Reklama

Reklama

Tyson

Trailer

Obsahy(1)

Rozhovory, archivní záběry a fotografie nabízí dokument o jednom z nejúspěšnějších sportovců všech dob. Mike Tyson je legendární boxer, který dokázal spojit pásy všech tří boxerských organizací. Jeho život byl ale také plný skandálů. V pouhých třinácti letech měl na kontě neuvěřitelných 37 zatčení. Dokument mapuje život tohoto boxera nejen v ringu. Mimo šampióna se v tomto snímku objeví legendární trenér Cus D´Amato, Evander Holyfield a další boxerské legendy. (Cliff Booth)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tyson ako osobnosť v športových radoch je pre mnohých neznalcov naveky zapísaná neslávne slávnou udalosťou, pri zápase s Hollyfieldom a teda ako nekontrolovateľná mašina, rozzúrená hora svalstva, ktorá sa nepríčetne valí na svojho súpera a s prehľadom zmasakruje takmer každého. Odvrátená, umiernená strana tohto monštruózneho boxera však prejavuje citlivosť, ľútosť, frustráciu a emócie ako každý normálny človek a snaží sa byť úprimne otvorený o tom čo bolo, čo mohlo byť a čo, bohužiaľ, už nikdy nebude. Dokument je nahratý a zostrihaný veľmi pekne, plynulo, obsahuje veľa faktov, ako aj subjektívnych pocitov. Veľmi dobrý štýl zvolil režisér, akéhosi intervia bez otázok, bez hercov, iba samotná spoveď otvoreného Tysona, pre ktorého bol film, zdá sa, akousi očistou. A pre mňa príjemným doplnením si filmovej zbierky a pár faktov zo sveta športu. 80%. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice zdařilý dokument, kterému snad nelze nic vytknout. Obsahuje záběry z Tysonova života, které jsem viděl úplně poprvé. Na jednu stranu byl Tyson vynikající bojovník, ale na druhou stranu mě tento dokument ujistil v tom, že jako člověk je Tyson naprosto nevyrovnaná osobnost a dalo by se říct, že i primitiv a hlupák. Ale co se týče sportovní stránky, tak to byl opravdu jeden z nejlepších boxerů na tété planetě. Na jeho zápasy se vždycky rád podívám a přeju mu, ať těch jeho skandálů je co nejmíň. Peace with you, Mike :) 86% ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Poutavá zpověď člověka, který se jako nevyspělí a velmi mladý dostane neskutečně nahoru a zjistí, že je tam sám. Mluví otevřeně o tom jak jej prakticky zotročovali jeho agenti. Tyson se zde nebojí mluvit i o svých negativních stránkách, chování, intimních záležitostech a vlastní nedospělosti. Ačkoliv vypadal jak neskutečný tvrďák a ideální parťák do pouliční bitky, má a měl mnoho komplexů a jeho život by se těžko dal popsat jako šťastný. Tyson není rozhodně hluboká komplikovaná osobnost, která by potřebovala hlubší studii ale i tak atraktivním objektem dokumentu je. Samozřejmě nejzábavnější jsou části provázané s dobovými záběry ze soubojů, zatímco některé dlouhé monology jsou nudnější (nejen kvůli Tysonovo šišlání a horši srozumitelnosti), celkově ale je to zajímavé nakouknutí do života vrcholového sportovce a průšviháře, který nikomu svoje pohledy na věc nijak nenutí. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že bez vetra sa ani lístok na strome nepohne a že úplne bezdôvodne Tysona do chládku neposlali. Rovnako tak som mu nežral ten prehnaný ukrivdený postoj, ktorým občas všetko (vrátane zápasu s Hollyfieldom) obhajoval. Minimálne však po pozretí musím skonštatovať, že si Mike u mňa svoju nechvalnú reputáciu predsa len trošku skrotil a človek mal možnosť poznať ho aj z tej kultivovanejšej stránky, než ako nasraného dobermana chŕliaceho na každého nadávky. Materiálu je tu požehnane a počuť samotného Tysona sa vyjadrovať k najzásadnejším momentom svojho života je minimálne zaujímavé, bez ohľadu na to, či mu tu jeho pokoru veríte, alebo nie. 7/10 ()

sator 

všechny recenze uživatele

Hodně otevřená zpověď smutného člověka který nevěří lidem ani sám sobě.Na prostředí z kterého pochází je přemýšlivý a občas se dopustí myšlenky kterou by mu mohli mnozí závidět. ............" Co neumím je zacházet s penězi buď jich mám hrozně moc a nebo žádné ".....Odhad je že vydělal přes půl miliardy USD,a o ty zase přišel ... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Na realizaci snímku se Tyson podílel také jako jeden z jeho producentů. [Zdroj: FNR Písek] (hippyman)
  • Tyson je držitelem rekordu nejrychleji uštědřené KO na Juniorských Olympijských hrách: 8 vteřin. (kwaicheng)
  • V roce 1987 Tyson sjednotil pásy organizací IBF, WBC a WBA a získal tak titul tzv. "Undisputed Heavyweight Champion", o který přišel první prohrou ve své profesionální kariéře v roce 1990. (kwaicheng)

Reklama

Reklama