonement je však o něčem jiném a především působivěji udělané. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptace divadelní hry Sharman Macdonaldové, matky Keiry Knightley... s Keirou v hlavní roli. Mno, mohlo to být mnohem horší, na to, že jde o fiktivní příběh vsazený do životopisu velšského básníka Dylana Thomase. Ale mnohem víc, než o reálie, jde o lidské osudy. Pozadí tvoří drama 2. světové od náletů na Londýn až po život na velšském venkově. Zřejmě šlo o zachycení povahy lidí v extrémních situacích (a milostné víceúhelníky), ale výsledek není ničím výjimečný. Celkově je to jen další melodram v kostýmech... s Keirou v hlavní roli. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Ten film ani v úvodu nepozdravil, což neodpouštím, protože jak by řekl Svěrák, jsem Vítací typ, a ten když je opomíjen, je smutný. Světla svítí, lahváče se povalují v rohu, čili atmosféra slušná, jenže i přes svou romantickou vlnu (tu já rád) se dočkám jen chladnýho odstupu. Od všech. Keiru nemám na pozadí svého notebooku jen tak, je pro mě docela dobrou múzou, něčím... asi takovým básnickým pojmem, tak. To se mi to kecá do cizího filmu, když sám nejsem schopný racionálně popsat svoje myšlenky, že jo? A lepší už nebudu! Vlastně ani Mayburyho film, který by si měl přečíst příručku o tom, jak se naučit emotivně vyjadřovat.... a když toho nebyl schopný film, tak alespoň já: "Takže, Dobrý den!" ()

emma53 

všechny recenze uživatele

"Přišla ta neznámá, sdílet můj pokoj v domě. Byla tak divná, s šílenstvím ptačím, posedlá přišla se světlem šalebným skrz pružnou zeď, oblohou posetý a světlem jejích paží sťatý, já konečně teď vím, že beztrestně smím strpět ten pohled na hvězd závoj zlatý." - Z příběhu téměř baladického, protkávaného poezií Dylana Thomase s velmi silnými momenty jsem byla nadšená a nechápu tak nízké hodnocení ostatních. K tomu vynikající herecké výkony v čele s krásnou Keirou, s kterou souhlasím, že "život není jenom o slovíčkách a příbězích". A pro nás, pro většinu asi platí i slova Williama: "Vy všichni, co vy víte o válce........?". ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Nejvíc zde jednoznačně vyčnívá Keira.Ona se do těch historických filmů zkrátka perfektně hodí,navíc má v sobě jakousi hepburnovkost.Zato Matthew Rhys byl spíše otravný.Na jednu stranu básník,na druhou sobecký rádoby Casanova,který nepochybuje o tom,že mu každá padne k nohám-(Co si na něm,Keiro proboha viděla?)Navíc byl po celý film tak nějak v pozadí,narozdíl od Sienny,která mě příjemně překvapila. Možná filmu trochu nadržuju kvůli Keiře a taky je tu ta moje slabost pro filmy z dřívějších dob,ale bez výčitek těch 5*dám. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Keira Knightley má ve filmu pěvěcká vystoupení, která si i přes počáteční ostych sama odzpívala. (Parlay)

Reklama

Reklama