Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně jsem si tento film chtěla oblíbit, protože v jeho jádru je ukryta řada aspektů, které mám v příbězích ráda: hlavní hrdiny je lidský, zranitelný (a zraněný), postavy nejsou rozděleny na kladné a záporné. Bohužel po scénáristické stránce vše úplně nefunguje – a i když jsou to jen detaily, výrazně ovlivňují můj celkový dojem. Jsou to zbytečné expozice, kdy některá z postav jen kvůli divákovi vysvětluje to, co všichni v dané scéně ví. Jsou to neuvěřitelné náhody jako moment, kdy jedna z postav najde cosi, co se jí přímo týká, pohozené na ulici. Je to uspěchaný scénář, který se v závěru snaží divákovi vnutit rychlou proměnu postav, ačkoliv stopáž by si zasloužila deset až dvacet minut navíc. Je to konec, který náhle změní vyznění celého filmu. U jiného žánru by tato zaškobrtnutí scénáristovi asi prošla, když se však snažíte dát dohromady civilní, citlivou, civilizační výpověď, může několik nerealistických scén snadno udělat z filmu s velkým potenciálem jen zapomenutelné drama. ()

leon_id 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemne dilko na sobotni vecer pokud nemate zajem o spolecnost (nebo se vam s nikym nechce delit o travu :) Film stoji na vybornem vykonu Spaceyho, ktery tu huli jeste vic jak v Americke krase a vyrovnava se tak s nelehkou zivotni situaci. Pribeh neni nijak vyjmecny a cely film me prijde dost sestrihany, vzhledem k poctu postav a jejich charakterum bych ocenil delsi stopaz. Musim ocenit vyber interieru a Pell James jako rozkosnou tehulku, ktera tu ma par velmi povedenych hlasek 3 a (1/2 hvezdy za pocet odpalenych jointu :) ()

Reklama

waits 

všechny recenze uživatele

Zvláštní. Mohl to být nenápadný, nezávislý film pro popůlnoční CT2. Jenže k malé Ignite Entertainment se připojila Spacyho Trigger Street Production, doktor Henry měl tudíž hotový casting, ve vedlejší roli se objevil Robin Willimas a u nás to běží na Prima Max. Potíž je v tom, že scénář se splétajícími se osudy není nijak promyšlený, jde jen o hříčku, rychlé a povrchní párování postav (Kate vs Carter, Keke vs Jeremy), podpořené tu a tam atmosferickými záběry a občasným humorem. Nejhůř kuriozně dopadl Spacey, kterému nezbývá než labužnicky šlukovat trávu, scénář mu totiž nenabídne jedinou zajímavou repliku, takže jeho úspěšná praxe je dost velkou záhadou. Režisér Pate má snad půlku záběrů branou zpoza fíkus nebo nějakou jinou překážku, asi to má reflektovat civilnost, nicméně ke konci to už trochu uší. Jediné doopravdy jiskřivé postavy se dočkal agent (a asi i producent'?) céčkových filmů Patrick a pak docela příjemný drogový dealer. Každý holt není Altman nebo Inaritu, schopných dát z paralelních životních příběhů dohromady zapamatovatelnou emotivní podívanou. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Po shédnutí Cvokaře mám dost rozporuplný dojem. Zpočátku jsem si říkal, že film mě moc bavit nebude, ale pak se to střídavě měnilo z dobrého do špatného dojmu a podobně. Kevin Spacey byl dobrý a už od začátku jako ztroskotanec, avšak byly tu i horší existence. Zapůsobila na mě postava Marka Webbera, jehož herecký výkon se dal srovnávat s Spaceyiho. Co říci o filmu více? Máme tu zkrachovalé životy lidí, kteří tak něják žijí svůj bláznivý svět, někteří jsou poučutelní někteří ne. Ve finále se tu střetávají protipóly i podobné lidské osudy. Film je určen pro trošku náročnějšího diváka a věřím, že spoustu lidí by ho hned zavrhlo, přes to má své kouzlo - ostatně jako Americká krása, ovšem ta měla daleko filosofičtějšího ducha pro chápajícího diváka. Ke konci se Spacey přece jenom napraví ze svého věčně zhuleného stavu a prolínání situací jednotlivých postav se vyjasní. Překvapilo mě i obsazení Robina Williamse, který mohl dostat více prostoru. ŠKODA! Nutno závěrem podotknout, že film má právě ono již několikrát zmiňované táhnoucí se a pomalé tempo, tudíž 100 minut jako by trvalo 3 hodiny. Hodnocením je to pro náročnějšího diváka za čtyři hvězdičky. Zkrátka přeberte si to každý po svém. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Počas filmu som striedala sama v sebe hodnotenie medzi odpad a výborné. Film sme pozerali dvaja a aj napriek tomu, že máme podobný filmový vkus, naše hodnotenia boli úplne odlišné. Predpokladám, že takýto pocit vyvolá film vo väčšine tých, ktorí sa odhodlajú k jeho pozretiu. Takže, čo ma napokon presvedčilo k vysokému hodnoteniu? V prvom rade skvelý Kevin Spacey, ktorý dokáže zahrať širokú škálu charakterov a v tejto polohe mi pripomínal American Beauty (aj keď len tým, ako svoju postavu zahral). Druhý dôvod je, že som ku koncu filmu nadobudla podozrenie, že som pochopila, čo nám chcel režisér ukázať. Že Hollywood je podivuhodné miesto v slnečnej sústave, kde by človek našiel dosť málo „normálnych“ ľudí, za to sa môže hrdiť asi najväčším počtom samovrahov, ktorí vlastne na tento čin ani nemajú dôvod, len sú nešťastní. Hollywod, kde každý potrebuje „cvokára“ (slávni si k nemu chodia liečiť nadrozmerné ego) a najlepšie na celom príbehu je, že aj cvokár potrebuje cvokára. A keďže som celý film aj vďaka tragikomickým situáciám nebrala až tak vážne, odpúšťam mu medzery v scenári a dávam mierne nadhodnotené 4 body. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama