Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (236)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amerika do banánové republiky natáhne diktátora a vyvolá nepokoje jen proto, aby měla levnější banány. Amerika shazovala za Vietnamské války bomby na Laos, který za nic nemohl, jen aby se bomb zbavili. Amerika tehdá otevřela hranice pro emigranty z celého světa, aby měla levnou pracovní sílu. Podívejte se ale schválně, co s nimi udělá jeden útok na jejich území, za který obyčejní lidé, kteří by rádi začali nový život právě v Americe, ani nemohou. Amerika totiž může cokoliv a my s tím nezmůžeme vůbec nic. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Divácka verejnosť, ktorej večný svit mysle nie je poškvrnený snímkami ako Crash, Babel či Amores perros-Láska je však viete čo, sa tomuto spletencu osudov nelegálnych prisťahovalcov a zamestnancov imigračných úradov určite poteší. Hlavne potom, ako zistí, že celý filmový štáb pristúpil k svojej práci nadmieru zodpovedne a casting sa vydaril na výbornú. Zbytok divákov, pre ktorých miešačka životných strastí nie je novinkou, má čas sa pokochať nevybrúseným ksichtom Indyho, krútiť hlavou nad tým, čo všetko je možné stihnúť počas lúpežného prepadnutia samoobsluhy a v neposlednom rade až do nepríčetnosti si vychutnať pohľad na odhalenú Alice Eve. Tak to mám rád. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na letmý pohled hezký obrázek, který by se klidně dal pověsit na chodbu. Na chodbu proto, že po ní se většinou jen chodí. Kdybyste si ho totiž vyvěsili v obýváku naproti gauči, hned při prvním usrkávání odpolední kávy přijdete na to, že nejzajímavějším ze všeho je na něm rám. Všichni moc dobře víme, anebo aspoň tušíme, že Američané si upravují právo podle toho, jak zrovna fouká vítr. Téma ilegálních přistěhovalců je tak vážně zajímavé, ale jednotlivé příběhy mě svým prazvláštním způsobem vystavění zasáhly asi jako změny ve vedení naší pošty. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála filmov v "červenom" vo filmografii H. Forda za posledné roky. Dosť mi to trvalo sa k nemu dostať, ale neľutujem. Mozaika rôznych osudov a žiadateľov o zelenú kartu je zručne vyskladaná a bez problémov zaujme. Trochu navyše sa mi zdala postava židovského ateistu hraného J Sturgessom. Nič proti židom, ale je to neuveriteľné, že v takmer každom filme musí nejaký byť. Lobing je asi silný...Nijak zvlášť mi to ale nevadí a v kresle som bol celý čas napnutý ako úsmev na tvári Raya Liottu. Ten si mimochodom strihol slušného hajzlíka, práve jeho vydieračská linka príbehu je najpútavejšia a pár minút by som mu rád pridal. Smutný záver v púšti na mexicko-americkej hranici donúti k zamysleniu. 80%. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Film presne podla mojho gusta. Dej sice plynie relativne pomaly, ale pre mna je podstatne, ze riesi mnohe zavazne otazky, ktore ma vzdy dokazu "nadchnut" a pri ktorych som nutena sa zamysliet. Film ma proste vybornu atmosferu, vyborne herecke obsadenie, skvelu hudbu a osobne mu mozem vytknut naozaj len malinko veci. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)

Reklama

Reklama