Reklama

Reklama

Příběh se odehrává ve světě, kde nikdo není schopen lhát. Lidé často pronášejí otevřené a často kruté poznámky, aniž by pomýšleli na následky. Jednoho dne Mark Billison, neúspěšný scénárista průměrného vzhledu i inteligence, který má ve svých čtyřiceti nelichotivé vyhlídky do budoucna, v sobě odhalí schopnost lhát a zjistí, že nepoctivost s sebou přináší růže. Ve světě, kde je každé slovo považováno za absolutní pravdu, si Mark velmi snadno vylže cestu k bohatství a slávě. Jenže lež se také velmi rychle šíří a Markovi se věci rychle vymknou z rukou - lidé totiž některé z jeho příběhů začnou považovat div ne za evangelia. Celý svět najednou visí na každičkém Markově slově - tedy kromě ženy jeho srdce. Co může Mark udělat, aby ji získal? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (483)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Komedie, dokonce romantická? Ani náhodou! Jen drsná (pravda, na můj vkus trochu zbytečně krotká) ukázka, do jaké prdele by všechna ta totál pravdomluvnost vedla. Protože život jen v pravdě...? Bez milosrdných či sociálně nutných lží? To by bylo k uzoufání a šílený opruz. A navíc, co potom s naší existenciální úzkostí ze smrti a z prázdnoty po ní... viďte, lidičky? Lži jsou fajn. Jsou příjemné, hřejivé a konejšivé. Například lži o krásném místě, kam půjde duše, které v nemocnici říká své umírající mamince její syn. Chtěl bych se taky naučit krásně lhát. Zatím mi to moc nejde (věř, kdo chceš), ale Ricky Gervais mi už ukázal cestu... Děkuju. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o komika Rickyho Gervaise tak mi to jméno až do dneška nic neříkalo. Po shlédnutí této komedie se musím na tohoto originálního vizionáře zaměřit o něco více. Film Vynález lži mě evokoval mírně Yes Mana s tím rozdílem že tady neříká hlavní hrdina pořád ano, ale prostě rovnou lže. Zajímavý nápad a počet humorných situací na sebe nenechá dlouho čekat. S blížícím se koncem se film začíná pomalu naklánět k romantice, ale to samozřejmě nemůže nikterak vadit. Hodně se mi ve filmu líbily také camea Edwarda Nortona coby policisty, který si dopředu řekne o úplatek anebo P.S. Hoffmana v roli barmana. 60% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli mi ihned nedáte, tak bude konec světa. - Stihneme to do motelu nebo to musíme udělat tady?" Stát se vynálezcem lži ve světě pravdomluvnejch je sice rozhodně nečestný a značně nesportovní, ale rozhodně se to dá skvěle využít. Z počátku také přicházely brilantně netaktní rozhovory obsahující krutou pravdu, ale po úvodní smršti začalo tempo rychle upadat. Vážně se tvářící špekáček navíc ode mne žádný převratný hodnocení za sympatii nedostane a jeho mamonářskou vyvolenou jsem měl ohromnou chuť úhledně rozpůlit a následně seznámit se zemitou vůní kořenů mý zahradní flóry. Nicméně, kdyby snímek udržel počáteční kadenci vtipnejch situací, tak by mne patrně učinil ještě šťastnějším než jsem. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Absurdná a brutálne vtipná satira na Boha, spoločnosť, konvencie a vlastne aj na žáner komédie, ktorému dáva na prdel. Takto originálne ste príbeh o zaľúbenom tučkovi ešte nevideli, to vám garantujem! Cameá luxusné, zábava výborná, štyri pohodové hviezdy a ja nechápem, čo zas všetci máte. Toľko humoru v jednom filme, ktorý navyše nemôže obsahovať žiadne klišé, to sa nevidí často. A to mám Gervaisa za slizouna.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Výborný nápad rozvedený do zaujímavého scenára robia túto komédiu skrz-naskrz originálnou. K tomu všetkému treba prirátať výborného Gervaisa, ktorý tu dokonale rozvinul svoj komediálny talent. Prostredníctvom tohto snímku máme možnosť nahliadnuť do sveta, v ktorom neexistuje žiadna lož a ako by to vypadalo, keby sme boli k sebe iba úprimný, za každú cenu. Poviem vám, toľko gagov na báze tejto základnej ľudskej vlastnosti len tak ľahko niekde neuvidíte. Super zábava. 85/100 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (9)

  • Film se natáčel ve městečku Lowell, ve státě Massachusetts v USA. Kostelík, ve kterém se odehrává svatba, se nachází v Sudbury v Massachusetts. (don corleone)
  • Ricky Gervais sponzoroval v rámci propagace filmu online soutěž, jejímž cílem bylo upravit ve Photoshopu plakáty ke známým filmům, protože tvůrci na nich častou lžou obecenstvu. (HellFire)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama