Reklama

Reklama

Cinka Panna

Trailer

Obsahy(1)

Najslávnejšia cigánska primáška Cinka Panna žila a tvorila v 18. storočí na pomedzí dvoch svetov: šľachty, ktorej hrávala a cigánskej komunity, v ktorej prežila svoj súkromný život. V spoločenstve, ktoré má svoje vlastné pravidlá bytia. V duchu tradície bola predaná do manželstva. Túžbou mladej ženy je uspieť v tradične mužskej profesii. Stať sa prvou primáškou. Cieľ si však vyžaduje obete. Historický, výpravný, príbeh zachytáva všeobecne platnú tému: boj o uznanie a miesto vo svete. Pripomína, že doba a kostýmy sa menia, ale ľudské problémy ostávajú... A práve tie robia príbeh filmu nadčasovým. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

boblig 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém cikáni vypadají jako gádžové, nemůže být dobrej. Už jen proto, že vypadá jakoby ho natočil amatér, co drží kameru poprvé v ruce. Vrcholem jsou ovšem scény, v nichž se fakt drsný a česky mluvící (!?) kovář Martin Dejdar tváří jako cigánský baron, který je nad věcí, a drsná cikánská šamanka Zuzana Kronerová bafe z dýmky, pronáší moudra v rómštině a taky se tváří, že snímá všechny hříchy světa ... ()

Prubner 

všechny recenze uživatele

No, každopádně je to nejlepší Rapošův film za posledních 15 let (což při těch sračkách, co točil, není zas takový kumšt). Minimálně je tu vidět velmi slušné řemeslo, i když režie je dost konvenční, bez nápadu. Holt kdyby to točil Kusturica, bylo by to jiné žrádlo. Ale dívat se na to dá. Ovšem mám dojem, že Rapoš v životě neviděl živého cikána. Ne kvůli té idealizaci, ale kvůli castingu. Všechny cikánské role hrají gadžové, takže když pak vidíte Dejdara, Vajdu či Kronerovou, autenticita je v háji. Taky se divím, že film se zabývá životem Cinky Panny pouze do okamžiku, než se stala slavnou...Ale budiž. Nicméně v tom filmovém česko-slovenském marasmu posledních let je to aspoň koukatelný film. Hlavní představitelka vypadá jako klon Anne Hatthaway (ale hezčí). ()

Reklama

Havenohome odpad!

všechny recenze uživatele

Jožo Vajda hrá cigánskeho vajdu! Ďalší z filmov, ktorý púšťali Alexovi počas kúry v Mechanickom pomaranči.........Opäť treba pripomenúť, že toto nemá na rováši len Dušan Rapoš. Za projektom stojí šedá eminencia scenárista a producent Ľubomír Slivka, ktorý sa nechal počuť, že film nemal veľkú návštevnosť, lebo jeho cieľovka sú Rómovia, ktorí nemajú peniaze na lístok do kina..............Martin Huba sa dušuje ako nikdy nebude hrať v seriáloch a potom zoberie rolu v tomto. Čo nevidel nič od Rapoša, a nemá čas pred natáčaním prečítať si scenár?...............Cinke Panne sa v jej estetickom účinku vyrovná asi len Ivan Gašparovič hrajúci na fujare. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Něco mezi odpadem a jednou hvězdičkou. No spíše tu jednu hvězdičku ale to hlavně kvůli tomu že jsem po 20 minutách už na to nekoukal takže jsem si nestačil dostatečně zkazit chuť abych to pohřbil uplně. Ale na svou obhajobu k mému hodnocení chci jen říct že věřím každému komu se to líbilo :o)) :o)) protože vím proč zrovna mě se to nelíbilo :o))) :o)))) :o))) Nechci být špatným prorokem ale mám pocit že se tohle do top 200 nejšálenějších filmů dostane. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $87,331║ Anna Gurji je sympatická na pohľad ale to je tak všetko na pozitívach ale herecky ako ostatný zúčastnení nemá čo ponúknuť, miestami čistá trapošina bez kúska lepšieho deja, zbytočný a prázdny film. /5%/ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • V poslednej scéne sú po stenách obvešané elektrické lustre. (EvrinTess)
  • v záverečnej scéne, ako ide Cinka do sály v zámku (nakrúcané v Kroměříži) prechádza okolo portrétov Františka Jozefa a jeho manželky Alžbety (Sissi). Avšak oni žili až o viac ako storočie neskôr, ako je datovaný dej filmu. (01Zuzana10)
  • Natáčalo sa v lokalitách Červený Kameň, Národný park Muránska planina, Suché doly, Malé Karpaty, Moravský kras a Arcibiskupský palác Kroměříž. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno