Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Táni Vilhelmové není nikdy dost. To je rozumný předpoklad. Jako castingová blbost se ovšem jeví dát jí za partnera neherce. Malátný stačí tak na videoklipy své kapely, ale v jednom záběru s Vilhelmovou, Janžurovou nebo i Hádkem je to prostě amatér, který se tam jen připletl. Ale nechci to celé házet na něho. Ten film hlavně působí dojmem, že je tam řada scén házena halabala bez jakékoli vnitřní logiky. Celé to na sebe občas navazuje způsobem, který snad ani nedává smysl. Výsledkem je pár dobrých herců v nezvládnuté komedii. Ale nějak strašné to tentokrát není. ()

Malarkey odpad!

všechny recenze uživatele

Nezajímavá sračka, která je bohužel česká a to je průser. Hezké ale na tom všem zase je, že se rychle ztratí, nikdo si jí prakticky nevšimne a ti hrozní herci se neztrapní před diváky zas tolik jako jiný očekávaný titul. Chyťte doktora má hrozné všecko nad čím budu přemýšlet. Příběh, výkony, zpracování, okolí, zaměstnání, doktoři, gynekologie...už to nechci dále komentovat. Značení Odpad! vše vysvětlí. Poslední dobou se mi zdá, že sledovat české filmy je jako na houpačce, jednou dole, pak zase nahoře. ()

Reklama

Marthos odpad!

všechny recenze uživatele

Vysloveně nicotný produkt současné české kinematografie, který sází na velmi otřepané téma, zde navíc podané tak trapným stylem. Malátný dělá čest svému příjmení a Vilhelmová sehrává jen další lehce šablonovitou variaci své dryáčnické milenky a zakřiknuté manželky. Jediné, co opravdu nepopírá kalné dno celého filmu je herecká etudka Karla Janáka. Smutné, že něco takového zaštiťuje Česká televize. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jediným faktorem tohoto veskrze optimistického hodnocení pro mě bylo to, že jsem se občas i pobavila a u filmu jsem neusnula. Zbytek je jen velmi prapodivná a podivně sestříhaná hloupost. Co mě ovšem zaujalo byl Vladimír Javorský oblečen jako řadová zdravotní sestra nebo pár slov, které v pravý čas pronesl Pavel Landovský. Dívat se na smutně strnulý lamčí obličej Tatiany Vilhelmové a její "dvojče" s příšerným účesem mě rozhodně neuspokojovalo. Třešničkou na dortu byla jedině minirolička Kryštofa Hádka, pro kterého mám docela slabost. Ovšem nikdy více podobných záletných mužů - vlastně to ani není můj šálek kávy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne zabavny film tym jak je nepodareny. A pritom chybalo malo a mohol byt dost dobry. Chcelo by to dramaturga, ktory by ten bordel upratal a lepsieho, skusenejsieho rezisera, ktory by tomu dal jednotnu formu, pretoze to vyzera ako filmovy (vlastne vdaka mizernej vyprave skor televizny) debut. 5/10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)

Reklama

Reklama