Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson si usmyslel, že když uspěli Obvyklí podezřelí nebo Dokonalý trik díky svým dokonale napsaným scénářům, tak uspěje i s touto zápletkou. Jenže se spetl. Bratři Bloomovi mají stejné téma, jenže špatně technicky i dramaturgicky zpracované. Ze začátku se bez problémů do příběhu dostanu a i na některých pár sekundách se pobavím, jenže od poloviny filmu je to téměř předvídatelný a tempo je čím dál pomalejší. Což by právě takhle nemělo být. Kdyby měl film minutáž jen kolem 90ti minut, tak by se to možná dalo zkousnout. Takhle to ztrácí svoje kouzlo překvapení. Film Prestige trvá více než dvě hodiny a přesto se divák ani na vteřinu nenudí a navíc neví, co se bude dít. A mimika Rinko Kikuchi byla místy teda hodně nepovedená. Nejedná se náhodou spíš o parodii než o dobrodruzný film se zápletkou? ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Adrien Brody, Mark Ruffalo a Rachel Weisz rozehrávají v tomto filmu hodně zajímavou partii, ale bohužel partii docela nudnou a velice rozvleklou, která mě nedokázala příliš nadchnout. Tenhle film zkrátka asi nebyl můj šálek čaje, ale na druhou stranu jsem se obával, že by to mohlo být ještě horší, naž jaký byl skutečný výsledek, takže po téhle stránce jsem docela rád, že se na to dalo docela dobře podívat, aniž bych se ztrácel v ději. Rachel Weisz je bezesporu jedna z nejhezčích hereček v Hollywoodu a pokaždé se na ní skvěle kouká, ať se objeví v jakékoliv roli, a i díky ní byl tenhle film o něco stravitelnější. Za zmínku zajisté stojí také Robbie Coltrane, kterého jsem dosud skoro nikde jinde než v Harrym Potterovi neviděl, ale poznal jsem okamžitě, že je to on, a svou roli, ve které nedostal příliš mnoho prostoru, zvládl více než dobře. No, a nakonec poslední pozitivní fakt, a to sice, že hodně velkou roli zde hraje Praha, bylo příjemné zjistit, že film se opravdu natáčel v Praze a český divák si tak mohl film užít o to více. Takže kdybych měl hodnotit pouze děj filmu, tak by to stačilo asi jen na podprůměrné hodnocení, ale protože je tu Rachel Weisz, Robbie Coltrane a Praha, tak to vystačí na tu bonusovou třetí hvězdičku, a tím pádem film ode mne získává tři hvězdy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Vošousti dětskej hřišť........... Bratři Bloomovi jsou povedená dvojka a "slečna" Bang Bang je nádherná parťačka. Už od začátku jsem věděl, že se budu bavit. CITÁT - Mám rád Japonská manga......... Jenže stále podvádět a krást a neustále poslouchat svého staršího bratra přestane bavit. Mladší bratr má těch scénářů svého bráchy už dost, chce přestat. Odchází. CITÁT - Černá Hora o tři měsíce později........... Zase se nechá překecat. Poslední plán a konec!! Okrást excentrickou milionářku žijící o samotě na svém sídle nebude pro bratry Bloomovi nic složitého. Možná. Docela se mi líbí oslovení nebo spíš titul "Epileptická fotografka". Přinejmenším to evokuje zajímavé fotky. V téhle hře však mladšímu z bratrů hrozí to nejhorší co ho může potkat. Zamiluje se do své oběti. No a mezi tím se příběh přesune do Čech. CITÁT - Ten vlak jede do Prahy......... Scéna ve vlaku "při letní bouřce" mě rozesmála. DIALOG: PENELOPE (Rachel Weisz) - Bóže. Jsem tak nadržená!!! PAUL BLOOM (Adrien Brody) - Dobrou............ ZAJÍMAVOSTI - 1- Část filmu se natáčela v Praze. 2- Po Karlově mostě jezdí policejní a vojenská auta. 3- Beng Beng (Rinko Kikuchi) po celý film neřekne ani jedno slovo......... CITÁT - Jsi nějak potichu........ Paul Bloom dokonce okrade pražského stánkaře. POZOR SPOILER - Je chycen za krádež jablka - KONEC SPOILERU. CITÁT - Jablko?.......... Finále je romantické, smutné, výbušné a velké. Nebo spíš zbytečně prodlužované. CITÁT - Chutná jako alobal.......... Staršího Blooma Stephena si zahrál Mark Ruffalo. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

To klubko událostí, vzájemných intrik, sympatií a podvodů bylo natolik zamotané, až jsem ztrácela chuť to rozmotat a zjistit skutečnou pravdu. Malinko jsem ztrácela přehled kdo s kým skutečně peče proti komu, protože tam se to měnilo stejně rychle jako na naší politické scéně... Tam taky máme stále stejné herce, kteří jen mění strany. Mám z toho smíšené pocity. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Trik spočívá v tom necítit se podvedený, ale v tom naučit se sám podvádět. Tak by mohlo znít motto tohoto filmu. A já se podvedený opravdu cítím. Proč? Protože, když zkušený kouzelník prozradí svůj trik přestává být atraktivním a ztrácí své kouzlo. A jak už víme od dob Dokonalého triku - divák si přeje být klamán. Bratři Bloomovi nejsou trumfem, žádným esem či žolíkem, nýbrž sázkou na podivnou kartu, která nemá vyšší cíle, než vyplnit karetní ( filmový ) balíček podzimní nadílky. Režisér se snaží namíchat příjemnou retro atmosféru za použití černých plášťů, buřinek či retro vozidel všeho druhu. Až to chvilkami připomíná hru kloboučku hop nebo skořápky. Ostatně Bloomovi se tváří jako hravý film a určitě jím i jsou, alespoň co se první hodiny týče. Jak praví Bloom: „Dokonalý podvod je ten, když všichni aktéři dostanou to, po čem toužili“. Tady se jen vlk nažral a koza zůstala celá. I přes své zápory, a že jich opravdu je, jsou Bratři Bloomovi místy velmi milým filmem, který se hodí do podzimního nečasu. Ačkoliv divák odchází z kina s pocitem, že je velkou škodou, když část Pražského hradu vyhodilo do vzduchu tak nemotorné kvarteno a ne třeba Jason Bourne. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • Ve filmu jezdí po Karlově mostě policejní a vojenská auta, což je značně neobvyklé. (Terva)
  • Natáčení části filmu probíhalo v Praze. (Terva)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama