Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět let od premiéry kultovní dokumentární hyperkomedie ČESKÝ SEN přicházejí její autoři do kin s novým filmem. Po dvou letech natáčení a roce ve střižně představí svůj nový – neméně kontroverzní – film o české, občanské, mediální a politické válce, v níž se svedla bitva o americký radar v Brdech. Autoři film ČESKÝ MÍR ambiciózně nazývají „portrétem české společnosti 20 let od sametové revoluce“. Žánrově ho opět charakterizují jako dokumentární komedii a dodávají, že tentokrát bude navíc napínavá. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, Jarda s Fildou na píssu... Řekl bych to slovy starých dobrých Dg307 - "Hrdinové s páskou, hrdinové s maskou..." . . . A jaký je teda vy klucí konceptualistický VÁŠ NÁZOR? . . . Já vím, zase hovno z hovna vzešlo a nezachyceno ni radary ni chachary na úrodnou půdu jak vidno dopadlo. Ale tak aspoň jsme se zase jednou bobavili na cizí účet... Tak za to je ta jedna hvězda... °-/ - - - - - (Poprvé viděno 21.6.2011 na >českém prostoru< , hodnocení 1159., komentář zde jako stotřicátýšestý - 21.6.2011) ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Opravdu spíš komedie, než dokument. Na celou problematiku vyslechneme jen málo zasvěcených názorů, většinu tvoří ,,lidé z davu", lidé, kteří čím méně vědí, o čem mluví, tím víc křičí a tím víc se vztekají. Režiséři tentokrát s realitou moc nemanipulují, jen staví zapnutou kameru před lidi a spoléhají na to, že se ztrapní sami. A vychází jim to perfektně. Z pestré plejády české trapnosti (lecos by snad ani Forman nevymyslel) vybírám jen to, co mě pobavilo (a vytočilo) nejvíc: Muž při krájení špeku: ,,Joo, až bude radar, takhle dobře se mít nebudeme!", ,,Greenpeace jsou dobrý lidi, bojujou proti velrybám.", ,,Amí gó homé - ty americký filmy, to je jako když kráva sere do vody a dělá to plesk plesk plesk. To řikali u nás na vsi!", ,,Tady je Peaceland, tady se nikdo nemusí legitimovat!" ()

Reklama

DivX 

všechny recenze uživatele

Dokumentární film o výstavbě radaru v Čr v Brdech natočený režiséry Vítem Klusákem a Filipem Remundou. Pravda o tom jak nás český stát klame a obchází. Pravda o tom co si o nás myslí Amerika. A v neposlední řadě, pravda o „pravdě“! PS: Nej. hláška z filmu (u které jsem si musel jít vyměnit plínu), kterou z huby vypustil Kalvaňa, při rozhovoru s lidem: O stavbě nebudete rozhodovat vy (lid), ale nýbrž parlament a prezident. 80% ()

Toj 

všechny recenze uživatele

Nejlepší zážitek z projekce ve Varech... Zjistil, že film není vůbec tak špatný, jak někteří lidé říkají a vlastně vůbec nejde o radar, ale o lidi, českou povahu a tu šílenou absurdnost, která se nad náma vznáší. Všichni jsou vykutálení, všichni jsou hloupí, všichni jsou směšní, všichni jsou nešťastní a politováníhodný... Kdyby náhodou někdo měl správný názor (ať už je jakýkoliv), tak ze špatných důvodů a nejlepší je na sobě mít uniformu a šaškovat.. Mimo jiné jsem na projekci zjistil, že Hřebejk (který byl v sále) se směje jak postřelenej pterodaktyl a to ještě špatnym fórům. Viděl jsem jak tvůrci utřeli Zaorálka (který byl v sále) a vlastně jsem zjistil, že celebrity si rádi svojí celebričnost dokazují tím, že zaujatě diskutují s tvůrci o hloupostech, aby náhodou nevyhasly... A to je stejný vždycky ať už de o Hřebejka, o Zaorálka (musí být hloupej, když začal diskuzi a všem bylo jasný, že nemá šanci vyhrát) nebo o neznámého herce z ulice, který položil takovou tu hloupou otázku pro otázku (na kterou by se zmohl Franta z horní dolní kdyby se nestyděl).... Ten film s touhle přednáškou byla jedna z těch zásadních životních zkušeností o kterých se člověk zmiňujě ve svých memoárech.. :) ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem si těch přespříliš dlouhých a na informace přecejen chudých 100 minut smutně (všeznale) kýval hlavou a vlastně měl problém i dokoukat. Tak, jako na zdi místní zastávky žhnuly a posléze vybledly umělecky vyvedené a fikaně promyšlené revoluční nápisy, tak žhnula a vybledla trapná chvilka slávy spousty blbců, kteří měli tu smůlu, že je v jejich blbosti zachytila kamera na časy útrpně věčné. Ať už je to blbec v sáčku a s Mercedesem nebo v teplákový soupravě se štípačkama. Udivilo mě, jak moc se k dané tématice snaží vyjádřit lidi, kteří ví hovno obalený v novinových titulcích. Ale ono je to logické. Lidé znalí a moudřejší si dokáží spočítat předem, jaká groteska se bude odehrávat a zdaleka se tomu vyhnou. Jak záběry na anketu ze školky. Všichni se tváří tak bojovně a chytře a mají tak jasnou zástavu pravdy ve svých rukou. Achjo. Jeden řve 76%, druhej řve zájmy státu, třetí suverenita a já mám chuť jim vydloubat oči. Stěžovat bych si mohl ještě dlouho. Vondra měl pravdu, když říkal, že o určitých věcech by masa lidí opravdu rozhodovat neměla. Ještě když se ta masa vzteká, že za peníze z daní se je stát snaží (nutno samozřejmě podotknout, že standartně blbě) o potřebě jejich kroků přesvědčit. Lidé si zvolili představitele státu a tím jim toto právo propůjčili. Pravda ale také bohužel je, že češi si jako všude jinde volí vládu, kterou si zaslouží.. což zní doufám dost výmluvně. A to nemluvim o tom, že se opět stejnak v pravdě řešily úplně jiný věci, než radar jako takovej. 3,6* Hlavně kvůli zdlouhavosti (bez 15-20 minut by to dílu slušelo mnohem víc). To, že autoři nenutí vlastní názor, ale chválím. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • Americká docu-pop-star, Michael Moore, který v New Yorku v roce 2005 uváděl premiéru Českého snu, přislíbil, že pakliže s propagací svého nového filmu dorazí i do České republiky, tak film Český mír mediálně podpoří. Zároveň hodlá filmu pomoci s distribucí v USA. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)
  • Po prezentaci projektu na festivalu v Karlových Varech (roč. 2008) o film projevila zájem selektorka festivalu v Cannes. [zdroj: Arts Marketing] (POMO)
  • V počátcích se tvůrci rozhodovali, zda budou točit film o radaru nebo o kauze Kuřim. Z důvodu časové náročnosti nemohli nebylo možné točit dva filmy najednou, a tak se rozhodli pro tu příjemnější variantu. [Zdroj: Festival nad řekou] (hippyman)

Související novinky

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

Festival Finále v Plzni zahájí Český mír

18.04.2010

Festival českých filmů Finále 2010 se letos uskuteční od 18. do 24. dubna. Zahajovacím filmem bude v předpremiéře uvedený dokument Český mír režisérů Víta Klusáka a Filipa Remundy. Festival v… (více)

Reklama

Reklama