Reklama

Reklama

VOD (1)

Valerie (Naomi Watts) pracuje jako vysoký důstojník CIA v oddělení proti šíření jaderných zbraní. Během vyšetřování irácké zbrojní strategie zjišťuje, že navzdory přesvědčení vlády USA nemá Irák program na výrobu jaderných zbraní. Valeriin manžel Joe (Sean Penn) je mezitím vyslán do Afriky, aby ověřil pravdivost dohadů o prodeji obohaceného uranu do Iráku. Žádné podezřelé obchodování však neodhalí a o výsledku své mise píše článek do The New York Times. Jeho zjištění však rozpoutá vlnu diskuzí a kontroverze. Brzy nato je důležitými novináři odhalena Valeriina utajovaná identita. Jde o pouhou náhodu, nebo je to dobře promyšlený tah proti jejímu manželovi? Po úniku informací se Valeriina kariéra i manželství začínají hroutit. Rodiče i přátelé jsou pobouřeni, objevují se anonymní výhružné dopisy, firma jejího manžela se dostává do problémů. Valerie - manželka, matka a bezúhonná důstojnice sloužící vládě 18 let - se nyní snaží zachránit svou reputaci, kariéru i manželství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jez Butterworth, John Butterworth | Hudba: John Powell | Produkcia: Jez Butterworth, Akiva Goldsman, Doug Liman, Bill Pohlad, Jerry Zucker, Janet Zucker | Distribúcia: Summit Entertainment (USA), E1 Entertainment (UK), SND (France) | Štúdio: River Road Entertainment, Participant Media, Imgenation Abu Dhabi, Hypnotic, Weed Road, Zucker Pictures | Rozpočet: 22 miliónov $ | Tržby: 24,188,922 $ || ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ten film je těžký paradox... Na jedné straně stojí neuvěřitelně a úmorně utahaný děj, navzdory neustále se pohybující kameře naprosto absentující jakékoliv tempo a film při papírově střídmé stopáži 104 minut působí jako dvou a půl hodinovka. Na druhé straně je tu pak ale špičková režie, zajímavé téma, které mě stále znovu a znovu nakopávalo k tomu, aby se soustředil a neusnul a v neposlední řadě také špičkové herecké výkony. Je to paradoxně asi nejnudnější film, který jsem od Limana viděl, ale zároveň jeho nejzajímavější a filmařsky pravděpodobně vůbec nejvyzrálejší... A já nevím, co s ním... ()

Reklama

Makky 

všechny recenze uživatele

Až keď sa ťažisko príbehu presunulo z hliníkových trubiek na samotné odhalenie a celý proces, film nabral na obrátkach. Ide o kvalitný thriller s výbornou ústrednou dvojkou, no chcelo to viac samotnej konfrontácie. Chcelo to detajlnejšie zobrazenie toho tvrdého a nerovného boja. Chcelo to dlhšiu minutáž... V hodnotení to je dobrá trojka, resp. slabá štvorka, hoci by som rád išiel ešte vyššie, perspektíva tu bola. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V skutočnosti nie veľmi férová hra s divákom. Druhá polovica, ktorá je o osobnej dráme, je takmer vynikajúca, s prvou mám problém, hlavne línia s iránskymi vedcami je smerom k divákovi značne manipulatívna ("Aha, vyzradenie Valerie stálo tých sympaťákov životy!"). Druhý problém sú herci, ktorí išli väčšinou na pol plynu. Prekvapivé to je hlavne u Penna, ktorý je síce ľavičiarsky kretén, ale ako herca ho vysoko uznávam, preto ma prekvapuje, že si práve túto postavu poriadne nevychutnal. Inak veľmi precízne zrežírované a šikovne zostrihané. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tvůrci tuto nedávnou událost nedokázali moc dobře uchopit. Úplně zbytečně si to hraje na thriller (viz název) a herci jsou sice perfektní, ale příběh jen klouže po povrchu a omílá pár klišé. Ze začátku je to filmová cestovní kancelář, pak vyjde najevo neuvěřitelná skutečnost, že Bílý dům snad Američanům lže, a pak uvidíme, co udělají s každým, kdo to na ně poví. Je to užitečný film, ale ne zrovna dobře napsaný a natočený. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (12)

  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v jordánskej metropole Ammán, na americkej pôde v mestách Washington D.C. a New York City. Filmári tiež pracovali v Káhire. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Na Hromnice o mrtvolu více

Na Hromnice o mrtvolu více

26.08.2010

Akční military sci-fi není nikdy dost. A tahle by mohla být zajímavá – studio Warner Bros. zakoupilo práva na bestsellerový román japonského autora Hiroshiho Sakurazaku All You Need Is Kill. Hrdinou… (více)

Reklama

Reklama