Reklama

Reklama

Kdybyste měli tu možnost, změnili byste svůj život? Třicátník Mike O'Donnell v jediném magickém okamžiku takovou šanci dostane... Když bylo Mikeovi O'Donnellovi sedmnáct, byl školní hvězdou se skvělými vyhlídkami na sportovní stipendium některé prestižní univerzity. O dvacet let později je z něj životní ztroskotanec, se kterým se manželka Scarlet rozvádí, děti Alex a Maggie se s ním nebaví a v práci místo něj povyšují mladší kolegyně. Zklamaný svým životem věří, že vše zavinilo jeho rozhodnutí v sedmnácti letech, kdy dal před basketbalem přednost své těhotné přítelkyni Scarlett a místo vysoké školy se s ní oženil. Když se ho při návštěvě školy starý školník zeptá, zda by chtěl znovu prožít školní léta, věří Mike, že kdyby se tehdy rozhodl jinak, změnilo by to celý jeho život. Když pak jede večer v bouřce domů, spatří školníka, jak se chystá skočit z mostu, a pokusí se ho zadržet. Sám však přitom spadne do řeky a poté, co špinavý a mokrý dorazí ke svému nejlepšímu příteli Nedovi, je v šoku, když při pohledu do zrcadla zjistí, že vypadá znovu na sedmnáct. Rozhodne se vrátit na střední školu, získat stipendium a zařídit si život, po jakém vždycky toužil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (577)

kingik 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatická komedie s energií sršícím Zacem Efronem, kterému to jde stejně dobře v tanečních číslech i v kreacích s basketbalovým míčem. Ovšem mohlo být ještě líp kdyby si to tahle komedie sama nekazila svým častým moralizováním o rodinných hodnotách a trapnou předvídatelností jak to celé dopadne. A přitom v některých nemorálních momentech je tenhle film skvělý, ale pak se to hned pokazí nějakou nehodící se scénou, která dost narušuje jinak plynulý chod událostí. Týká se to hlavně scén s Mikeovým kámošem (otravný Thomas Lennon ) ve kterých se různými metodami snaží sbalit atraktivní ředitelku místní střední školy. Tyto scény jsou nejen trapné a nevtipné ale hlavně sem vůbec nazapadaly a nevím koho napadlo je sem zakomponovat. Jinak má ale film slušný spád, Efron je výborný tahoun a dá se říct, že svým výkonem všechny zastínil včetně Matthewa Perryho, který hraje jeho starší verzi životem zklamaného muže, který ovšem nakonec zjistí, že má skvělou rodinu jen si to předtím neuvědomoval, jeho žena stáhne žádost o rozvod, rodinné vztahy se urovnají a pohádky, pardon komedie, je konec. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

No jo no. Jak já bych se chtěl vrátit do svejch x let a udělat všechno jinak. Pak přijde bum, já udělam všechno jinak, stane se ze mě lepší člověk a moji nejbližší zjistěj, jak mě strašně žerou. Tohle se pořád točí od Návratu do budoucnosti, takže vždycky záleží na tom, jestli režisér ve filmu nechá jen ty nejnutnější klišé a zbytek nechá na sobě a pochopitelně na hercích. Tady to vyšlo tak napůl. Invence se nekonala, ale herci vyšli tak na jedna mínus. Stejnej poměr panoval i u gagů, takže ty trapnější mírně převažovaly. Přesto se na to dalo koukat, dokud nepřišel konec. Věděl jsem, že patetický řečičky přijdou, ale tady jich bylo prostě moc a ty konce byly asi čtyři. Na druhou stranu mě potěšilo pojetí závěrečnejch titulků. Takovej lepší podprůměr. :D 40% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Prvně, když jsem na tenhle film koukal, jsem zhruba v půlce filmu vypil nějakou sračku v minerálce a jel záchrankou do nemocnice, aby mi řekli, jestli budu v pohodě. Takže jsem z filmu měl hovno. Když jsem na to koukal druhej den, tak jsem se zhruba ve stejnej čas málem udusil, když jsem pil čaj a hnusně se zakuckal. Nakonec jsem to všecko vydržel a byla by velká škoda to neustát, protože jsem právě s tímhle filmem získal pár dalších zkušeností. Prvně mě totiž nedodělci potvrdili, že kvůli jistým faktům tenhle film opět zazdili a jedním z těch faktů je naprosto fantastický Zac Efron, kterýho jsem měl za frajírka a najednou je to pro mě naprosto sympatickým hercem, který, doufám, bude v Americe mít zajímavou budoucnost. Podle mě se tu totiž vyřádil perfektně a zaslouží si to. Znovu 17 je tak výbornou komedií, u který jsem se upřímně bavil a to mi stačí. To, že tu má taková hodnocení, jaké má, mě tu ale vůbec nepřekvapuje a naštěstí už na to dávno nehledím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $64,167,069Tržby Celosvetovo $136,267,476Tržby za predaj DVD v USA $25,652,754 //počet predaných kusov 1,484,090 ║ Čistý priemerný teenegerský film, ktorý ma zopár dobrých, zábavných chvíľ ale celkovo zapadne v tématickej tuctovosti, Matthew Perry pôsobí skôr otravne než zábavne, Efron to zachraňuje. /50%/ ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Pitomoučké a bez jakýchkoliv ambicí (kromě mlácení anti-sexuálních mouder), místy dokonce silně obskurní a divné, ale v nitru nevinné a jdoucí přímo na branku - resp. cílovou skupinu, kterou jsou teenageři okolo 15 let. Nikoho jiného snad Efron a jeho věrný kámoš baskeťák (filmů bez něj se asi nedočkáme) nezajímá. A možná právě proto je tu nejlepší kamarád geek, aby tomu dodával trochu šťávy. Bez něj by to bylo "za dvě". ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Zac Efron (Mike) zavolal Matthewa Perryho (dospelý Mike) na pomoc v napodobnení niektorých jeho pohybov a výslovností. (Zdroj: ČSFD)
  • Film je plný přímých i nepřímých odkazů na slavné sci-fi a fantasy filmy. Nejvíce pak na série Star Wars a Pán prstenů. (Sidarius)
  • Závěrečné titulky obsahují fotografie hlavních herců a členů štábu z doby, kdy jim bylo 17 let. (imagoo)

Reklama

Reklama