Reklama

Reklama

Kličko

  • Německo Klitschko (více)

Obsahy(1)

Podívejte se na detailní portrét dvou výjimečných sportovců, ale především bratrů, Vitalije a Vladimíra Kličkových. Sledujte jejich osudy a kariéru během dětství na socialistické Ukrajině, v dobách jejich tvrdých boxerských začátků i ve chvílích, kdy se z nich staly mezinárodní sportovní legendy. Prožijte s nimi úspěchy i dílčí nezdary, zlá období i triumfální návraty, stejně jako jejich vzájemné konflikty. Příběh bratrů – boxerů upoutá a inspiruje sportovní fanoušky i ty, kteří dosud nikdy nespatřili ring. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (179)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Moderný okúzľujúci dokumentárny film, ktorý je na špičkovej profesionálnej úrovni ako borci o ktorých je. Začína celkom rozpačito a dodnes presne neviem, čo tým ako presne mysleli, ale je to proste niečo iné. Z detstva, sťahovaní, štúdií, či vzťahov so ženami, ich rodiny, priateľov sa dozvedáme len to podstatné pre ich ďalšiu kariéru aj keď ja ako ich fanúšik by som privítal podrobnejší životopis. Olympiádou sa len tak prebehne, ale zas ostatným začiatkom sa venuje dosť veľká pozornosť, takisto ako aj ostatnej kariére. Vzostupy a pády a aj následné pozdvihnutia sú veľmi dobre ukázané, je to priam až ako z filmu. Rocky, či Ali na mňa ako filmy nezapôsobili tak, ako tento dokument, možno len film Druhá šanca bol pôsobivejší. Ono chápem, že ešte boxujú a venujú sa rôznym životným záujmom ako napríklad politike a podobne a berie sa tu veľký ohľad na neprezradzovanie istých súkromných záležitostí a zvyšok sa bude môcť odhaliť až po rokoch, ale na dnešok je to výborné a pre športovcov a laikov poučné a povzbudzujúce, teda veľmi inšpiratívne. Takisto rozhovory s ľuďmi, ktorí na ich kariéru mali dôležitý vplyv boli dôležitým faktorom. U výborných dokumentov to patrí k štandardne skvelým, nie je to vec extázy, ale 95% tomu dávam. Pre mňa sú tiež oni symbolom slovanskej sily a inteligencie v športe a prejavujú sa tak aj v súkromí. Mnohí majú za najlepších boxerov histórie Rockyho Marciana, ktorý nezažil v ozajstnom boxe prehru, avšak nebolo vtedy toľko súperov na ten lokál, kde boxoval a možno aj to, že nikdy sa nemusel zdvíhať z prehry tomu dodáva rozpačitosť, ale beriem to tak, že vo svojej dobe bol najlepší, takisto Ali, ale ten mi ako boxer a človek nebol nikdy sympatický, ale získal si istú povesť, často nafukovanú, ale stal sa legendou a najlepším svojej doby. Pre mňa sú najlepší svojej doby a najlepší vôbec títo dvaja Kličkovci. Vitali a Vladimír patrí vám moja úcta. ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Jsem divačka boxem absolutně nedotčená, ale podívat se na tenhle dokument mě přiměla skutečnost, že jeden z bratří Kličkových Vladimír před pár dny opět obhájil svůj titul v souboji s Pianetou. Dokument se mi moc líbil, o co v boxu vlastně jde, mi bylo jasně vysvětleno hned v úvodních minutách slovy rozhodčího před jedním zápasem. Pak už jsem jen sledovala osudy jedné rodiny z Ukrajiny a především sportovní příběh obou bratří Kličkových...I přes poměrně dlouhou stopáž jsem se nenudila a dozvěděla jsem se opět něco nového (především se mi moc líbilo, jak tihle bráchové odhalili a posléze vykopali toho kreténa Dona Kinga). - Když se ještě vrátím k tomu poslednímu zápasu Vladimíra s Pianetou, všimla jsem si, že ihned po závěru vytáhla Vitalijova manželka mobil a někomu volala. Ještě jsem si říkala, panebože, komu tak nutně potřebuje v takové chvíli telefonovat...dneska už to vím. Mamince Kličkové... :) ()

Reklama

showxman 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky boxu a konkrétně Vitalije a Wladimira je tento film naprostou povinností. Pomalu rozkrývá pozadí jejich životů, soukromí rodinného života i zákulisí sportu a je koncipován jako nevšední pohled na tuto bratrskou dvojici, jenž opanovala profi-ring. Za největší přednost považuji to, že se film nesnaží tuto fenomenální dvojici nijak glorifikovat, ale odhaluje i jejich slabé stránky a pády. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrý dokument o dvou radioaktivních chlapících, kteří drtí jednoho boxera za druhým. Škoda, že nemají tu odvahu postavit se proti sobě navzájem. Ale chápu to. Kéž by v dnešní době ještě na rychlo vyrostl nějaký geniální boxer, jenž by byl alespoň vyrovnaným soupeřem. Zpracování dokumentu bylo bez problému, jen bych uvítal kratší stopáž. Myslím, že takových 90 minut by bohatě stačilo. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Mírně nadhodnocené, ale dokument je to zajímavý a o životě dvou boxerských velikánů leccos vypovídající. Souboj Vitalije s Lennoxem Lewisem byl skutečně parádní box. Dnes už legendární zápas. Škoda, že takových zápasů nebylo více a stejně tak škoda, že oba bratry nikdy neuvidíme stát v ringu proti sobě. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pracovným názvom filmu bolo označenie Klitschko: Inside the Ropes. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama