Reklama

Reklama

V každém z nás dříme superhrdina a k jeho probuzení stačí jen trocha magie. V případě Billyho Batsona (Asher Angel) stačí zvolat jediné slovo – SHAZAM! – a tento velkoměstem protřelý čtrnáctiletý chlapec v pěstounské péči se zásluhou starého kouzelníka změní v dospělého superhrdinu Shazama (Zachary Levi). Shazam s dokonalým tělem s vyrýsovanými svaly si však uchovává duši dítěte a v dospělé verzi se pouští do všeho, co by dělal každý teenager, kdyby byl obdařen superschopnostmi: užíval si je! Umí létat? Má rentgenové vidění? Dokáže rukama vrhat blesky? Dokáže se vyhnout zkoušce ze sociologie? Shazam se vydává otestovat hranice svých schopností s radostnou bezstarostností dítěte. Ale své schopnosti bude muset zvládnout rychle, aby mohl bojovat se smrtícími silami zla ovládanými Dr. Thaddeusem Sivanou (Mark Strong). (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (606)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

No čekal jsem něco absolutně jiného, nejen že mě to zklamalo, ale i nudilo. Nezasmál jsem se téměř ani jednou a vůbec jsem si to neužil tak jak jsem čekal po traileru. Tohle prostě nesedne každému a mně to nesedlo. CGI souboj byl něco strašného a Sedm hříchů jsou snad nejhůře zvládnuty z celého DCEU, ano ještě hůř než Steppenwolf, Incubus a Doomsday. Když Billi není Shazazem, jeho linka nezaujme a prostě vás nezajímá, protože chcete Shazama, jelikož Levi si tu roli užívá, ale když to nefunguje, tak prostě je něco špatně.Závěrečný souboj už je klasické DCEU závěrečné vyvrcholení bum bác s tím, že je snad nejúmornější a nejdelší ze všech DCEU dosavadních finále...asi nejsem cílovka, za mě ne, pokud jste dospělý, záleží jak vám sedne humor, pokud nesedne, celý film jde do prdele a to je můj případ. Napodruhé jsem to ani nedokoukal, nemám na to asi ty buňky ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

K mému nezměřitelnému údivu jsem nesmírně příjemně překvapen. Jako by tento film snad ani nebyl z dílny DC. Naprosto odlehčená a nečekaně vtipná záležitost. Snad jen toho análního průzkumníka Ashera Angela (už jeho jméno smrdí odpornou cukrovkou) by to chtělo vyměnit za někoho, kdo alespoň vzdáleně působí heteresexuálním dojmem. Kvůli obsazování podobných metrosexuálních dětí získávají potom mladá děvčátka celoživotně deformovaný sexuální vkus a nenechají se v pozdějším věku zlákat na vysportovanou mužskou postavu a vysoký intelekt. Zachary Levi byl naprosto boží přerostlé dítě. Celý snímek provází humor, který ocení zejména děti všemožných věkových kategorií, ale lze si všimnout i mnoha nenápadných vtipných narážek pro ty starší z nás, takže je to ve výsledku film pro všechni diváky, kteří nejsou přemoudřelí pičusové. Já se zkrátka velkou část stopáže úžasně bavil. Mark Strong byl v roli oldschoolevého záporáka také velice zajímavý. S příběhem jsem také neměl žádný problém. Kdyby si tvůrci dali více záležet s obsazením toho otravného dětského homosexuála, možná bych na moment zauvažoval i o plném hodnocení. Vydařená záležitost a ten správný směr, kterým by se mělo DC vydat, aby alespoň mohli existovat současně vedle Marvelu, který je přeci jenom někde trošku jinde. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

