Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (533)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím, co tak špatného si v tomto filmu vysloužilo tak bídné hodnocení, ale já jsem tam skoro nic nenašla. Jasně, komiks vůbec neznám, takže nemůžu srovnávat s předlohou, ale myslím, že zpracování bylo povedené. Celé to bylo trošku šmrncnuté komediálním nádechem, ale to mi vůbec nevadilo. Všechny filmové adaptace komiksů nemusí přece dopadnout mistrovsky, jako třeba X-Meni, nebo Spidey. Myslím, že zrovna takový Jonah Hex patří do kategorie těch oddechových a zábavných filmů, u kterých můžete vypnout a užívat si trochu té akce, humoru a možná i lehké parodie. A chápu, že spoustu fanoušků zrovna tato verze naštvala a zklamala. Mně děj rychle utekl, krátká stopáž byla akorát a obsazení skvělé. Drsný Jonah Hex házel jednu hlášku za druhou, krásná Megan Fox mu byla zářícím šperkem, Michael Fassbender byl zase za pokérovaného banditu a John Malkovich tradičně v jedné ze svých záporných rolí. "Hexi, co se stalo s tvých ksichtem?" - "Řízl jsem se při holení, a co se stalo s tvým?" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V jiných rukou to mohl být Wild, Wild Hex, však vznikl z toho hemenex - uklohněný z prošlé šunky Haywardovy pomatené režie a pár zkažených vajec od pilných nosnic Neveldine a Taylor. Suché hlášky Jonáše, co musí u baru vypít mnohem více whisky, než ostatní, protože mu půlka vyteče dírou ve škrani, záchranu nepřinesou, jeho cudná coura Melicharová v roli ozdoby tápe, hardcore hudba jak z filmů o Stathamovi na klíček hlasitě burácí a já už jen odevzdaně čekám, kdy v DaVinciho vrtulníku přiletí Van Helsing a shodí na dědečka Malkoviche atomovou bombu.. V ostatních komentářích je to samý Megan sem, Megan tam, že prý nebyla zvednutá kapota a že toho nebylo moc vidět, ale aspoň jedna hvězda za to, že tam je... Abych řekl pravdu, žádného Renaultu jsem si nevšiml a přitom v této dimenzi Divokého západu by mě osobní automobil ani moc nepřekvapil.. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

Blu-ray/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +hodně zdařilá westernová atmosféra, krásné denní záběry na krajinu, komixový styl, souboje jsou "slyšet" -zbytečně mnoho nočních záběrů, které kazí spoustu akčních scén, skoro nic neuvidíte/// Dá se, ale mohlo být i lépe. Jonah Hex je podobný frajer jako Johnny Blaze (Ghost Rider). Je drsný, má správné hlášky, dokáže promlouvat s mrtvými a ke všemu se dokáže dobře ohánět kolty prokratě nízko. A co mu budeme vyčítat když si občas vezme kuš a naláduje ji dynamitem (připomíná Van Helsinga). Dějově (a dobou ve které se odehrává) je potom film hodně podobný druhému Zorrovi, kde taky šlo o něco podobného. Režijně mi to ale přijde jen jako lepší verze filmu Liga výjimečných. Občas je to zbytečně přeplácané a přesto že to má velmi krátkou stopáž, dokáže film v jistých okamžicích nudit. Jonah Hex je tedy směsice snad všeho co už jsme někde viděli, jen to není dotažené k dokonalosti a film poslouží snad jen jako odpolední relax./// Celkem 64%/// ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takto má vyzerať western našej doby. Hoci krátky a mohol by byť ešte lepší, perfektne prepracovaný snímok, v hlavnej úlohe s tak škaredým až pekným znetvoreným Joshom Brolinom. Ja som sa bavil už len kvôli nemu, skvelému Fassbenderovi, tvrdým chlápkom okolo a sebestačnej Megan Fox. Len dúfam, že bude nejaké to be continued, pretože pre mňa to skončilo otvorene. Ani som nečakal, že to bude tak dobrý film. Bol som k nemu spočiatku dosť skeptický. Dobrá akcia, výborné postavy, divoký západ, plus zombíci. Zjazvený Josh Brolin naozaj nemal chybu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto zábavné comicsové osvěžení v divokém westernovém tempu a stylu. Dvojka scenáristů Neveldine/Taylor je natolik správně bláznivá a zároveň originální, že se to muselo odrazit ve výsledku této comicsové adaptace s hvězdným obsazením. Josh Brolin, John Malkovich, Michael Fassbender, Wes Bentley, Aidan Quinn a hlavně božská Megan Fox, jsou sami o sobě zárukou kvality. Příběh muže lovícího gaunery a bažícího po pomstě jménem Jonah Hex, který za zradu svého pluku draze zaplatil nejen doživotně ocejchovanou a znetvořenou tváří, ale především tím, že mu zloduch John Malkovich před očima upálil celou rodinu, je hlavně zajímavý, jak nese typické prvky výrazné comicsové stylizace, jak je téměř v každém záběru vynalézavý (například úvodní klasická znělka loga WBP je ve stylu country) a jak umně si pohrává s nadpřirozenem. Nemusím snad zdůrazňovat, že postavy jsou také typicky comicsové a film má méně dialogů a hodně akce. Vypadá to, že Josh Brolin si svou mírně temnou a hláškující postavu užíval, a aby taky ne, když mu tvůrci přihráli za partnerku Megan Fox, ale té už jsme si tolik neužili, a kdyby této dvojce dali tvůrci větší prostor, tak si myslím, že by jejich spojení před kamerou skvěle fungovalo, ale takto jejich setkání působí dost nuceně. Film má neobvykle skromnou stopáž a vzhledem k tomu, že hned od úvodu nasadí vysoké tempo, tak také velmi rychle uběhne. Nuda prostě nehrozí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Thomas Jane projevil o hlavní roli zájem a dokonce se nechal nafotit v kompletním kostýmu a nalíčení. Navíc nadaboval Jonaha Hexe v animovaném filmu DC Showcase: Jonah Hex (2009). (Caszidy)
  • Aidan Quinn natočil svou část za tři dny. (HellFire)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama