Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Televizní zpracování humoristického románu Zdeňka Jirotky Saturnin, ze kterého až nůžkami střihačů vznikl stejnojmenný celovečerní film. Jiří Oulický, drobný pražský úředníček, jehož nejmilejší zábavou bývá poklidná večerní partička kulečníku s přítelem doktorem Vlachem, si nedávno najmul sluhu. Nebo přesněji - Saturnina. Protože Saturnin není obyčejný sluha, který by postával u dveří a říkal: "Dobré ráno, milady", anebo: "Jak jste se dnes vyspal, milostpane?" Saturnin je nezkrotný živel, poťouchlý dobrodruh s ďábelským smyslem pro humor, člověk nesmírně si vážící lidí moudrých a opovrhující osobami značně hloupými. A tak je více než jisté, že život Jiřího Oulického už nikdy nepoběží ve starých kolejích. Na hausbótu, v kavárně, v rezidenci Jiřího dědečka, všude je to jen a jen Saturnin, kdo má přinejmenším morálně navrch. (dopitak)

(více)

Recenze (106)

JeffScylla 

všechny recenze uživatele

Je pravda že kniha je lepší, pochopitelně Vždy je kniha lepší. :) Je pravda že Obsadit Saturnina Víznerem , to by bylo přiznám se asi poslední jméno které by mne napadlo. Ale také je pravda že to zahrál dokonale a myslím si že k tomu přistupovali všichni naprosto zodpovědně. Je to trochu jiné než kniha. Není to spád vtipů ale takový klidný filmeček s vtipem. Ale mně se líbí a nedám na něj dopustit. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju knižní předlohu a tohle se jí rovná po bok. Pravda, je to sice "jenom" filmová ilustrace, která "jen" přesně ilustruje děj knihy, ale co na tom (podobné je to třebas u filmových Watchmanů)? Jel-li předobraz geniální, nemám co řešit, obzvlášť je-li tak geniálně obsazen jako se to povedlo Saturninovi, od Havelky přes Víznera (kterého jinak spíše nemusím, respektive dříve nemusel jsem) až po Petra Vacka. Všechny scény ve filmu se nevyskytující jsou stejně dobré a jsem si jistej, že se stříhalo jen pro dodržení stopáže. " Setapouch!! S.... S... Ss..Setapouch! Sobí Hnusec! " ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zfilmovaný Saturnin se všemi v celovečerní verzi nepoužitými scénami - např. "Myslíte, že by někdo přišel, kdyby se tu začalo střílet?" nebo naprosto úžasnou Saturninovou ranní rozcvičkou na lodi. Bohužel DVD edice je pouze celovečerní, a tak jsou tyto vynikající doplňky zřejmě navždy ztraceny. Pro seriál 95%. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Vzdycky jsem si myslel,ze roman Zdenka Jirotky,ktery je opravdu skvely,nepujde natocit.No...a mylil jsem se.Ono to jde a vysledek je prakticky tak skvely jako kniha.Vynikajici scenar,napadita a vtipna rezie a opravdu,ale opravdu skveli herci a to uplne vsichni-Oldrichem Viznerem a Janou Synkovou pocinaje a Lubomirem Lipskym,Ondrejem Havelkou a Milanem Lasicou konce.Z tohoto serialu byl sestrihan film pro kina,ktery je opravdu nacpany humorem a vtipy-jasnych 90%,samotny serial je samozrejme trochu rozvlacnejsi,protoze to televizni obrazovka unese a vlastne zada,takze serial ma u me krasnych 80%. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Divadelní verzi minulý rok jsem si užil víc. A i v ní hrála Lucka Zedníčková skvěle. Tohle se prostě trochu vymyká běžnému systému hodnocení. Všechny herecké výkony jsou skvělé, jen prostě některé scény úúplně nezafungovaly jak měly. Celek je ale i tak hodně dobrý a stal se právem klasikou. P.S.: Jak mohl takový hňup jako Havelkova postava okouzlit takovou slečnu, to mi zůstává rozum stát. Prakticky sbalila ona jeho :) ()

Zajímavosti (6)

  • Místo, kde kotvil hausbót, bylo Dětský ostrov v Praze. Dědečkova vila se nacházela v Hýskově. Nemocnice byla Dětské centrum při FTN v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Nemocnice byla Dětské centrum při FTN v Praze. Dědečkova vila se nacházela v Hýskově. Jsou tu scény i z Valdštejnské zahrady. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)
  • Místo, kde kotvil hausbót, bylo Dětský ostrov v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama