Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

yeniczek 

všechny recenze uživatele

Páni, absolutně neznámý animák, který asi nikdy díru do světa neudělá a to je velká škoda. Příběh je opravdu dobrý, postavy uvěřitelné a vůbec scény hodně působivé. A proč o tomhle filmu nejspíše nikdo nebude vědět? Bohužel za ním nestojí žádná známá společnost a tak ani po technické stránce se nemůže rovnat dnešním Pixar a nebo Dreamworks animákům, ale i tak má takové zvláštní osobité kouzlo. Škoda, s lepší grafikou by jistě oslovil hodně lidí. Pro mě je to jasných 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ač nemám pod zadkem přimontovanou vrtuli, tak jsem v tomto snímku zcela nepokrytě fandil domácím oblečeným ve slušivých barvách míru. Rád bych ocenil jejich gesto s kyslíkovou bublinou, ale místo toho je budu raději varovat, neboť lidem se nedá věřit a časem se budou chtít rozpínat na cizí pozemky. Lidé jsou zkrátka nevděčné svině. Věřte mi, jsem jedním z nich. ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

A je jasné, odkud kopírovali Avatarovci. Nicméně to není na škodu a nutno podotknout, že Avatar je pochopitelně někde úplně jinde. Terra je pohádka, a to pohádka pro ty nejmenší (je-li vám víc než 8, můžete se trochu nudit, protože všechno to už jste viděli, v mnohem napínavější a akčnější podobě). Nicméně je to také pohádka poetická s koncem, jak má být, tak mhouřím oko a jdu s hodnocením trochu výš. A říkám si, že mít jen nápad (scénerie je nakreslená moc pěkně) prostě nestačí. ()

KosiR_ksr 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování Bitvy o planetu Terra asi každého napadne (a to aniž by si předem četl text distributora) přirovnávat k Avatarovi, který je trochu říznutý Hvězdnými válkami. Bitva o planetu Terra ovšem není pouhým animovaným předchůdcem Avatara, má své vlastní kouzlo a dokáže nadchnout i diváka, který zmíněné dva slavnější protějšky vnímá spíš vlažně (což je i můj postoj k Avatarovi). Vytknout bych snad mohl jen slabší vymodelování lidských postav a animaci jejich pohybu - celkový dojem z filmu mi to ovšem nezkazilo. Shrnul bych to slovy: napínavá a velmi příjemná sci-fi pohádka pro dospělé. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Terra už je tu nějaký ten pátek a já se o ní dozvídám až nyní. Spermijky jsou zajímavou animací a žijí v mírumilovném světě až do té doby, než jejich planetu napadnou lidské bytosti. Příběh je zajímavý, trochu jakoby z oka vypadl The Event, ale tam to bylo naopak. Vše je podbarvenou melodickou hudbou Abela Korzeniowskiho, který k propadákům neskládá. Jen ta animace, různorodost a smysl pro detail mi tu chyběli, jinak pohodový animák. 70% ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)

Reklama

Reklama