Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film přibližuje životy tří mužů, pracujících v jedné majoritní obchodní společnosti. Životy se jim náhle obrátí vzhůru nohama, když na společnost dolehne ekonomická krize a rázem zbankrotuje. Teprve teď si pomalu uvědomují, jak dobře si žili. V hlavních rolích se objeví Ben Affleck, Kevin Costner a Tommy Lee Jones. (F.Sucre)

Videa (3)

Trailer

Recenze (125)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu slušně zvládnutý a zajímavě podaný pohled na zákulisí ekonomické krize,s tím spojené propouštění a také pohled na to,jak žijí tamní "manažeři" (tzn.na dluh).Na druhou stranu se ale tohle může stát snad jen v americe a s celým příběhem se opravdu není lehké ztotožnit.Tím spíš,že hlavní hrdina v podání Bena Afflecka je prostě kokot první kategorie.V tomto ohledu mnohem více baví vedlejší postavy v čele s Tomy Lee Jonesem a Chrisem Cooprem.Jako celek Company Men nenudí,ale ta rozpolcenost je tam hodně zřetelná...lepší 3 (70%) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela velmi pěkné překvapení.Asi to bylo tím, že jsem neočekával nějaký zázrak ale příjemný film se čtyřmi držitely Oskara.Je to zajímavý pohled na lidi co měl všeho a najednou se musí žít s představou, že si nemužou skoro nic dovolit.Ze tří hlavní hrdinů se s tím udělem vypořádá každý jinak.Dokonce i na americký film tam bylo málo patosu a proslovů jako v jiných filmech.Herci si pěkně sedly a žádný z nich z toho neděla svojí oneman show a to mluvíme o Affleckovi, Jonesovi, Cooperovi nebo tančícího s vlky Costnera.Není to žádné veledílo ale rozhodně je to film, který Vás muže jen potěšít, když od něj nic neočekáváte. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

19.2.2011 ~ Jste úspěšní, jste ve vysoké pozici, berete nemalé peníze a žijete si na vysoké noze. Věci se ale zvrtávají a takovéhle stavy dokáží se životem zamotat. A pak je jen na vás a vašich blízkých, jak se k tomu postavíte. ~ No a o tom je tenhle film. Máme tu jednu velkou společnost zasahující do několika důležitých oborů a přichází finanční krize. Finanční trh se otřásá v základech a jako první na to doplácí běžní zaměstnanci. Musí se šetřit a lidi stojí nejvíce. Šup s nimi pryč. Krom ostatních dostává vyhazov i Ben Affleck, jeden z manažerů končící divize. A je to pro něj šok. Myslel si, že byl úspěšný, má rodinu, velký dům, jezdí si v Porschi, chodí na golf... A nemá v úmyslu s tím končit. Musí stále vypadat úspěšně, nebude přeci brát podřadnou práci za méně peněz v jiném státě. On je manažer, on má titul MBA a nic na tom nemění, že přestávají být peníze na hypotéku, na splátky auta, placení příspěvků v klubu,... žití na vysoké noze. ~ Tou dobou se ale musí šetřit ještě víc a práci tak při rozpuštění dalších divizí přichází i již více jak šedesátiletí harcovníci a generální manažeři divizí Chris Cooper a Tommy Lee Jones. První to čekal a modlil se, aby to nepřišlo, pro druhého to byl šok. Pokud ale o práci přišel poměrně mladý Ben, jak na stejnou situaci zareagují ti, kteří byli ještě výš a žili na mnohem vyšších hnátách? ~ Poněkud kýčovitý příběh o víře, že se vše v dobré obrátí, o síle pokračovat, o lásce bližních a jejich víru ve své protějšky a o prioritách. Jen mi tu chyběla ta lidštější stránka té vrstvy lidí, co díky ztrátě práce a pádu bank přišli i o střechy nad hlavami. To, že se začali po ztrátě místa hroutit manažeři se svými platy, které nemuseli tak rozhazovat a díky tomu nemuseli ze dne na den přijít na mizinu, mě zase tolik netrápilo. Jejich blbost. Horší (by) to bylo u lidí, kteří žili od výplaty k výplatě a o tohle přišli. Ale o tom by Hollywood film nenatáčel, kdo by na to dnes šel do kina. ~ Soukromá dramata tří vrstev pohlavárů a jejich rodin. Vkusně natočené, výborně zahrané (Cooper a Affleck - Jones už dost zestárl a navíc jsem mu jeho postoj nevěřil) a příjemně zvolená nenásilná hudba. Náhodou, příjemný odpočinkový filmek. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

K popsání sociálních dopadů ekonomické krize se nemusejí použít jen expresivní výrazové prostředky, které vyvolají depresi už samy o sobě...The Company Men dokazují, že to jde i uhlazenější filmovou formou a že sdělení bude stejně civilní, nosné i přesné...Nemluvě o tom, když máte takovou hereckou sestavu...A že se na konci objeví americký happyend? Naději někdy potřebujeme všichni... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o lidech, kteří ze svých dobrých bydel rázem spadli a nechtěli si přiznat, že to nebude jen dočasné. Trochu pohádkový konec filmu jim do jisté míry dává za pravdu. Ben Affleck je tu občas prkennější, než obvykle, ale výborných herců je tu dost, takže nakonec dávám o hvězdičku víc, než jsem původně zamýšlel (70%). ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Režisér John Wells při psaní scénáře čerpal z rozhovorů se svým švagrem, který se dostal do stejné situace jako hlavní postavy filmu. (Devitka)
  • Filmovanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)

Související novinky

Tanec s piráty

Tanec s piráty

20.03.2009

Kevin Costner se chystá opět režírovat. A protože jeho Krajina střelců byla ukázkou víc jak solidní řemeslné práce, není důvod jeho nový film nevyhlížet se zájmem. Obzvlášť, když mu scénář pomáhal… (více)

Reklama

Reklama