Reklama

Reklama

Když Batman (Adam West) a Robin (Burt Ward) dostanou zprávu, že se komodor Schmidlapp (Reginald Denny) ocitl na palubě své jachty v nebezpečí, ihned se vydávají na záchrannou misi. Netuší, že je to dokonalá léčka zosnovaná čtveřicí nejmocnějších padouchů všech dob, jež touží po konečné porážce slavné dvojice! Zloduchové jsou vyzbrojeni vynálezem, který dokáže člověka vysušit na prášek, a chystají se ovládnout svět! Využije dvojice v pláštích svou nespornou odvahu a dokonalý arzenál technických vymožeností, aby Kočičí ženu (Lee Meriwether) zbavila drápků, zmrazila Tučňáka (Burgess Meredith), trumfl a Jokera (Cesar Romero) a zmátla Hádankáře (Frank Gorshin) dřív, než bude pozdě? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Nejstarší s filmových Batmanů je zároveň asi tím nejrozopruplnějším. Pokud by k tomu člověk přistupoval jako k serióznímu pokusu o ztvárnění komiksu, byl by to čistý odpad. Nicméně nadsázka a vědomí, že se tvůrci neberou vážně (doufám) dává filmu trošku jinou optiku a v takovém případě je většina scén vlastně docela vtipných a povedených (jako parodie). Ale i když se člověk přemůže koukat na to touto optikou, pořád tomu k dokonalosti chybí dost. Takže nakonec 3 hvězdičky, ale zdůvodnit to moc nedovedu. (Blu-ray, orig.) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jako dvacetiminutová jednohubka by to nemělo chybu, ale celovečerní stopáž je už moc. Ke konci mi scénky splývaly a na závěrečné titulky jsem čekal jako na vysvobození. Možná v šedesátých letech to fungovalo jako bláznivá parodie seriózního seriálu, ale dnes je film vtipný především celkovou stylizací, a ta se po určité době zevšední. Což je škoda, protože zpracování je podařené. Přesně takhle sem si vždycky představoval že by vypadal komiks převedený na filmové plátno doslovně, se svými úchylnými postavami, vyhroceně drsnými situacemi, a naivně stavěnou zápletkou s křečovitými zvraty. Joel Schumacher to koneckonců natočil skoro stejně. ()

Reklama

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Tak tento Batman ma položil na lopatky, zo začiatku som neveriaco zízala či to myslia vážne, ale potom som si musela priznať, že sa jedná o dokonalú paródiu. Batman a Robin rulezz + niekoľko nezabudnuteľných scén (Batman, ktorý sa tri minúty pokúša striasť z nohy zahryznutého gumového ŽRALOKA až mu nakoniec strekne "batodpudzovač na žraloky" do oka; Batman pobehujúci tri minúty po prístave so zapálenou bombou v ruke nevediac sa rozhodnúť kam ju odhodiť - samozrejme, že kačičky mu blokovali cestu!; zábery z budovy OSN,..). ()

ADIO45 

všechny recenze uživatele

Když se Batman konečně vypravil na velké plátno, měl už za sebou zbrusu nový a úspěšný seriál. Do podvědomí celé Ameriky se ale nezapsal v 60.letech jako drsný mstitel: jeho dobrodružství byla pastelově pestrobarevná, bezostyšně pitomá a plná úderných citoslovcí typu ,,BOOM!" vepsaných přímo do obrazu. Nemluvě o absurdních pomůckách, jaké by nevymyslel snad ani Bondovský Q: je třeba libo ,,protižraločí batrepelent"? ()

Hem.m 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tak dlouho jsem se nezasmál snad ani nepamatuju, Nolan se svým Batmanem může jít zahrabat.. Pro fanoušky je tu všechno Bat-Cykl, Bat-Vrtulní, Bat-Loď, Bat-mobil, Bat-žebřík, Bat-sprej proti žralokům. Dále tu máme skvělé pasti jako cvičeného vybuchujícího žraloka a nebo cvičenou vybuchující chobotnici. Joker vtipnější, než v jakémkoli jiném filmu a hádanky od hádankáře tak zapeklité a složité, no řekněte věděli by jste, že to co číhá na stromě a je nebezpečné je pták se samopalem? Já teda ne a to si myslím, že jsem hloupej teda... NO! Pro fanoušky Batmana je to jasná volba co si nesmí nechat ujít!! ()

Galerie (106)

Zajímavosti (38)

  • Batmobil je přestavěný jediný existující exemplář vozu showcar Lincoln Futura 1955 od Ford Motor Company, které navrhli Bill Schmidt a John Najjar Ferzely z divize Lincoln. Postaven byl pouze jeden kus společností Ghia v italském Turíně. Vozidlo bylo dochováno a je vystaveno v muzeu svého tvůrce George Barrise. Barris postavil několik replik svého Batmobilu, jedna z nich však později posloužila k přestavbě na repliku původní Futury, která je nyní také jediná svého druhu. Paradoxně byl tedy jediný Batmobil původně Futura, kdežto jediná Futura byla původně Batmobil. (Stejšn)
  • The Joker (Cesar Romero) byl Americkým filmovým institutem AFI zařazen v žebříčku nejzápornějších postav v dějinách amerického filmu na 45. příčku. (TheDude)

Související novinky

Zemřel představitel Batmana Adam West

Zemřel představitel Batmana Adam West

11.06.2017

Pro většinu Čechů je prvním Batmanem Michael Keaton, v Americe ale všichni vyrůstali na seriálu z 60. let, v němž si Bruce Waynea zahrál Adam West. Washingtonský rodák se díky napůl parodické show,… (více)

Reklama

Reklama