Reklama

Reklama

Tři přátelé, tři policisté, tři příběhy. Strhující drama z prostředí newyorského policejního sboru, jež realistickým způsobem zachycuje, jak jednoduché je překročit hranici oddělující od sebe muže na straně zákona a zločinu. Každodenní povinnosti řadových policistů ve městě, které nikdy nespí a nedovolí usnout ani divákům v kině. Režisér Antoine Fuqua (Training Day) opět dokázal nevšedním, a přesto drsně realistickým, způsobem zachytit život strážců zákona. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (300)

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Brooklyne sú tí najtolerantnejší susedia na svete. Môžete v ich baráku strielať drogových dílerov koľko chcete a oni vôbec nechytia paniku, ani nezavolajú políciu. Zistil to aj Ethan Hawke, ktorého postava celý film vykopáva dvere na negerských všivavých bytoch a strieľa všetko, čo sa hýbe v túžbe po kúpe nového domu. Ďalší policajt to má obligátne "tejden do penze", hráme sa na "znudenýho a zlého poldu a nasratých negrov s řetezema vokolo krku", lenže ja neviem, či už starnem, ale akosi ma to už prestáva baviť. A to ma pred pár rokmi chytila napríklad aj taká priemerná Hrdosť a sláva a to nehovorím o Fuquových ostatných policajných filmoch. Záverečné minúty výsledný dojem upravujú a musím nakoniec konštatovať, že film je to vcelku ambiciózny a kvalitný, ale chytil ma hlavne brooklynským geniusom loci, to, " vo co tu kurva šlo", mi bolo tak trochu "u prdele". ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Policejní thrillery patří mezi mé nejoblíbenější žánry. Jeden z nejlepších natočil právě Antoine Fuqua s Ethanem Hawkem v hlavní roli, avšak napodruhé se jim vzájemná spolupráce příliš nepovedla. Nejlepší z Brooklynu nám představuje současnou odvrácenou stranu Brooklynu (i když nevidíme žádné klasické ikonické výjevy obvyklé právě pro Brooklyn, tak může klidně dojít k záměně za jakékoliv jiné město než New York), drogy, násilí a sex je tu vyobrazen v té nejsyrovější formě, na jakou jsme u Fuquy zvyklí. Všechny tři hlavní postavy se pohybují na hranici dobra a zla, nevíte komu fandit (alkoholismus, krádeže peněz drogových kartelů, hra na obě strany) a co je nejhorší - žádná z postav nemá dostatek času vás přesvědčit o opaku, snad až na posledních pár scén. Film tak vlastně ukazuje, že v Brooklynu aby poctivého člověka pohledal. Po herecké stránce není komu co vytknout a také forma vypadá bez chyby, jenomže to tentokrát jako celek za moc nestálo. Z námětu šlo vytřískat o hodně více. Nakonec ale přece jen přihodím třetí hvězdu, a to za závěrečné krvavé vyvrcholení, které dává místy vzpomenout na Training Day. ()

Reklama

ext_ 

všechny recenze uživatele

Vcelku nekompromisní temná kriminálka z prostředí brooklynské policie ve stylu řekněme Training Day. Koukáme na příběh tří policajtů, který se ale nakonec, jak bych čekal (a asi nejen já), zase tak moc nepropojí. Protože na žádnýho z nich nezbejvá moc času, jsou jednotlivý příběhy trochu povrchni a na konci mi bylo vcelku jedno, jak kdo dopadne. Potěšili hlavně Wesley Snipes a Richard Gere. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pohled mezi policisty dobré, špatné, mladé, staré, kde každý z nich si nese své problémy. Práce v utajení nebo rodinné trable otevírají možnosti vymáčknout z filmu napětí, city… Fuqua ale s ničím nejde na krev a tak zajímavých a vyhrocených momentů je ve filmu po málu. Vzhledem ke stopáži se to může trochu táhnout. Zpracování se zvlášt nevymyká nápadem ani kvalitou dialogů a po předchozím Training Day se tak o žádnou bombu nejedná. Policejní dramata mám ale rád, dobré obsazení a herecké výkony udělali své a tak jsem spokojený. Jsou to slabší 4*. Svižnějším pohledem do policejních řad je Street Kings. Alternativa: Street Kings, Training Day, Harsh Times, We Own the Night. ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z húfu (už) tuctových, no pre mňa stále pomerne vizuálne štýlových krimináliek, ktorou kriví policajti prechádzajú príbehom plnom drog, korupcie a vrážd s osobnou morálnou dilemou vo svojom svedomí, aby sa na konci v niekom prebudila a zvíťazila policajná česť a spravodlivosť. Akurát, že teraz tu máme tie príbehy tri, čo zbytočne preťahuje stopáž a hlavne tempo, nehovoriac o tom, že mi bolo po hodine a pol už úplne u prdele, kto to do koho "našije", len som sa chcel už dočkať kedy sa tie figúrky stretnú a Fuqua to divadielko ukončí. Nabudúce ak budem mať chuť na podobnú špinavú kriminálku s morálne rozvrátenými policajtami, tak si radšej znova zopakujem Ayerov priamočiarejší našlapaný Street Kings ...60% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 270krát, což je 1,93krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Ve scéně, kdy Tango (Don Cheadle) na střeše budovy chytne gangstera a namíří na něj zbraň, drží mu jí přímo u krku. V záběru z jiného je však zbraň o mnoho dál. (TheDave)

Související novinky

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

Pátá Past, čtvrtý Blade, nové Prcičky...

25.02.2010

...a spousta dalších pokračování v dnešní novince. Neztrácejme čas: Bruce Willis po fiasku s Náhradníky ví, že jeho kariéru už zachrání jen návrat k nejslavnější postavě a tak si představuje, že by… (více)

Reklama

Reklama