Reklama

Reklama

Shazam! Hněv bohů

  • USA Shazam! Fury of the Gods (více)
Trailer 1

Billy Batson a jeho nevlastní sourozenci se stále učí skloubit životy teenagerů s kariérou superhrdinů. Když na Zemi ale dorazí trojice prastarých pomstychtivých bohyň, Billy a jeho rodina jsou vrženi do boje nejen o superschopnosti, ale i životy jich samých i celého světa. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (296)

Claw 

všechny recenze uživatele

„Shazam! Hněv bohů“ je novým přírůstkem do blockbusterové franšízy superhrdinských filmů, DCU, DCEU, World of DC nebo jak se tomu dnes říká. Přesto bohužel zaostává za očekáváním. Zatímco první film měl smysl pro lidskost a realitu, tento film působí příliš nadýchaně a uměle, postrádá hloubku a emoce, díky nimž vynikl první film. Film dokáže nabídnout superhrdinskou akci a chaos, ale jde to na úkor vývoje postav. Postav je příliš mnoho a místo toho, aby jim dávaly skutečné charaktery, dostávají schopnosti, které divákům usnadňují jejich vzájemné odlišení. Tento přístup by mohl fungovat u karikatury, ale v živém akčním filmu působí líně a bez inspirace. Navzdory svým chybám je „Shazam! Hněv bohů“ příjemný, částečně díky superhrdinské podívané, kterou nabízí. Film vypadá slušně, zvláště s ohledem na jeho menší rozpočet než jiné DC filmy jako „Black Adam“. Nakonec však nedokáže zanechat trvalý dojem a jeho nedostatek lidskosti a hloubky z něj činí snadno zapomenutelný vstup do žánru superhrdinů. Závěrem, „Shazam! Hněv bohů“ je generický a průměrný superhrdinský film, který nedokázal využít potenciál prvního filmu. I když má své okamžiky zábavy a vzrušení, nakonec na mnoha frontách zaostává a nedokáže zanechat trvalý dopad na publikum. Třetí hvězdu dávám hlavně proto, že s humorem nezašli až na pokraj trapnosti. /50%/ ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Shazam: Hnev bohov je štandardnou komiksovou výplňou, ktorú keď neuvidíte, nič sa nestane. A keď ju uvidíte, tak vás na dve hodinky miestami zabaví a ponúkne presne to, čo od tradičnej žánrovky očakávate. Ale ani nič viac. Nejaká pridaná hodnota chýba a z celého projektu je cítiť pachuť povinnej jazdy, ktorá bola v produkcii a bolo ju treba pre reštartom série nejako dôstojne dokončiť. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Nejdřív Black Adam, teď Shazam... Točit filmy tímhle způsobem je prostě neudržitelné. Polovina dialogů je teenagerský cringe, druhá polovina je čistá expozice. Až jsem se za hlavu popadal. Dvojka Shazama je typickým pokračováním, kde je všeho víc. Víc protagonistů a antagonistů, víc akce, lepší efekty atd. Jenže tomu chybí srdíčko. Nikdy jsem si během sledování nepomyslel, že sleduji cokoliv nadprůměrného nebo zapamatovatelného. Chybí mi jednoduché příběhy typu Spider-Man 2, což je pořád ten nejlepší film podle komiksu. Není divu, že Shazam totálně propadl v kinech. Jen posuďte sami – při rozpočtu cca 120 mil. doláčů (bez nákladů na reklamu), si film po celém světě nepřijde ani na 200 mil.! Finančně zůstane po tomhle superhrdinovi obrovská díra. Asi největším pozitivem jsou všichni hlavní hrdinové, kteří jsou extra sympatičtí. Naopak velkým negativem je zpackaný konec. !!!SPOILER:!!! V rámci dojemného finále Shazam zemře a když všichni stojí nad jeho hrobem, tak jsem si říkal „Že nevstane z hrobu, to by bylo až příliš morbidní?“ Načež se objeví WW, nabije kouzelnou hůl a Shazam vstane z hrobu, doslova tak, že jeho ruka vyrazí ze země jako v zombie filmech. V ten moment jsem měl dost. Co taky čekat od scénáristy série Rychle a zběsile. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Proklínaný sequel, který byl od dotočení předurčen k zániku. Osobně preferuji komiksovky, které jdou vážnějším směrem a nerozbíjejí veškeré situace předpotopními vtipy. To už jsem si však ujasnil v jedničce, která byla nakonec dobrou komedií. Dvojka Shazama je naproti tomu nezábavným digibordelem (vím, na toto si stěžuje kdekdo u každého druhého blockbusteru, ale tentokrát to nebavilo ani mě) a cringefestem Helen Mirren a hlavně Lucy Liu (která by upřímně měla pověsit herectví na hřebík), který prostě bolí. Kdyby to tu aspoň spojili s tim Black Adamem, ale to zkrátka Rockovo ego nedovolilo a teď nebudou mít nic ani jeden z nich a po Zacharim Levim se brzy zavře voda. Nemrzí mě to u tohoto filmu; David F. Sandberg už prohlásil, že se vrátí k hororům; ovšem vzhledem k potenciálu jaký naskýtal DC expanded universe.                                                                          PS : Rachel Zegler je tu ještě krásnější, než jsem jí doposud viděl jinde. Snad jí toto fiasko moc nepoškodí kariéru. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

už v prvním díle sem moc nechápal, proč se z jinak celkem normálního Billyho stane po přeměně v superhrdinu nesnesitelný kretén. Druhý díl mi pak v tomhle ohledu nic neosvětlil, ba co víc je v tomhle směru ještě horší a větší či menší kreténi na hranici snesitelnosti jsou všichni z jeho superhrdinské rodiny. Už dlouho sem neviděl komiksárnu, která by mě vyloženě nutila fandit záporákům, navíc nijak zásadně výrazným. Když k tomu připočtu průhledný a stokrát viděný příběh a nepovedenou trikovou stránku (hlavně začátek je digitální utrpení), máme tu spolehlivého adepta na nejhorší - nebo spíš nejotravnější - komiksový film posledních dvaceti let. Sice sem po slabé jedničce nic nečekal, ale i tak je to spíš zklamání...40% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Darla (Faithe Herman) ve filmu „adoptuje“ kotě a dá mu jméno Tawny. V komiksech měl Shazam (Zachary Levi) za kamaráda mluvícího tygra jménem Tawky Tawny. (NiWi)
  • Vševědoucí pero Steve je založen na magickém zařízení z komiksů zvané Historama. Jedná se o věc vlastněnou Čarodějem (Djimon Hounsou), která byla schopna mu odhalit minulost, současnost i budoucnost. V komikse mělo Historama nejdříve podobu televizní obrazovky, později knihy. (NiWi)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

Zabil Rock dvě franšízy najednou?

22.03.2023

Pakliže jste to ještě nezaznamenali, pokračování DC komiksárny Shazam! tentokrát s podtitulem Hněv bohů je po prvním týdnu v kinech adeptem na propadák roku. Blockbuster režiséra Davida F. Sandberga … (více)

Reklama

Reklama