Reklama

Reklama

Eso

(pořad)
Hudební
Česko, 1994, 59 min

Účinkují:

Michael Viktořík (moderátor), Tereza Pergnerová (moderátor), Vítek Havliš (moderátor), Martin Kocián (moderátor), Aleš Lehký (moderátor), Václav Jelínek (moderátor), David Škach (moderátor) (více)

Obsahy(1)

Pořád zabývající se populární hudbou, v němž každý týden uvidíte 11 videoklipů. Jejich pořadí v žebříčku můžou ovlivnit pouze diváci svým hlasováním. V každém díle také vystupuje host nebo hosté z hudební branže. (Pumiiix)

Recenze (240)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Začátky s šílenou Pergnerovou a její legendární Čago belo šílenci patřili k tomu nejlepšímu co nám tento pořad za ta léta své existence nabídl. Potom už to začalo ztrácet šťávu a přestal se mi líbit i výběr písniček. To bylo odvozené ovšem i od toho, že jsem přešel na tvrdší styl a popík už mě moc nebral. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Před několika lety jsem tento pořad miloval a těšil jsem se vždy na sobotní ráno. Dodnes si pamatuji skvělé songy, které mi z hlavy jen tak nevyšumí. Z mnoha uvedu např. song Hrobař, nebo písně od ruského dua Tatu, které jsem doslova žral a nestyděl jsem se to přiznat. I když okolí z toho mělo velikou legraci:-). Moderátorů se vystřídalo spoustu. Pamatuji všechny a zde vám je připomenu. Byly to: Tereza Pergnerová, Vítek Havliš, skupiny Lunetic a Zoombie, Yemi AD, Rebeka a "geláč" Leoš, který se mi už zprotivil, ale nic proti němu. Je to tím, že ho vidím všude. Eso určitě zažilo svou největší slávu v 90. letech, kdy ho uváděla Tereza Pergnerová a každý teenager se zdravil Čágo belo, šílenci. Dnešní Eso už není co bývalo a myslím si, že tak trochu i "zbulvárnělo." Já ho už nesleduji. Nebaví mě a je mi to trochu líto, protože když si vzpomenu na ty sobotní rána v dětství, tak je mi do breku. ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Jeden z pořadů mého dětství. Každou sobotu ráno, tuším že kolem desáté, nám pouštěla písničky Pergnerka, později Leoš. Bylo jich i víc, ale na tyhle dva nezapomenu. Užíval jsem si moderátory i pěkné písničky v době, kdy se podle mě pop music docela ještě dala poslouchat. Nebo to je tím, že jsem byl tak malý? Nevím. ()

Trinculo 

všechny recenze uživatele

Hitparáda, který asi nebyla tak úplně hitparádou. Vyhrávali to Kelly Family, kteří se drželi roky a roky v čele. A vůbec, tak jsem se na to díval. Bez Terezy to pak nebylo už ono (nebo to bylo spíše věkem). Ale zajímavé jak se můj pohled měnil z nadšeného konzumenta na guilty pleasure v průběhu času. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • Martin Kocián se nachal slyšet, že když moderoval Eso, tak byl většinou pod vlivem pervitinu. (Duoscop)
  • Za dob moderování Leoše Mareše vzrostla sledovanost pořadu na dvojnásobek. (Limetka_M)
  • Eso bylo tak populární, že to nejlepší z hitparády vycházelo jako kazeta nebo CD ve formě kompilace nazvané „Čágo belo šílenci!“ Celkem vyšlo neuvěřitelných 30 pokračování. Ještě více dílů měla druhá „alternativnější“ řada nazvaná „Čágo belo tekno!“ (později pouze „Tekno!“) zaměřená na elektronickou muziku. Řada byla ukončena na čísle 70 a samotné vysílání Esa přežila o 5 let. [Zdroj: plzenoviny.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama