Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (764)

monolog 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení a perfektní SF příběh vévodí tomuto docela nenápadnému filmu, který lidstvu realisticky předpovídá nepěknou budoucnost. Sice syrově akční, ale přesto je to kritika kapitalismu. Ne toho zdravého kapitalismu, který postrkuje společnost kupředu, ale oné shnilé houby, která požírá sama sebe. Korporace, které prodávají za jakoukoliv cenu, pro chuť zisku a moci, aniž by je zajímalo ono tupé stádo zákazníků, z nichž tyje. Je to taková nejasně naznačená antiutopie, kterou vede slizký, ale o nic méně sympatický Liev. Temně zobrazené polorozpadlé okraje společnosti jen hustí atmosféru bezvýchodnosti života v této realitě. Skvěle zahráno, výtečně napsáno a smysluplně zrežírováno. Nakonec překvapí zajímavá pointa jako třešnička na dortě. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Dlužíte to své rodině. Dlužíte to sobě." Šmelení s lidskými náhradními díly je tu (počítám-li Monty Pythonův Smysl života, jehož se v Repo Men také dočkáte) potřetí a opět skvěle. Tahle místy až gilliamovsky utopická, realisticky střelená podívaná je pravděpodobně to nejlepší, co jsem za poslední dobu viděl, a to ve všech ohledech. Vážně nemám, co vytknout. Herecké trio Law, Whitaker, Schreiber bez jediné chyby, Sapochnikova (ať je to, kdo je to) režie perfektně vtáhla do děje a i když mohla, nehýřila krvavými záběry a všechno ukazovala jen v rámci nutnosti, hudba Marca Beltramiho rovněž nezklamala a velice rád si ji poslechnu samotnou (zrovna jako písňový soundtrack, pokud existuje).... A pak je tu scénář. Tedy páni, takový husarský kousek v poslední půlhodině jsem opravdu nečekal. V jednom momentu jsem si říkal "Tak dobře, tady to už ale klidně mohlo skončit...", jenže ono to neskončilo. A přišla scéna v chodbě (citace Oldboye - včetně kladiva), praštěná, bizarní a bůhvíjaká další milostná scéna, při níž do sebe dva lidé navzájem řežou skalpely, scéna s injekcí (citace Pulp Fiction?)... A pak už byl opravdu konec. Nutno podotknout, že opravdu krásný konec, který dal smysl všemu, co se mi před pár minutami zdálo přehnané. V žánrovém zařazení mi u Repo Men ovšem chybí komedie, protože film je černohumorný až běda a rozesmál mě opravdu hodněkrát. Zkrátka dávám pět čistých hvězd a dávám je velice rád.__P.S. Doporučuji bonusy na DVD - hlavně reklamy Unie, které jsou také k popukání vtipné. Obzvlášť ta pohřební. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Príbeh je tu naozaj zaujímavý, rovnako ako aj obsadenie, zamrzí iba malý priestor, ktorý dostal L. Schreiber. Dovolím si tvrdiť, že keby režisér k filmu pristúpil zodpovednejšie, reálnejšie a temnejšie, mohol sa tento film stať jedným z naj tohto roku. Lenže. Keby, keby ...V závere so scénou skenovania kódov orgánov zašli tvorcovia na môj vkus už trošku priďaleko. Potešila ma akčná scéna, v ktorej J. Law likvidoval protivníkov s nožmi. Neviem, či to bol zámer, ale určite nie som sám, kto si pri tomto spomenul na kladivovú scénu s filmu Oldboy. Úplny záver, ktorý má zneistiť diváka, mi tiež pripadal trošku zbytočný. Na pozretie fajn. 60%. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Trojka s ušima odřenými do krve. Není to sice takové zklamání jako Ctihodný občan, ale z tak dobrého tématu se dalo vytřískat mnohem víc. Vše nasvědčovalo tomu, že Repo Men bude frenetické akční potěšení, ne ukecané polemizování nad smyslem existence. Cikánská férovka s noži je sice povedená, zbytek pak pouze čistý průměr... hlavně je toho strašně málo. Sapochnik ždímá eRkový rating do každé kapky krve a vyhřezlé ledviny, Law je akčním hrdinou na částečný úvazek a pointa není ani tak šokující, jako spíš vtipná díky své nabubřelé vážnosti. Výběr songů je fajn, ale na nářezový gothic-rock muzikál to opravdu nemá. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trochu nevyrovnané z hlediska akce, kdy napínavou atmosféru a řeznickou práci, případně boj o život, střídají nepřiměřeně nudné pasáže. V celku ale dobře koukatelné. Jen si říkám, proč se při záběrech měst z budoucnosti tak často vybaví Blade Runner a Metropolis, případně 5. element.... Chvílemi se připomene Ostrov a sním spousty filmů o klonech, replikantech, obchodech s orgány, přátelích na život a na smrt či nešťastných láskách. Na druhou stranu zamrazí, když si představíte, že tohle bude ( nebo je?) možné. Lze číst i alegoricky jako snahu nadnárodních společností udělat pro peníze vše a současně ovládat životy lidí a mít je co nejvíce pod kontrolou. Gore efekty mile realistické, ale konec mě nepotěšil... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)
  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno