Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 3
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (1 496)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fascinující vzepření se osudu hlavního hrdiny! Americká krása rozvolněná do délky televizního seriálu. Breaking Bad je jedním z nejlepších seriálů současnosti a jako takový nabízí mnohé - příznačně postmoderní televizní tvar kombinující synkretismus vlivů (mexická lidová kapela na začátku jednoho z dílů opěvující mýtus hlavního hrdiny, televizní reklama na kuřecí speciality na začátku dalšího, nákup nových aut formou videoklipu atd.) i rozličných žánrů, v nichž k sobě tvůrci spojují jak divácky atraktivní dějovou linku točící se kolem výroby a distribuce drog, tak i vedlejší dějové motivy týkající se reálného zobrazení života a problémů současné Ameriky, tedy tak různorodé žánry, jak jimi jen mohou drogový thriller, sociální drama a rodinné drama být. Přitom je daná žánrová symbióza velice funkční a nepůsobí ani na chvilku nepatřičným dojmem. Navíc terapeutická scéna s polštářkem z první série je jednou z nejdepresivnějších situací, jakou jsem kdy v televizi viděl inscenovanou, stejně tak je nejpůsobivějším absolutní přerod kladného hrdiny do záporného. A jako u jednoho z mála seriálů jsem během sledování naprosto vůbec netušil, kam se zprvu tak průhledný příběh vyvine...po závěrečném dílu 4. řady jsem opět úplně paf... Mimochodem, ženy zobrazované v tomto seriálu jsou skutečně z jiné planety. Škoda jen toho nešťastně zvoleného českého distribučního názvu. PS: Díl s04e10 je tedy opravdu velký nářez...a také vědomí, že Waltův modrý pervitin se dá koupit i u nás v České republice (s05e08), máme tam za velkou louží celkem žalostnou pověst... Série 1: 100% Série 2: 100% Série 3: 90% Série 4: 100% Série 5: 90% ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Seriál o kupení špatných zpráv a postavení se jim čelem. Jste znudění svým životem středoškolského učitele chemie? Je vám diagnostikována rakovina plic? Máte rodinné trable? Začněte vařit perník! Výborná premisa je navíc podložena švagrem z protidrogového a je jen otázkou času, kdy se tohle velké odhalení představí v celé své kráse (Dexterovi to trvalo 6 řad). Jinak několik důvodů, proč je seriál šupa a vyplatí se ho sledovat: kontinuální děj, kde se řady dělí pouze nějakým vrcholným momentem, je ku prospěchu věci. Na povrch totiž vyplývá i postupná a uvěřitelná proměna Walta z ustrašeného chlápka na respekt budícího kriminálníka. Dále vynikající prology jednotlivých dílů, které se většinou ukážou jako flashbacky, ale vzácně i velmi teasující flashforwardy + nepředvídatelnost situací - i ve 4. řadě lze děj dopředu těžko odhadnout a s postavami se manipuluje dle libosti (zvlášť zásahy shůry mají své osobité kouzlo). Velmi potěšilo (možný SPOILER) úplné zainteresování manželky do Waltových záležitostí. Jednak se Skyler ukázala jako možná ještě větší vychcánek jak Walt a zadruhé se tím kupí jedna lež na druhou a jak už to v životě a v seriálech bývá, na kostlivce ve skříni vždycky jednou dojde. Vic Mackey ze SHIELDu by mohl vyprávět...Velký příslib do budoucna a zatím se to drží v mezích, kdy typický neduh seriálu co další řada, to větší a vykonstruovanější zápletky (viz 24 hodin) je prozatím vysvětlen Waltovým (a Jesseho) postupným šplháním nahoru po kriminálním žebříčku. V tomto ohledu je snad celá první řada jedním velkým pilotem. Hodně potěší fyzické herectví Cranstona a vedlejší postavy jako Saul nebo Hank. Navíc skvělý černý humor a smysl autorů pro ironii a odkazy na mafiánské filmy. P. S. viděno podruhé - geniální, ta kauzalita a determinismus jsou mi strašně sympatické (zvlášť po konci třeba GoT)...1. série = 80% | 2. série = 90% | 3. série = 90% | 4. série = 95% | 5. série = 100% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem hned zaháčkovaný, pauza mezi první a druhou sezonou mi trvala 6 let... Ale pokud jste si v začátku taky nejistí, rozhodně to stojí za to přežvýkat! Protože progress - co ročník, to o kus vyšší kvalita, Jesse je méně otravný (feťáky a drogy jako téma obecně nemusím), postavy a příběh čím dál propracovanější, až pak finále je úplný top po každé stránce, hlavně ve věci intenzity, napětí a emocí. Deviz a dojmů je moc, hodně dělá samo (ne)vábný New Mexico, ale nade vše se mi líbil postupný pád do temnot v charakteru hlavní dvojice; zvlášť Walt a jeho proměna v ulhaný, manipulativní a chladnokrevný já je hodně výživná a drsná podívaná (x). *We all live double-lives to some extent... S01 70% S02 75% S03 80% S04 85% S05 95%, El Camino 75% ♪♫ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby som mal tento seriál pozerať s polročnými prestávkami medzi sériami. Asi by som najskôr zošedivel a potom oplešatel. Dokonalá súhra príbehu, postáv, znamenitých hereckých výkonov a bezkonkurenčného napätia. Niekto vyčíta seriálu pomalé tempo, ale musím prinajmenšom oponovať. Súhlasil by som v prípade tohto seriálu, no v tomto prípade si treba nájsť čas a od prvej časti si treba všímať každý detail, s ktorým tvorcovia pracujú, je až neuveriteľné ako šialene, no realisticky tento seriál pôsobí. Mám vo zvyku komentovať každú sériu zvlášť, no v tomto prípade to nejde, pretože všetky časti tvoria jeden stmelený, komplexný celok, ktorému naozaj nemám čo vytknúť. Každá časť ma donútila pozrieť si aspoň ešte jednu, niektoré sa možno vyznačujú pomätenými scénami, no mne to prišlo ako punc originálnosti, ktorým sa tento seriál môže pýšiť. O deji nebudem rozprávať veľa, dozvedieť sa to môžte z každej strany, ale nápad úpadku morálky a prerod z cnostného na beštiálny charakter nikdy nemal lepšieho predstaviteľa ako tento seriál. Spomedzi všetkých skvelých hercov, od hlavných rolí až po bezvýznamné vedľajšie roličky chcem uprednostniť výstredný výkon Bryana Cranstona, na ktorého je radosť (niekedy aj strach) pozerať sa. Takže urobte službu sami sebe a pozrite si prvých pár častí. Po dopozeraní poslednej mi určite dáte za pravdu. 100%. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

(1. séria - 100% / 2. séria - 80% / 3. séria 90% / 4. séria - 100% / 5. séria - 10000%) // Bonusy: S1Making of Breaking Bad / Inside Breaking Bad / S3The Music of Breaking Bad / Pizza of Destiny / Hit and Run / White Heat / The Brothers Moncada / S4Cast Chemistry / Color Me Bad / The Invisible Driver / The Real Family of Breaking Bad / The Science of a Hit Show / The White House Tour / Tour of the Superlab / The Sets of Breaking Bad / Inside the Explosive FinaleS5No Half Measures / Life of a Showrunner / Nothing Stops This Train / The Cleaner / The Main Event / The Writers of Breaking Bad / The Final Showdown //// Walter White Funeral / MythBusters: Breaking Bad Special & Blow It Out the Water / Mythbusters Jr.: Breaking Bad Blow-Up (x) / Talking Bad / The Broken and the Bad //// Bonusy ku El Camino filmu: The Road to El Camino / The Making of El Camino / Snow Globe: A Breaking Bad Short ()

Galerie (941)

Zajímavosti (298)

  • Tvorca seriálu Vince Gilligan sa snažil vykresľovať príbeh epizód v štýle westernov. Režíroval však iba päť epizód. (WalterIK7)
  • V seriáli je vidieť na mnohých križovatkách značku stop, avšak všetci ju ignorujú. (Jumar)
  • Představitelé Leonela a Marca Salamancových (Daniel Moncada a Luis Moncada), známých jako "Bratranci" či "Dvojčata", jsou i ve skutečnosti bratři, z nichž jen jeden měl předchozí herecké zkušenosti. (Marpe)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno