Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Příběhově tak trochu předchůdce Avatara, ovšem s nehezkou animací a ještě více jednodušším příběhem. Což ale u animáku zrovna nevadí, zvláště když i tak se jedná o docela zajímavý počin. Terra je totiž hlavně sci-fi, ve které se pořád něco děje a mezery mezi jednotlivou akcí nejsou dvakrát dlouhé. Akce samotná je navíc hodně dobře natočená. Úlitby pro malé děti tady, kromě malého roztomilého robota, nejsou skoro žádné, což je taky příjemná změna. Celé to navíc rychle odsýpá. Jen je škoda té špatné animace a celkem odfláklými vztahy mezi postavami, které mnohdy nepůsobí moc uvěřitelně. I tak se ale jedná o celkem příjemné překvapení. 70% ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné animované sci-fi o budoucnosti lidské rasy, která po mnoha generacích přežívání na kosmické lodi nachází planetu Terra, na které je všechno kromě kyslíku. Tohle není obyč animák pro děcka. Tohle je animák s minimem textu díky němuž se stává velice ,,tajemný,, a vleze pod kůži. Od tuctových animáků se liší také svojí velkou myšlenkou s výbornou fantasy atmosférou a hudbou. Akční konec je velice povedený! Jenom vyzuálek mohl být krapte lepší, ale zase 3 roky jsou 3 roky a rozpočet asi nebyl bůhví jaký....Jinak nevím proč, ale z části my to připomíná Avatar a čím dál víc si uvědomuju, že Cameron nepřišel vůbec s ničím novým. Pouze to gradoval:) Dodatek: Vidím, že slovo avatar nemám v komentu jenom já :) ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem tak dobrý film. Poklidné sci-fi o mírumilovných obyvatelích ( ehm, války mají ovšem také za sebou) se nakonec zvrtne v třeskutou akci opravdu jak ze StarWars. Při sledování se vybaví všechno možné: Skleník B.Aldisse, Divoká planeta, pozdější Avatar, ale i Nemo, Mravenec Z...od každého je tu něco. A samozřejmě i věčně inspirující Vetřelec. Vhodně zvolená hudba je místy jak od P.Glasse, což je velmi příjemné. Grafika sice nijak zvlášť neohromí, ale pokud se necháte vtáhnout do děje, rychle si na ni zvyknete. Příběh stokrát vyprávěný o věčné rozpolcenosti lidstva ohledně toho, co je vlastně dobré, neurazí, protože naši temnou stranu bychom si měli připomínat neustále. Lidská hamižnost nezná hranic, naštěstí se ale vždy najde někdo, kdo se proti ní snaží postavit... ()

LuciusWlk 

všechny recenze uživatele

Terra je vizuálně velice pěkná a originální. Není to tedy dokonalost Pixaru třeba, ale své kouzlo má. Příběh je jednoduchý a spíš než cokoliv jiného poukazuje na lidskou povahu, kteří si myslí, že jsou to nejdůležitější ve vesmíru a všichni ostatní mají povinnost se podrobit! Ono ani nejde o nadsázku, vždyť naše historie je toho přímým důkazem! Ale co se Terry týče, stopáž tak akorát, hudba pěkná, tak nezbývá než doporučit! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa pozastavovať nad príbehom a nad tým, ako je to celé ako AVATAR ( hoc TERRA vznikla dva roky pred, strýko Cameron nosil svoj projekt v hlave už od roku 1994, pričom tiež nebol v mnohých aspektoch originálny ). Je to len PR pre konzumentov. Hlavný a nosný problém je...v CGI. A tá je...škaredá. Doslova. To, čo by v aspoň o etáž premakanejšej animácie vyzeralo bohovsky a aspoň by pokrylo neoriginalitu príbehu, tu vyzerá ako niečo, čo si niekto pre svoje domáce potreby vytvoril v garáži. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)

Reklama

Reklama