DC se v nedávné minulosti humor osvědčil více než co jiného, a tak je sázka na dětinskou komiksovku rozumná. Co však mohlo být infantilním Deadpoolem dlouhodobě strádajícího univerza, skončilo i v tomhle případě na půli cesty. Motivy důležitosti rodiny, problémy pěstounské výchovy, vznik superhrdinské mytologie, staré dobré sedmero smrtelných hříchů… Možností k rozehrání je spousta, ale všechny zůstávají dost nevyužity, a to bohužel na úkor prvoplánových vtípků. V jádru se tak jedná o zcela rutinní origin, snažící se zamotaným rodinným pozadím hlavního hrdiny zamaskovat svou obyčejnost. Jenže se to moc nedaří, a to obzvláště na úmorné ploše skoro dvou a čtvrt hodin. Shazam tedy rozhodně nevyužil svůj potenciál a i když se o naprostý průšvih nejedná, ke druhému zhlédnutí mě nedonutí ani Mark Strong v morpheovských brýlích. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Hm, hm, tak prý rodinná zábava! To tedy zřejmě znamená, že se u toho má bavit celá rodina, tedy kromě globální degenerací vymatlaných dětí i maminky a tatínkové. Touto optikou je to pak ovšem docela riskantní podnik, točit pro tak rozsáhlou cílovou skupinu. Ono totiž statisticky vzato na světě zatím zaplaťsatan asi nebude až tolik rodin, kde je maminka povrchní kýčovitá tupka a tatínek hloupý nevkusný buzerant. To už by bylo hnutí ANO zvoleno do čela OSN a veskrze usměvavá ultrakorektní populace se rozmnožovala análně. Avšak s přihlédnutím ke kulturnímu úpadku, kvocientní degeneraci a geopolitickému patovývoji posledních dekád je třeba se reálně děsit a blít na poplach s výstražně vztyčeným pravým prostředníkem a s hrozivě varovným „Es kommt der Tag!“ na rtech. S takovou přijde fuckt brzy a tato pátá kolona stádové debility je již ikstou vlaštovkou. Přitom primární nápad není vůbec špatný a dala se z něj vytřískat kulantní zábavná taškařice pro kompletní generační spektrum. Zaúřadovala však holyúdská klika diktátu nevkusu a její tolik osvědčený generátor přiblblých a plytkých kolovrátkových pičovin. A taxe Hery Homopotrat nudil Sám doma, až naskočil do Polárního expresu, mířícího do homixové školy zmaru a nouze v Genitálním oparu. Výsledkem je Shitzam! aneb Velebukvoid a šest homodějů, toxický debilotvorný prefabrikát alá Dyzny … A kurva, nedopatřením jsem řekl Shitzam!, tak mě budete muset omluvit. Narostly mi totiž pastelové homoelasťáky a buzipelerínka, tudíž se musím neprodleně vydat dělat VŽUUUUM! do smradlavé přetékající žumpy přiblble klišovitých rodinných hovnot a nejdementnějších homixových šablon, tam správňácky zatočit s předpisově anemickým Voldemrdem a exemplárně hloupým párečkem školních šikanérů a měnit vaše přihlížející děti v retardované nekulturní teplouše. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne, hodne prijemny prekvapeni. Krome Deadpoola jsem se asi u zadnyho komiksovyho filmu jeste takhle nebavil. Samozrejme tu jsme svazany pristupnosti, takze necekejte zabavu ve stylu cernyho humoru nebo fuckovani, tady se jede spis na tu rodinnou svandu a lehce infantilni humor, ale to nemeni nic na tom, ze to je proste zabavny. Po povinnym uvodu, kterej je jeste natocenej relativne atmosfericky a drsne, se rozjede neco pres hodinu bezdejovyho saskovani hlavniho hrdiny, ktery snad nema slaby misto. Hlaska stiha hlasku, nikdy to nespadne do trapnosti, Levi i detsky herci jsou super sympataci a i kdyz to je vlastne o nicem, je radost na to koukat. Na zaver samozrejme nemuze chybet superpadouch a povinny souboje, ty sice neprinasi nic novyho, ale rozhodne jsou nadprumerny, Strong a jeho sedmicka poskoku vypadaj cool, trikove naprosto bezchybny a i sem se dari kazdou chvilku propasovat nejaky humorny sceny nebo hlasky. Takze nakonec tech 130 minut utece jako nic a clovek by si klidne jeste par minut dal. Eventuelni druhej dil je naprosty must-see. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (36)

  • Zachary Levi se o roli Shazama původně vůbec neucházel. Tu mu nabídli až samotní tvůrci, kteří v něm spatřili potenciál superhrdiny s duší dítěte. (Ajka1)
  • Ve filmu je několik odkazů na herní sérii „Mortal Kombat“. 10. díl této hry lze ve filmu i vidět. (Nathaniell)

Související novinky

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Novinky z DC Fandome

Novinky z DC Fandome

24.08.2020

Víkendová událost DC Fandom jistě potěšila nejednoho filmového fanouška. Kromě nových trailerů na Batmana, Wonder Woman a Sebevražedný oddíl jsme se ale dočkali taky kupy nových informací o… (více)

Black Adam nabírá obsazení

Black Adam nabírá obsazení

17.07.2020

Filmový spin-off Shazama! Black Adam s Dwaynem Johnsonem coby titulním antihrdinou nabírá další obsazení. Nově jsme se dozvěděli, že postavu Atom Smashera – super silného a super velkého potomka… (více)

Henry Cavill zpátky jako Superman?

Henry Cavill zpátky jako Superman?

28.05.2020

Ještě než se stihnete po přečtení titulku dnešní zprávy nadchnout, musím vás zarazit. Ano, server Deadline potvrdil, že Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible – Fallout) skutečně jedná o… (více)

Reklama

Reklama