Reklama

Reklama

Zlý vladař Vladan (M. Slaný) svými dobyvačnými válkami sužoval celou zemi, zatímco král Dobromil (J. Abrhám), který panoval za velikým jezerem, byl dobrotivý a lidé se tu měli jako v pohádce. Ostatně nedotknutelnost tohoto království prý zaručovalo kouzlo skryté ve vzácném šperku, rubínovém srdci. A právě o ně začne usilovat královna ohně (J. Schneiderová), která touží zvítězit ve věčném sporu se svou sestrou, královnou vod (S. Postlerová). Aby přinutila krále vzdát se srdce, začaruje jeho dceru Marianu (P. Tenorová) do ohnivého plamene. Žádný z mladíků Dobromilova království nemá dost odvahy, aby Marianu vysvobodil. Král se tedy pomocí kouzelného prstenu přenese do Vladanovy říše, kde jednoho dne objeví statečného mládence (M. Kraus). Jmenuje se Tadeáš, má pro strach uděláno, a navíc ho nikdy neopouští dobrá nálada. Zdá se, že princeznině vysvobození nic nebrání. Jenže královna ohně a král Vladan se svých zlých úmyslů jen tak nevzdají… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (378)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Pohádky jsou hlavně pro děti a těm většinou stačí ke štěstí málo. A tady navíc dostanou i písničky. Takže byť mi byl Kraus ultraprotivný a ostatní herci působili jako z amatérského filmu, tak Kouzla králů nijak výrazně nevybočují z řady hnusných pohádek, kterými české daňové poplatníky už nějaký ten rok trestá ČT. Takže nepřekvapivě 2* ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výprava sice téměř pohádková, herecké obsazení v podání Abrháma, Šafránkové, Dejdara, Schneiderové, Smutné či Skopala osvědčené, ale scénář slabý. Přitom nápad o sváru vodní a ohnivé vládkyně zajímavý. Kouzla králů prostě narozdíl od československé pohádkové klasiky nezapůsobila, takže je nemusím vidět vícekrát. Příjemná hudba Jiřího Škorpíka, včetně písniček - při songu "Buchet je spousta" hlavní představitelé Petra Tenorová a Martin Kraus působili v takovém klipovitém pojetí v roli kuchtíků nejlíp, ale na celovečerní film nestačili, vypadali spíš jako kluk/ holka z plakátu. Texty písní: Lou Fanánek Hagen, Pavel Vrba. Zpěv: Petra Páchová a Jiří Škorpík (Buchet je spousta), Jiří Škorpík a Dasha (Kouzla králů). ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neměla takové dilema mezi volbou 2 a 3 hvězdiček. Tahle pohádka totiž staví na opravdu dobrých nápadech a za muzikálovou scénku z královské kuchyně by se nemusel stydět ani lecjaký celovečerní film pro děti... Jenže "Kouzla králů" bohužel fatálně selhala ve výběru herců. Z plna hrdla jsem se zasmála při čtení zdejších zajímavosti, kde jsem se dočetla, že nikdo z uchazečů o hlavní roli neuměl jezdit na koni ani šermovat jako Martin Kraus. To jako vážně? A jeho úděsná dikce a úšklebky nikomu nevadily? Mně tedy ano. Promarněný potenciál. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No to zase byla jednou pěkná blbost. Nechápu kam Zelenka dal oči. Naprostá šílená změť dementních a stupidních dialogů, zpěvu a podivných vizuálních efektů. Herecké výkony všech jsou prakticky k ničemu. Abrhám hraje jak ponocný, Kraus je mi absolutně nesympatický a jediný kdo si hraní užívá je Libuška, která ale bohužel nedostala tolik prostoru se projevit. Tohle jste teda pane režisére moc nevychytal. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Primář Blažej lítá s teleportačním prstenem přes jezero, jelikož jeho dcera propadla zákeřnému samovznícení. Popelka bez předchozího svolení promlouvá z obrazu, zatímco Jitka Scheiderová neuměle nacvičuje zlotřilý smích. Pekaři nesedí paruka. Zlý král (nepochybně bývalý instruktor aerobiku) táhne do boje, nepočítaje s tím, že primář Blažej vlastní ochranný amulet, jenž jej činí nedotknutelným. Generál Renč a jeho přisluhovači (oblečení do plastového brnění) kují válečné pikle a Postlerovic Simonka mizí a zase se objevuje v gejzírech digitální vody. Mezitím se primář Blažej vydává za chuďase a zlý král se vydává za zbrojnoše, aby získal amulet pro Schneiderovou a stal se králem podruhé. Generálu Renčovi nesedí paruka. Nesmíme však zapomínat na potulné komedianty a pekařského synka, kteří v celém napínavém příběhu sehrají nemalou roli. Blažejovi nesedí paruka. Martin Dejdar hraje na harmoniku. Celý hrad tančí při pečení buchet. Filipu Blažkovi nesedí paruka. Sálem létají ohnivé lebky... Při závěrečných titulcích jsme všichni do jednoho hluboce kulturně obohaceni. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V pohádce je použito 172 počítačových triků. (cariada)
  • Tři měsíce trvalo, než se podařilo najít hlavního hrdinu, kterého hraje Martin Kraus. Neustále někdo z představitelů neuměl jezdit na koni nebo šermovat či před kamerou vypadal špatně. Až Martin Kraus vše dobře splňoval. Režisér totiž nechtěl používat dubla. (cariada)

Reklama

Reklama