Reklama

Reklama

Želví nindžové

  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinný film o čtyřech želvách a jedné kryse, kteří v kanále přijdou do styku s neznámou chmeikálií a zmutují. Nepřirozeně rostou a zvyšuje se jim i inteligence. Krysa byla mazlíčkem japonského mistra bojových umění a v klícce se naučil nejrůznější pohyby, které želvy naučil. Sám si říkal Mistr Tříska a své "děti" pojmenoval Leonardo, Michelangelo, Donatello a Rafaelo. Želvyčky jsou hodné a svou znalostí bojových umění pomáhají lidem. Spřátelí se s žurnalistkou April a podivínským ochránce zákona Casey Jonesem, který používá jako zbraně sportovní pomůcky. Společně želvy způsobují nemalé problémy asijskému gangu, který vede tajemný Trháč a ten se rozhodně želvy odstranit. Když ovšem Trháč unese Mistra Třísku, naši nindžové to nenechají jen tak a rozhodnou se ho zachránit. (Sharlay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Po zvážení musím klesnout na šedesát. Není to proto, že to je špatný film, ale dobrý dojem kazí pár momentů, které tam nemají co dělat. (Finální souboj je k pláči). Naštěstí se želvy perou a hláškují co můžou a díky Hong Kongské koprodukci se kamera neklepe a nestříhá se jako o život. Tudíž máte dobrý přehled a je vidět, že herci želv opravdu bojovat umí, vše ale kazí tupý scénář, který ač na tyto poměry působí velmi suše, což je ohromná škoda. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Jasná kultovní záležitost je tahle filmová želví variace. Přehnaně laciné efekty, mátonožná choreografie bojových scén, jednotvárné kostýmy, "aušusově plastykový" trhač a po radioaktivitě mluvící-myslící krysař Tříska jsou jasným filmovým krokem vedle.....když, ale jsou to přece Želvy....nostalgická vzpomínka = 60%! ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Velka nostalgie. Zelvy se u nas po revoluci prave dostavaly do povedomi deti (i kdyz puv. komis je uz z r. 84, a serial z let 87-96) a kazdy kluk si mezi nimi vybral tu "svou". Nebylo se tedy co divit, ze nekdo natoci i hranou verzi. A pokud se, jak se tu v zajimavostech pise, jedna o nezavisly film, tak klobouk dolu, protoze to neni vubec spatne. Mne osobne se tyhle zelvi obleky libi i dnes. Pusobi to spravne fyzicky...zadne vyumelkovane CGI. I jejich vzhled je o neco blizsi anim. serialu (nez napr. v remaku 2014). Dejove je to takove to "punk" tema 80./90. let: gangy, zlocinnost, odvracena tvar New Yorku (jeste s Dvojcaty)... Z protivniku pak vybrali tvurci toho hlavniho - Trhace. Na muj vkus si mohli dat na jeho obleku a vzezreni vic zalezet. Je tu hubenej a ramena a hlava obrovska diky brneni. Proti skvelym maskam zelv nic moc. Casey Jones je dalsi typicka postava a April samozrejme nesmi chybet. Soundtrack je hezke retro-disco, jen ty vizualni efekty malych zelv/Trisky pusobi velmi lacine, stejne tak humor misty skripe. (Navic puvod mentora Trisky byl v serialu uplne jiny, to je asi nejvetsi a dost rozporuplna zmena - puv. byl clovek, nikoli krysa "odmala"). Celkove tedy zadny zazrak, ale jde opravdu o ty vzpominky na detstvi jedne generace. Na doby kdy u nas tolik animaku jeste nebylo a "americke" Ninja Zelvy byly naprostou peckou pro deti. ()

Jordan

všechny recenze uživatele

nemôžem ten film hodnotiť, lebo si ho už skoro nepamătám, strýko naňho vzal mňa a bratranca v Spišskej Novej Vsi do kina a ja som bol malý fagan a zbožňoval som tie štyri korytnačky. Každopádne je to legenda a . . . ehm . . . páči sa mi ten originálny názov filmu, že: "Teenage Mutant Ninja Turtles" ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Neodolal jsem, poté co poslední animák obnovil moji lásku k želvákům, a po letech jsem se podíval na film, který jsem jako malý tolik miloval. Z počátku jsem měl trochu obavy, že si tím možná zkazím dojem, který jsem si za ty roky přechoval. Ale to byl omyl. Bavil jsem se minimálně stejně jako před lety. Samozřejmě tomu pomohl příjemný pocit nostalgie, ale film obsahuje několik skvělých scén (Trhačův domov dětí a mládeže nemá chybu). Masky želváků jsou skvěle provedeny a možná je škoda, že se tvůrci nevydali touto cestou v posledním filmu, jen ten Tříska byl možná prašivej až moc. Choreografie bojových scén je také dobrá a správně nadnesená jako zbytek filmu. Velice dobrý dojem také udělala hudba, které podle mně správně podbarvuje jednotlivé scény a sama o sobě je dokáže udělat komickými. Škoda jen, že kamera nebyla vynalézavější a střih na lepší úrovni. Prostě si nemůžu pomoct, možná za to může cit k želvákům, protože je to opravdu moje dětství, ale já si ten film skvěle užil a mile rád se u něj zasmál. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (8)

  • Danny Pennington (Michael Turnay) ve filmu vystřídá celkem šest triček, na kterých je zobrazen baskytarista skupiny Sex Pistols Sid Vicious. (Džejkop)
  • Všichni herečtí představitelé želv Ninja si ve filmu zahráli dvojroli. Michale Sisti, představitel Michaelangela, se ve filmu objeví také jako roznašeč pizzy. John Pais, představitel Raphaela, namluvil jednoho pasažéra taxíku. Self Tilden si mimo Donatella zahrál spojku Foot klanu. David Forman, představitel Leonarda, si zahrál také vůdce gangu. (Džejkop)
  • Ve 38:20 minutě, kdy se Leonardo hádá s Rafaelem, je za stolem vidět jeden člen z filmového štábu. (Zek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno