Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bohužel relativně neznámý snímek, který se na válku dívá jiným úhlem pohledu, než většina americké produkce. Bojových scén je tam pomálu, příběh si všímá malé skupinkyvojáků , která se v extrémních podmínkách začne chovat bez zábran...Emocionálně nanejvýš silná podívaná podepřená šťastně zvoleným castingem a kvalitními hereckými výkony. Pro M.J. Foxe skvělá příležitost uniknout z komediální škatulky, za kterou se De Palmovi odměnil nejlepším výkonem své kariéry. Těžko říct, proč film zapadl, když jen krátce předtím uvedená Četa byla tak úspěšná...Snad bylo v té době vietnamské téma už opotřebované a Američané měli dost té kritičnosti . Celkový dojem 85 %. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jedna epizodka z vietnamské války, která je oproti válečným velkofilmům mnohem komornější, přesto chytí za srdce a zanechá v divákovi dojem. Dokonale kladný Michael J. Fox versus dokonale záporný Sean Penn + ti, kteří se nevzepřou, případně násilníka kryjí. Film nemá tolik obětí ani postav, jak bývá obvyklé, zločin vůči jedinci se může zdát banální ve válce, kde umírali lidé po tisících. Nicméně zobrazené zbytečné a kruté násilí vůči jediné ženě působí jaksi osobněji, zrovna tak šikana je téma, které se spousty lidí úzce dotýká. Poselství je až jednoduše jasné, a přestože tento film není monumentální ani kultovní, patří k mým oblíbeným ve válečné tématice. 85% ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Úžasná hudba, to by som chcel povedať na úvod. Inak to je film, ktorý je podľa skutočnej udalosti, takže ťažko vyčítať niečo príbehu, skôr dej mal byť lepší, väčšina času sa totiž venuje znásilneniu, následnej vražde a vyšetrovaniu tejto udalosti a ten zbytok sú len nudné reči, ale z vojny vo Vietname sa toho veľa nedozviete, akurát, že sa zatĺkali zločiny. Patrí to medzi tie slabšie filmy týkajúce sa tejto témy, medzi slabšie protivojnové filmy, miestami to pôsobí naivne účelovo, sentimentálne a človeku sa to pri tej dĺžke môže rýchlo omrzieť, keby to malo o desať, či pätnásť minút menej, tak by asi väčšina divákov nič nepovedala. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Válka je vůl. Ale volové zní dělají peklo!..... Film podle skutečnosti o zločinu proti lidskosti. Velmi realistické utrpení a předvedený vnitřní boj spolu s pocity vedoucí k rozhodnutí vojáka Erikssona. Ale jakkoliv je toto téma závažné, emoce mnou necloumají. Boj člověka proti systému – zvlášť vojenskému a ještě k tomu ve válce? Nic nového pod sluncem. Jen odvyprávění toho co se stalo. Byť je to hnusné, je to bohužel tak. I TAKOVÉ JSOU OBĚTI VÁLKY! PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Drsný film s doopravdy hnusným příběhem plným postav tak zlých, že to vskutku nemá obdoby. Znovu se na něj jen tak nepodívám. Skvělý Michael J. Fox, o nic horší Sean Penn, Morriconeova tklivá hudba připomínající The Mission, neustálý pocit beznaděje, De Palmova precizní režie, díky které "jste tam" a v těch emocionálně nejvypjatějších momentech se vám chce křičet.... Po Apokalypse a Olověné vestě je tohle třetí nejpodařenější film z Vietnamu. Mnou stále nepochopená Stoneova Četa je proti Obětem války pouze slabý odvar z obnošených US Army fuseklí. Jdu to rozdýchat. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ve Finsku tento film uvádí pod názvem "Sodat Arvet", což znamená jizvy války. (rafix)

Reklama

Reklama