Reklama

Reklama

Kdybyste měli tu možnost, změnili byste svůj život? Třicátník Mike O'Donnell v jediném magickém okamžiku takovou šanci dostane... Když bylo Mikeovi O'Donnellovi sedmnáct, byl školní hvězdou se skvělými vyhlídkami na sportovní stipendium některé prestižní univerzity. O dvacet let později je z něj životní ztroskotanec, se kterým se manželka Scarlet rozvádí, děti Alex a Maggie se s ním nebaví a v práci místo něj povyšují mladší kolegyně. Zklamaný svým životem věří, že vše zavinilo jeho rozhodnutí v sedmnácti letech, kdy dal před basketbalem přednost své těhotné přítelkyni Scarlett a místo vysoké školy se s ní oženil. Když se ho při návštěvě školy starý školník zeptá, zda by chtěl znovu prožít školní léta, věří Mike, že kdyby se tehdy rozhodl jinak, změnilo by to celý jeho život. Když pak jede večer v bouřce domů, spatří školníka, jak se chystá skočit z mostu, a pokusí se ho zadržet. Sám však přitom spadne do řeky a poté, co špinavý a mokrý dorazí ke svému nejlepšímu příteli Nedovi, je v šoku, když při pohledu do zrcadla zjistí, že vypadá znovu na sedmnáct. Rozhodne se vrátit na střední školu, získat stipendium a zařídit si život, po jakém vždycky toužil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (577)

Psema 

všechny recenze uživatele

Pitomoučké a bez jakýchkoliv ambicí (kromě mlácení anti-sexuálních mouder), místy dokonce silně obskurní a divné, ale v nitru nevinné a jdoucí přímo na branku - resp. cílovou skupinu, kterou jsou teenageři okolo 15 let. Nikoho jiného snad Efron a jeho věrný kámoš baskeťák (filmů bez něj se asi nedočkáme) nezajímá. A možná právě proto je tu nejlepší kamarád geek, aby tomu dodával trochu šťávy. Bez něj by to bylo "za dvě". ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Poměrně sympatická komedie s energií sršícím Zacem Efronem, kterému to jde stejně dobře v tanečních číslech i v kreacích s basketbalovým míčem. Ovšem mohlo být ještě líp kdyby si to tahle komedie sama nekazila svým častým moralizováním o rodinných hodnotách a trapnou předvídatelností jak to celé dopadne. A přitom v některých nemorálních momentech je tenhle film skvělý, ale pak se to hned pokazí nějakou nehodící se scénou, která dost narušuje jinak plynulý chod událostí. Týká se to hlavně scén s Mikeovým kámošem (otravný Thomas Lennon ) ve kterých se různými metodami snaží sbalit atraktivní ředitelku místní střední školy. Tyto scény jsou nejen trapné a nevtipné ale hlavně sem vůbec nazapadaly a nevím koho napadlo je sem zakomponovat. Jinak má ale film slušný spád, Efron je výborný tahoun a dá se říct, že svým výkonem všechny zastínil včetně Matthewa Perryho, který hraje jeho starší verzi životem zklamaného muže, který ovšem nakonec zjistí, že má skvělou rodinu jen si to předtím neuvědomoval, jeho žena stáhne žádost o rozvod, rodinné vztahy se urovnají a pohádky, pardon komedie, je konec. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jednou v kině jsem na tohle viděl trailer a i přes můj odpor k Zacovi jsem si tenkrát řekl, že by to mohla být dobrá oddychovka, kterou si musím sehnat. Měl jsem pravdu, mohla to být dobrá oddychovka… Tohle je ale těžká nuda, která je ještě ke všemu okořeněna stupidními mentorskými kecy, při kterých jsem vyhlížel, kdy že se objeví Eric Camden (to je pastor ze Sedmého nebe, pro nezasvěcené) a začne zpívat chvalte Boha. Při dvou scénách se na mé tváři vyloudil náznak úsměvu: Boj se světelnými meči a fackování Zaca Efrona. Ale co mě překvapilo ještě víc, a dost nepříjemně, bylo, že ani Matthew Perry tento film nijak nezachraňuje, spíše vypadá, že mu bylo jasné, do čeho jde. Inu, i on musí platit nájem. Fakt jsem od tohohle nečekal nic, resp. nečekal jsem nic víc, než průměrnou komedii, ale když se ani tohle nesplnilo, tak jsem byl fakt naštvaný. Dvě hvězdy z lítosti k Mattheowi, za pár krásných žen a ty dvě scény, které jsem uvedl. Více ani ťuk. A Zac mi potvrdil, že nedokáže utáhnout ani komedii. Fakt ne. ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Obsazení Zaca Efrona v tomto případě neznamená, že se musí jednat o film určený výhradně pro mladé obecenstvo. 17 again je příjemná a poměrně zábavná komedie, která nemůže urazit. Z počátku jsem si myslel, že tvůrci použili nějaké vystřižené scény z HSM, ale to je jediná větší výtka. Několik by se jich ještě našlo, například klasická teenage klišé, ale po příběhové stránce nemůžu být nespokojen. Jak jsem již řekl, oddychová komedie plní účel a o hloupou komedii se nejedná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $64,167,069Tržby Celosvetovo $136,267,476Tržby za predaj DVD v USA $25,652,754 //počet predaných kusov 1,484,090 ║ Čistý priemerný teenegerský film, ktorý ma zopár dobrých, zábavných chvíľ ale celkovo zapadne v tématickej tuctovosti, Matthew Perry pôsobí skôr otravne než zábavne, Efron to zachraňuje. /50%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Zac Efron (Mike) zavolal Matthewa Perryho (dospelý Mike) na pomoc v napodobnení niektorých jeho pohybov a výslovností. (Zdroj: ČSFD)
  • Závěrečné titulky obsahují fotografie hlavních herců a členů štábu z doby, kdy jim bylo 17 let. (imagoo)
  • Film je plný přímých i nepřímých odkazů na slavné sci-fi a fantasy filmy. Nejvíce pak na série Star Wars a Pán prstenů. (Sidarius)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno