Reklama

Reklama

Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny?

  • Slovensko Na povale alebo Kto má dnes narodeniny (více)
Trailer 2

Na zapadlé půdě starého domu je tajemný svět.  Bydlí v něm odložené hračky a mají tady své království. Je tam panenka Pomněnka a aby jí nebylo smutno, má tři kamarády: medvídka, rytíře a skřítka. Je jim spolu veselo a každý den si vymyslí nějakou hru. Například, že má někdo narozeniny. Panenka upeče dort a oslavenci zahrají písničku. A pak jdou “ do práce”.  Ale vládce Říše Zla  jednoho dne krásnou Pomněnku nechá unést. Její kamarádi se vydají panenku zachránit. Vždyť opravdoví přátelé udělají jeden pro druhého všechno a nebojí se ničeho a nikoho! (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná a nápaditá pohádka pro dospělé. Mně osobně se velice líbilo nápadité využití různých věcí na staré zaprášené půdě. Film má díky tomu svou krásnou poetiku, i když nehýří nejlepšími efekty a nejmodernější animací. Navíc jde o otevřenou kritiku všech totalit a absolutní moci nad jakýmkoliv člověkem - to nepovažuju za rýpání se v minulosti, ale za stále aktuální hrozbu, které je potřeba se bránit, především správným nastavením hodnot. Z postav se mi nejvíc líbila Pomněnka, která udržovala "rodinný krb", a proto taky nikdo neváhal pro její záchranu něco obětovat. Z mého pohledu velice pěkné a pohádkové - dobro je tu dobré a zlo zlé. Jak film působí na děti nemohu bohužel posoudit, ty naše jsou ještě příliš malé :-) Zajímavé komentáře: kinej, rikitiki, gudaulin, D. Moore, Slarque. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Animace a zpracovani je nadherne a velmi originalni ( za ni ctvrta hvezdicka ), kdyz ne ve svete, tak u nas urcite. Dejova linie neni nijak komplikovana, spousta napadu kolem a zkoumani ledabyle pohozenych veci vsak muze hezky odvadet od scenare. Jen presne nevim, pro koho je toto dilko urceno. Me uspokojilo. ()

Reklama

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Nápad rozpohybovat staré hračky a jiné předměty na půdě je vynikající. Často jsem se bavil jen tím, že "tenhle vysavač měl děda taky", "jo a merkur, to byla věc!":) Vše se ani nedá na jedno zhlédnutí zachytit. Animace se mi moc líbíla. Ale příběh mne moc nevzal a postavy taky ne. Zajímal by mne názor asi šestileté holky, která seděla v kině kousek ode mne se svým tátou. Možná, že ona by jednotlivé složky filmu hodnotila přesně opačně:) ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Děti nepochopí metaforičnost filmu - dlouholetá tradice proti nevkusu normalizačních osmdesátých či závěr s hodinkami reflektující pomíjivost všeho hmotného. Dospělý může mít námitky proti nepropracovanosti fikčního světa hraček na půdě (smysl toho jejich pohybu - kam ráno všichni jezdí?; úloha živé kočky ve světě hraček - ta se vytratí do ztracena etc. etc.). Na půdě je hodinové cvičení na téma "půda a hračky", je v něm mnoho výborných nápadů (obyvatelé světa zla), jenže na to, aby se stalo filmem, mu chybí spád a gradace. Loutkaři ho ocení - ale kdo ještě? ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neviem, či sa to deťom páčilo, ale mne ta vizáž figúrok prišla nesympatická. Stop-motion technika nie je vôbec zlá, ale ani ničím nová či jedinečná. A príbeh je trochu kopírkou Toy Story...o záchrane hračiek vo svete hračiek, ani ten koniec sa nevydaril. Celkovo to na mňa pôsobilo, ako keby to bolo bohužiaľ urobené o 30 rokov skôr. Hodnotenie: 45% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Film zahrnuje 1175 záběrů, z toho 498 trikových. (Trainspotter)
  • Natáčelo se celkem 333 dnů (16.6. 2007 – 5.9. 2008). (Trainspotter)
  • Český lev 2009 za výtvarný počin roku. (zdeny99)

Reklama

Reklama