Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Výpravná pohádka natočená podle předlohy Boženy Němcové "Neohrožený Mikeš". Dobro se zlem se opět nemilosrdně utkají v těžkém zápasu a tři hlavní hrdinové budou muset ujít dlouhou a vysilující cestu, na které nelze udělat krok zpátky a která nekompromisně prověří jejich síly i povahy. Zlá sudba pronesená úkladnou Jezabel (L. Štěpánková) totiž sužuje život králi (P. Rímský) i jeho synu Janovi (J. Potměšil), následníku trůnu. A do hry vstupuje i Brat (T. Polák), Janův vrstevník, který o jeho trůn usiluje. Trpí celé království, ze kterého tajemná síla odnesla princeznu Jasnu (B. Kohoutová) a uvrhla ji do podzemí hory zvané Ďáblův jícen. Až bude Jasně sedmnáct, měla by se vdát, ale zatím jí v kamenné říši čas neutíká a její otec marně obětuje svoje zdraví i životy poddaných za její vysvobození. Jenže tři dobrá srdce jsou někdy více než celé houfy malověrných… (Česká televize)

(více)

Recenze (78)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tak další televizní záležitost, na které se se svými souputníky neshodnu. Pohádka Tři srdce není tak špatná, jak značí zdejší hodnocení. Je pravdou, že musíte umět překonat krále na kolečkovém křesle, co je originalita, jakou jsem ještě nikdá neviděl. Dále pak několik hluchých pasáží. Například boj Jana Potměšila a Karla Zimy postrádá grády a chvílemi spadá až do trapnosti. Na druhé straně se mi líbily záběry soptící a následně vybuchující sopky. Alespoň trochu humornou část zastupuje Tomáš Jeřábek. Humoru by v pohádce ale mohlo být mnohem víc. Zvlášť, když chybí trocha pořádného napětí. Tři srdce jsou ale spíše takovou klasickou, leč pravda - nenáročnou, pohádkou, která ale nechce být ničím víc. Viděl jsem pohádky, které se o to snažily sebevíc a dopadly mnohem hůř. Tři srdce mají své chyby, ale jsem si jistý, že své diváky si najde. Bohužel je faktem, že někteří herci zrovna nepůsobili přesvědčivě. Například Berenika Kohoutová. Pohádka je na pomezí dvou a tří hvězd, ale já myslím, že dvacet pět procent je opravdu polreichovsky přísné. Zajímavostí je, že ne všichni herci mluví svou řečí. Dabovaná je jak Lucie Štěpánková tak Jiří Šlupka Svěrák, který tu ani není uveden. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak, než se přidat ke kritikům tohoto pohádkového klenotu. Příběh byl zbytečně překombinovaný a kdyby mne někdo požádal, abych mu odvyprávěla obsah, tak nevím co říct. Což teprve chudáci děti. Výprava celkem slušná i přes zřejmý nedostatek financí. Už i ti Němci se od nás naučili pohádky točit. My jsme to zřejmě zapomněli. Natáčejí se maximálně dvě vánoční pohádky ročně, tak by si diváci zasloužili něco nového, co by stálo za každoroční opakování. Zvýšené náklady by se po několika svátečních sezónách vrátily. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Já si to představuju nějak takto: spolek divadelních ochotníků Tyl v jedné nejmenované vsi se rozhodl, že si střihne vlastní představení - pohádku. Něco znali, něco si ještě načetli a sepsali si scénář. Pak na tom dřeli vždycky, když přišli z práce. Pohádku secvičili, sehráli a byli docela úspěšní. Sousedé je poznávali v legračních kostýmech, smáli se a nakonec i zatleskali. Když pak herci po představení seděli v hospodě, napadlo jednoho z nich, že jeho bratranec v sousední vsi dostal na minulé narozeniny kameru a už i něco vyhrál v Neváhej a toč! Mohl by jim tedy natočit reprízu, kterou budou dávat za týden... Bratranec to skutečně natočil a jelikož v představení bylo několik pěkných momentů, poslal to zase do Neváhej a toč! V televizi to ale nějak popletli a pohádka se celá dostala do hlavního vysílacího času. ()

Véronique odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to je hrůza... Tato pohádka ne že se vůbec nepovedla, ta se zcela pokazila! Na otázku "Jde natočit hroznou pohádku" slouží tento kousek dobrým příkladem. Tato pohádka postrádá jakoukoliv pohádkovost, ční z ní jen chlad. Bohužel to je způsobeno i angažováním Jana Potměšila jako krále na "pojízdném vozíků-trůnu". Z toho šla husí kůže, ale nepříjemná. Celkově byl děj nezáživný, výkony herců nezajímavé. A konec? Ten si udržel stejně "vysokou" laťku jako celý příběh. S klidným svědomím mohu říci, že se jedná o nejhorší celovečerní pohádku od revoluce. A celkově jednu z nejhorších pohádek, co u nás kdy byly natočeny. ()

otík odpad!

všechny recenze uživatele

Je v pořádku, když si během pohádky říkáte věty: Tak už ho zabij, no tak, dej mu! No to je hrůza, co to tam hraje? Proč už tam jde po čtvrté? Ty jsi tak blbá. ..... NE! Rozhodně nemůže být nic v pořádku s filmem pro děti, který navozuje tyto a někdy i mnohem horší myšlenky. Obecně nemám rád české moderní pohádky a také tato mě utvrdila v myšlence, že zvláště Česká televize pohádky točit neumí. Herecké výkony děs a hrůza, dialogy trapné až na kost, kamera ble, jen ta hudba chvílemi ušla. A na závěr moje domněnka. Předpokládám, že film na databázi uvedený jako Nesmělý Mikeš je přesně tato pohádka a jde jen o změnu názvu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámcích Valtice a Jaroslavice, v jeskyních na Turoldu, v Hlavnici a ve Svobodných Heřmanicích. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama