Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pôvodní Straw Dogs (1971) síce nie sú práve mojou srdcovkou, no majú pár rozhodujúcich momentov, skvelých hercov, hustú atmosféru a výrazný dojem, ktorý po pozretí zanechajú, takže je pochopiteľné prečo sa stali takým kultom akým už dávno sú. Ale tento ich remake na mňa pôsobil obdobne povrchne a bezpohlavne ako nedávny remake Last House on the Left. Všetko je síce pekné, pripravené, občas napínavé, herci uhladení a scény moderné, no akosi to už nedokáže brnknúť na tú správnu strunu. Pozerá sa to dobre, čo je v tomto prípade bohužiaľ zlé, keďže práve tá nepríjemná atmosféra originálu podporila jeho celkové vyznenie, James Marsden je v hlavnej úlohe nezaujímavý; Dustinovi Hoffmanovi sa nepriblížil ani z ďaleka a herecké obsadenie celkovo moc nesedí (snáď s výnimkou Jamesa Woodsa). Psychologická stránka filmu sa mi moc zvládnutá nezdala a tak je násilie v tomto prípade skôr fyzické a prejaví sa hlavne vo finále (moderné gore je nebojácne "in", kdežto napr. scény znásilnenia sú dnes "out" a tabu, točené opatrnejšie než pred 100 rokmi). Ale aby som len nehundral, nebolo to zase úplne zlé a keď sa to v posledných 20 minútach viac rozbehlo, tak aspoň táto časť filmu fungovala celkom fajn. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Rymejk nerymejk, zákony vidlákova zůstávají pořád stejné. Ne že bych se místy nenudila, ale občas bylo docela zábavné si pravidla připomenout. Zákon 1. Každý měšťák představuje potencionální nebezpečí a je třeba ho zastrašit, nejlépe demonstrací síly. Zákon 2. Měšťák vykazující vyšší stupeň inteligence, než průměr našich obyvatel (nejspíš každý měšťák) představuje dvojnásobné nebezpečí a je třeba sílu nejen demonstrovat, ale postupně násilí i aplikovat. Zákon č. 3. Měšťák, který odvlekl naši samici a pojal ji za manželku (nehraje roli, zda si to sama přála) představuje nejvyšší možný stupeň nebezpečí a je třeba neprodleně za a) samici ihned označkovat semenem samců původního kmene za b) drzého cizince zničit všemi dostupnými (čti nezákonnými) prostředky. Na závěr si dovolím připojit poznámku, která by mohla být užitečná všem chlapcům s poruchou zraku. I ten nejrozkošnější z vás, když si nasadí lennonky jako tuhle James Marsden, je rázem nepíchatelný. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Aktualizovaná, divácky přístupnější verze, která se může řadit k těm lepším remakům. Bez srovnávání s Peckinpahovým originálem se noví Strašáci jeví jako nadmíru povedená žánrovka s plnokrevnými postavami a parádním závěrem. I když ne tak intenzivním. Dojem zbytečnosti celého projektu však převládá. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Solídny, aj keď vlastne úplne zbytočný remake, nakoľko Straw Dogs z roku 2011 v podstate verne a bez snahy o nejakú inováciu kopíruje Peckinpahov originál. Ako tu už bolo spomínané, James Marsden je v porovnaní s jedinečným Dustinom Hoffmanom herecky úplne niekde inde a čo mi vadilo ešte viac, bola pre mňa nesympatická, zdutá Bosworthka, nesiahajúca chutnej Susan George z pôvodnej verzie ani po členky. Prínosom boli naopak švédsky Adonis Alexander Skarsgård stvárňujúci rešpektovaného vodcu buranov Charlieho a James Woods v roli prechľastaného "Kouča". ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem zatím neviděl, Fri os fra det onde mě příliš nezaujalo, ale pořád je to lepší než toto. Zavedení do děje bylo fajn, sice nic extra, ale docela mě to nabudilo na poslední třetinu filmu. Ovšem od fotbalového zápasu to šlo všechno z kopce, nějaká logika vzala za svý, počínání postav radši ani nekomentovat. A taky nechápu, jak může drsňák Purcell dostat takovou roli. 45% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Slavná fráze z původní verze "vůči tomuto domu násilí nestrpím" se ve verzi, promítané v kinech, neobjevuje. (Conspi)
  • Producentovi Rodu Lurieumu se dostalo požehnání Dustina Hoffmana, původního představitele hlavní role. (Conspi)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama