Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (495)

Fr 

všechny recenze uživatele

Když ti někdo dělá problém, udělej mu problém a nebude ti dělat problém..... Co to tam ty lidi dělaj? Matanoha je matanožnej a ti ostatní…… mluví jako idioti a stejně tak se i chovaj. Ta rosnička (K.Sedláková), to je ale kráva! Tomáš Vorel vynalezl novej styl: natočil parodii na film, který zrovna natáčí…..že to nechápete. Neva. Cikán zůstane cikánem. PŘÍBĚH * HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne Víte že? Film vznikl na motivy stejnojmenného románu Martina Nezvala. Tento pán napsal také knihu Únos zpěvačky. Doufám, že to nikdo nezfilmuje! ()

CheGuevara odpad!

všechny recenze uživatele

Tomáš Vorel v české kinematografii platí za osobitého tvůrce, což potvrzuje i jeho nejnovější film Ulovit Miliardaře. Podobný snímek bychom totiž v české kinematografii hledali jen stěží. Tvůrci se pasují do role ublížených disidentů, kteří se nebojí říct nesmlouvavou pravdu do očí české společnosti a tepou do nešvarů současné doby. Obouvají se do kdekoho - katolíků, židů, nezávislých novinářů, politiků, lobbistů, milionářů, homosexuálů, kapitalistů, umělců a mnoha dalších. Režisér Tomáš Vorel se však ukazuje jako prachbídný pozorovatel české společnosti. Jeho film se smrskává do série několika plochých frází, za které by se nestyděla ani Dělnická strana. Motivace „hrdinů“ snímku i příčiny tohoto nelichotivého stavu českého národa zůstávají tvůrcům i divákovi důkladně utajeny. Všechny postavy jsou zlé už jenom ze své podstaty. Hamižnost miliardáře Grossmana tak tkví v jeho židovském původu, hloupost jeho partnerky zase v barvě jejích vlasů a takový lobbista Lehký je tuplovaný zloduch jen kvůli tomu, že má peníze. Vorlovi antihrdinové se tak dělí na dvě skupiny. Ti nesympatičtí a ti ještě nesympatičtější. A k tomu všemu se celý snímek tváří, že z toho má ohromnou legraci. Ta se však omezuje na křečovité úšklebky a bizarní situace. Tvůrci se svezli na vlně laciného populismu a natočili plakátové leporelo plné stereotypů a předsudků. Tomáš Vorel se sice může zaklínat nadsázkou, ironií a karikaturou, ale nezakryje tím skutečnost, že se podepsal pod dílo, které selhává ve všem, co si lze představit pod pojmem sociální kritika. Protektor dokázal, že se již dokážeme vypořádat se svou minulostí, u naší současnosti to bude asi nějakou chvíli trvat. ()

Reklama

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Mám docela ráda Jiřího Mádla a proto mě jeho herecký výkon šokoval...nevím čeho chtěl dosáhnout, ale nedosáhl toho. Další hrůzou byla Kateřina Sedláková a paní Esterka...Člověk by řekl, že když je film (relativně) plný českých hereckých hvězd, bude to za něco stát. Hmm nestálo a co hůř, po úspěšném a pěkném Gymplu, je tohle prostě odpad. Na celém filmu se mi líbily jenom znuděné výrazy Tomáše Vorla ml. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Inu, nevím. Vorel se asi hodně bál, že kdyby film pojal vážně, vyzní jako desítky dalších podobných, kterých se na téma česká korupce v politice a podnikání rojí každý rok mraky. A stejně zbytečně. Tak zvolil svou nadsázku, která kdysi fungovala u Kouře, ale protože tam sama doba a prostředí byly absurdní, fungovalo to. Zde se nedaří, protože doba a prostředí nejsou absurdní, ale na pikaču a sem tam na nějaký odstřel nepohodlného mafiána, třeba Mrázka nebo Kočky, případně na nějaké bílé koně v sudech v přehradě. To už není o absurditě doby, tady jde o kejhák. Pokus ztrapnit všechny a všechno, odhalit různé PR, novinářské, reklamní a lobbystické praktiky ale selhává v příběhu - mně je nějaký podnikatel ukradený, díky nadsázce je mi ukradená i rádoby židovská policajtka, a sledovat pitvoření všech těch postaviček mi přijde, jako bych se díval na pohádku Zdeňka Trošky. Výpověď v podstatě nulová, ale pitvoření jsme si užili, a dokonce i zazpívali písničku. Jako v pohádkách od Trošky. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už když vidím herecké obsazení, tak je mi jasné, že se zde o umění mluvit nebude dát. Ohleděné tváře z reality show, či jiné zoufale hrající, neb toho ve svém repertoáru už víc nemají. Tohle že je tvůrce BRIGÁDY z PRAŽSKÉ PĚTKY? Od té doby už jen zoufalé filmy. A přece točí...Trochu mi to připomíná současný stav společnosti - hlavně něco dělejte, cokoli, kdekoli, jen se něčím zaměstnejte, a tvařte se, že děláte něco velmi důležitého!!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci filmu v souvislosti s vytvořením hudby stejně jako u snímku Gympl (2007) oslovili DJ Wiche. Opakoval se současně i nápad s bezplatnou publikací soundtracku. (FFilipCZ)
  • Ačkoliv film koprodukovala televize Prima, tak studio a redakce fiktivní TV ONE byly natáčeny v prostorách TV NOVA a jejich dekoracích. (Bernyz)
  • Vrtulník, kterým odváží policie Grossmanna (Tomáš Matonoha) od hranic, je Robinson R44. (Cheeker)

Reklama

Reklama