Reklama

Reklama

Perníkový táta

(seriál)
  • USA Breaking Bad (více)
Trailer 1
USA, (2008–2013), 49 h 16 min (Minutáž: 43–58 min)

Tvůrci:

Vince Gilligan

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito, Jesse Plemons (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(62)

V kompletní druhé sezóně seriálu Perníkový táta Waltovi (dvojnásobný držitel Ceny Emmy® Bryan Cranston) a Jessemu (Aaron Paul) vše přerůstá přes hlavu. Jejich podnikání dosahuje nových rozměrů a oba zažívají, co všechno obnáší obchodování s drogami. Proslulý modrý amfetamin z nich udělal boháče, ale pro Walta je stále složitější skrývat pravdu před svou manželkou Skyler (Anna Gunn), synem Walterem juniorem (RJ Mitte) a švagrem Hankem (Dean Norris), protidrogovým agentem. Ze všech sil se snaží udržet svůj život pod kontrolou, musí se ale potýkat s brutálními drogovými dealery, stále odtažitější ženou a synem, blížícím se narozením dcery a drogově závislým obchodním partnerem – a při tom všem navíc bojovat s rakovinou plic v konečném stádiu. Za kamerou Perníkového táty: Kompletní druhé sezóny stál Michael Slovis, střihu se ujala držitelka Ceny Emmy® Lynne Willingham, A.C.E. Výkonnými producenty byli Vince Gilligan a Mark Johnson. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 496)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

All hail Heisenberg. Původně jsem byl na 5*, ale 4. série už prostě netáhne. Zdlouhavé, natahované dialogy, nula děje, nepravděpodobné zvraty vycucané z prstu (zakopnutí o koberec = lol/wtf). Plus přepálené finále, totálně shazující celou dosavadní "serióznost" do pekel (Two-Face huh?). Do té doby ale vážně nejlepší seriál, co je teď k mání. Berte všemi deseti. EDIT: 5. sezóna je po 2. sezóně Aliasu to nejlepší, co se na seriálovém poli urodilo. Zpátky na 5* s klidným svědomím. Will miss you Heisenberg. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pecka. Původně jsem to chtěl jen na chvíli zkusit a nakonec jsem jedním zátahem sfouknu 5 sérií. Konzistence v kvalitě všech sérií je fakt unikátní a strašně se mi líbil vývoj postav, kdy je postupně různý události přes všechny série utvářely do stavu, který pak vyvrcholil v závěrečný pátý sérii. A já osobně jsem Walterovi fandil proti všem celou dobu, fakt jsem si ho mega oblíbil. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Fascinující vzepření se osudu hlavního hrdiny! Americká krása rozvolněná do délky televizního seriálu. Breaking Bad je jedním z nejlepších seriálů současnosti a jako takový nabízí mnohé - příznačně postmoderní televizní tvar kombinující synkretismus vlivů (mexická lidová kapela na začátku jednoho z dílů opěvující mýtus hlavního hrdiny, televizní reklama na kuřecí speciality na začátku dalšího, nákup nových aut formou videoklipu atd.) i rozličných žánrů, v nichž k sobě tvůrci spojují jak divácky atraktivní dějovou linku točící se kolem výroby a distribuce drog, tak i vedlejší dějové motivy týkající se reálného zobrazení života a problémů současné Ameriky, tedy tak různorodé žánry, jak jimi jen mohou drogový thriller, sociální drama a rodinné drama být. Přitom je daná žánrová symbióza velice funkční a nepůsobí ani na chvilku nepatřičným dojmem. Navíc terapeutická scéna s polštářkem z první série je jednou z nejdepresivnějších situací, jakou jsem kdy v televizi viděl inscenovanou, stejně tak je nejpůsobivějším absolutní přerod kladného hrdiny do záporného. A jako u jednoho z mála seriálů jsem během sledování naprosto vůbec netušil, kam se zprvu tak průhledný příběh vyvine...po závěrečném dílu 4. řady jsem opět úplně paf... Mimochodem, ženy zobrazované v tomto seriálu jsou skutečně z jiné planety. Škoda jen toho nešťastně zvoleného českého distribučního názvu. PS: Díl s04e10 je tedy opravdu velký nářez...a také vědomí, že Waltův modrý pervitin se dá koupit i u nás v České republice (s05e08), máme tam za velkou louží celkem žalostnou pověst... Série 1: 100% Série 2: 100% Série 3: 90% Série 4: 100% Série 5: 90% ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

♪ "I don't like the drugs but the drugs like me." ♪  – aneb splnění amerického snu skrze periodickou tabulku prvků, rakovinu plic, disstrack na zdravotnictví v USA, kuřecí křidýlka, novomexickou muziku a komplexní studii charakteru/morálky jednoho bývalého učitele chemie. Bryan Cranston & Aaron Paul jako legendární (anti)hrdinové perníkového impéria v nejlepší kuchařské show v dějinách televizní tvorby o metamfetaminové jakosti 99,1%. Magnum opus Vince Gilligana, absolutní strop quality TV, a nezapomenutelnej cinefilní zážitek, kterej jednoduše nemá sebemenší obdoby. Nuff said. 💚💚💚💚 #jessewehavetocook! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

ROZHODNĚ JEDEN Z NEJLEPŠÍCH SERIÁLŮ VŠECH DOB. Yo Bitch! Výborný seriál od začátku do konce. Hodně skvělých seriálů ke konci umírá a stává se z nich natahovaná srajda (Lost, Prison Break), ale to, co předvedl v závěru Breaking Bad je úplný opak. Jeden z mála seriálů, který věděl, kdy má skončit. Poslední díly jsou naprostý top, především třetí a čtvtý od konce. Závěr byl tak úderný, že až lituju, že nebyly dva tři díly navíc, rozhodně by to nebylo na škodu. K postavám není potřeba se nijak zvlášť vyjadřovat - výborná kontrastní ústřední dvojka a ti okolo byli taky více než dobří. Kéž by každý seriál dokázal to co BrBa, a to mít silný a poutavý příběh, zajímavé postavy a narůstající kvalitu až k nezapomenutelnému finále. ()

Galerie (941)

Zajímavosti (298)

  • Americký výrobce modelů aut Greenlight připravil k tomuto seriálu dvě licencované kolekce sběratelských lakovaných kovových autíček v rámci série Greenlight Collectibles Hollywood v měřítkách 1:43 a 1:64. Obě obsahují legendární "vařičský" karavan Fleetwood Bounder RV, červený lowrider Chevrolet Monte Carlo z 1. série, patřící Jesse Pinkmanovi (Aaron Paul), Jeep Grand Wagoneer, s nímž jezdila Skyler (Anna Gunn), a hlavně Waltův (Bryan Cranston) zelený Pontiac Aztec (i s černým plecháčem místo levého zadního kola). Kolekce v měřítku 1:64 oproti těmto čtyřem vozům obsahuje navíc i oranžový Dodge Challenger SRT-8, který dostal Walter Jr. (RJ Mitte) k narozeninám, dále slavný drogový náklaďák Durastar s potiskem Los Pollos Hermanos a Waltův černý Chrysler 300C SRT-8. Modely lze zakoupit například na Amazonu nebo eBay. (Rudy_742)
  • Jesse Pinkman (Aaron Paul) fajčí cigarety fiktívnej značky "Wilmington". Hlavný dôvod, prečo cigarety neboli skutočnej značky, je, že žiadna tabaková spoločnosť nechcela byť asociovaná s jedom ricín. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama