Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je určitě nadaný filmař ale zatím všechny jeho filmy byly čirý průměr a vždycky tomu něco málo chybí, aby se konal silnější zážitek. Tady je tomu z větší části znovu tak, protože děj je velmi utahaný a ke konci tomu neskutečně dochází dech. Vše zachraňují Mark Ruffalo a Rachel Weisz, která se do komedií podle mého vůbec nehodí ale tohle zvládla výborně a nakonec i děj odehrávající se v Praze. Zatím nejlepší Johnsonův film ale jak jsem psal nazačátku pořád jen malinko lepší průměr. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film s Rachel Weisz, který se mi líbil. Tahle komedie mi jednak přišla vtipná, ale hlavně nápaditá a celkem originální, Mark Ruffalo jako autor povídek, ehmtedy podvodů, je fakt jedinečný ve své roli a Adrien Brody zamilovaně trpitelské role vyloženě sedí. Potěší i Rinko Kikuchi, která i když ve filmu skoro nemluví, tak to má docela důležitou roli a je značně zajímavý charakter, ostatně jako všichni v tomto filmu, zejména ten kus děje v Praze byl dobře vypečený. Příběh se přehoupne z rošťáckého řádění do trochu vážnější polohy zcela nenásilně až v půli a pořád jsou zde vtipné vložky, konec mě dostal, tohle si rád pustím znova. ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno divné a to spíše v tom negativním slova smyslu. Na rozdíl od předešlého Johnsonova snímku v podobě labužnické Cihly s pěkným hudebním doprovodem, Bébéčka mě už tolik nezaujaly. Herci dobrý, ale… Jak děj plyne, stává se z toho pěkně nudná kaše. Tak trochu mi to spíš připomíná stylovou parodii na film, postavy se tam pohybují jen jako figurky na šachovém poli a něco výrazného tomu všemu humbuku zkrátka chybí. Snad to vyjde do třetice… (6/10) ()

Dero 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Adrien Brody a Martin Dejdar (pardon, Mark Ruffalo), tedy bráchové od pohledu, pobíhají se zádumčivou Japonkou po celém světě, zejména pak matičce Praze, aby podfoukli a vytřísklai nějaké peníze z bohaté a extravagantní Rachel Weisz, která zažívá orgastické stavy při každé menší bouřce. Rachel Weisz mluví česky. Rodilí Češi, s výjimkou policejního ředitele, raději příliš nemluví a přinejlepším neartikulovaně vykřikují. Adrien a Martin se schovávají v objektech, kam není běžným smrtelníkům přístup povolen. Vyhodí do povětří kus Hradu. Hasiči a armáda přijíždějí po Karlově mostě. Všechno se zvrtne. Potom ještě jednou. Jeden z bratří čiperně umírá. Film končí romancí v hořčičném poli. ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Vím, že si často stěžuju na nedostatek originality, ale pouze na ní se bohužel taky zrovna stavět nedá, obzvlášť když si scénárista plete pojem "dramatické zvraty" s bordelem jak sviňa. Já v tom měla stejný maglajz jako Bloom Bloom a nebýt jako vždy skvělé trojičky Brody-Ruffalo-Weisz, asi to v půlce vypnu... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu jezdí po Karlově mostě policejní a vojenská auta, což je značně neobvyklé. (Terva)
  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama