Reklama

Reklama

Mel Gibson a Danny Glover se vracejí jako neohrožení losangeleští detektivové Riggs a Murtaugh a s nimi i Joe Pesci coby Leo, jehož žvanivost by měla být trestná. Murtaugh je pořád rodinný typ a Riggs stále funguje jako odjištěná zbraň a – cože? - rodinný typ. Jeho nejistota, zda se má či nemá oženit s Lornou (Rene Russo) je dalším problémem tohoto úspěšného diváckého hitu, v němž hrají i populární komediální hvězda Chris Rock a akční hvězda Jet Li. Svatební zvony, zásobníky, exploze smíchu... Tahle zbraň je ostře nabitá! (Magic Box)

(více)

Recenze (511)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $140miliónovTržby USA $130,444,603Tržby Celosvetovo $285,444,603║ Možno o kúsok slabšie než predošlé časti ale slušná tendencia zábavnosti nechýba(hlavne Joe Pesci a nováčik v sérii Chris "Bisquit" Rock to pekne oživovali) samozrejme že dvojica Riggs a Murtaugh ide v starých dobrých koľajach a výdatne hláškuje a uťahuje si zo všetkoho ako je pekne zvykom, k tomu príde nadmerná dávka akcie, dokonca aj nejaké to karate, mnoho výbuchov, nuž nuda tu absolútne nehrozí! /90%/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak, Rogere, už nejsi jediný, kdo je příliš starý na tyhle sračky, už je i pan Riggs.. Klasika buddy movie žánru se ve čtvrtém pokusu scvrkla do přehnaných akčních scén a řešení rodinných vztahů, to vše obaleno hýkáním, kvičením a překřikováním ústředního kvarteta. Jet Li oděný v pyžamu a s rasistickým růžencem (dvě bílé kuličky na jednu černou) je pak už jen slabou náplastí.. Upřímně jsem zvědav, jakým směrem se v roce 2016 ubere Lethal Weapon 5. Murtaugh ležící na podminované podložní míse? Z Riggsovy Beretty s velkým rozptylem střílející pan Parkinson? Necháme se překvapit.. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kurvadrát! Nejlepší čtvrtý díl všech dob. Už hned od začátku, jak tam po ulici běhá Bobba Fett s plamenometem (prostě mi tak přišel) jsem věděl že to bude bomba. Gibson a Glover stále baví a jejich sehranost už nemůže být lepší. Do hvězdného ansáblu navíc přibyli ještě Chris Rock a Jet Li a opravdu je se na co koukat. Chris Rock se skvěle doplňuje s Joe Pescim a kupodivu ani jednou nesklouznou do trapnosti. Jet Li je nejlepší "Smrtonosnej" záporák a s tim růžencem je strašně cool. On i celý ten nápad s triádou je výborný, jelikož Gibson s Gloverem vlastně celej film dostávaj přes držku a nejsou schopni chytit žádného číňana živého, až ve scéně u zubaře, která se fakt povedla a mega jsem se gebil. Akční scény jsou výborné (viz. Jet Li), ale vévodí jim honička u které jsem chrochtal nadšením. Celkový dojem maličko kazí akorát finální battle působící dost nepatřičně, jelikož Jet Li tam celej film lítá a dělá neuvěřitelný husťárny a pak ho zmlátí důchodce a polodůchodce, normálně by s nima byl hotovej tak za 3 vteřiny, nevim proč ho nemohli třeba oddělat bazukou nebo tak něco, ale říkám to už je jen malá vada na kráse. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Čtyřka začíná stejně jako trojka nažhavovací úvodní pyrotechnickou orgií, která nemá s vlastní zápletkou filmu nic společného. Pokec ústředních hrdinů mezi svištícími kulkami a odlákání střelcovy pozornosti polonahým Murtaughem v srdíčkovaných spoďárech je přesně tak trapné, jak jsme od trojky zvyklí (kde jsou časy inteligentního Murtaughova ztrapňování jako prcgumovník nebo bomba na záchodě) a než to stačíme rozchodit už je tu druhá akce, při níž hrdinové stejně jako v trojce úplnou náhodou padnou na stopu velkého případu. Pak se začne "inovovat" a zatímco ve trojce hrdiny degradovali na pochůzkaře, tady je povýší na kapitány. Bohužel největší přínos trojky - postava Lorny v podání Rene Russo je tady upozaděná, zato si tvůrci usmysleli, že jedna trapná komická figurka nestačí a k Joe Pescimu přihodili ještě Chrise Rocka. K tomu si připočtěte, že Mel Gibson brutálně zestárl, přibral a zkrátil háro a skoro se zdá, že na film nemá smysl koukat. Opak je pravdou. O moc byste sice nepřišli, ale úplně špatné tohle 90ti milionové monstrum taky není. Akce je hodně a je celkem slušná (mám slabost zejména pro tu úvodní, která působí až komiksově) a pak je tady Jet Li, který by rozhodně měl hrát záporáky častěji (i když Gary Busey z jedničky je pořád nejlepším záporákem série). Pětku ale rozhodně ne, už tenle díl zatraceně přesluhuje. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Postarší dvojka policistů promazala bolavé klouby, vyleštila zaprášené odznaky a vyčistila zrezlé zbraně, aby se naposledy vydala na vyšetřovací jízdu, při které zničí půlku Los Angeles. Čtyřka je možná nejslabší díl série, ale pro mě jen o jeden zaseknutý náboj. To že otěže převzala komedie mi vůbec nevadí, protože je zde spousta povedených gagů (scénka u zubaře, kde se všichni sjedou Rajským plynem nemá chybu) a hlavní je, že vtipy zde nejsou na úkor akce. Například je tady úžasná honička, kde Mel Gibson místo auta osedlá stůl. Z vedlejších postav se o akci stará kašpárek Jet Li svými kung-fu kousky a Joe Pesci s Chrisem Rockem obstarávají zase tu komediální část. Smrtonosná zbraň 4 je důstojné zakončení jedné, povedené série. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (40)

  • Tržby v USA za první víkend byly přes 34 milionů amerických dolarů. (BloodMax)
  • Film se začal natáčet začátkem ledna 1998 a jeho premiéra byla naplánována na léto téhož roku. Natáčení ale kvůli mnoha problémům, včetně změn ve scénáři, skončilo až v polovině května, necelé dva měsíce před plánovanou červencovou premiérou. Střihači tedy museli pracovat velmi rychle, aby byl film včas hotový. Proto se v upoutávkách na film objevují některé vystřižené či alternativní scény, které v hotovém filmu nejsou. Přesto byl film dokončen a uveden do kin podle plánu. (HellFire)
  • Ve scéně v Rogerově (Danny Glover) domě, kdy Wah Sing Ku (Jet Li) pošle obloukovým kopancem k zemi Riggse (Mel Gibson), lze vidět, že ho ve skutečnosti nekopl. (PlayEasy)

Související novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (více)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (více)

Reklama

Reklama